Kısa URL: https://ml.md/lc128948
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2017
669 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı un
Yarım su bardağı kepek
1 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı yumuşatılmış tereyağı
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
İri dövülmüş fındık
Tüm malzemeyi bir kapta karıştırıp yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Tepsiye aralıklarla dizin. Üzerlerine fındık batırıp 180 derecede pişirin. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Servis yapın.
1/2 su bardağı kuru üzüm
1,5 çay bardağı elma suyu
1 çay kaşığı vanilya aroması
3 su bardağı kepekli un
1 yumurta
1/2 bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Bütün malzemeleri karıştırarak, hamur kabına yapışmayan sıkı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine üçer cm arayla dizin. Tüm hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra kurabiyelerin üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve 170 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.