Kısa URL: https://ml.md/lc152012
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2020
622 defa indirildi / yazdırıldı
350 gram kepekli makarna
6 su bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Derin bir tencerenin içerisine 6 su bardağı su koyulur ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ dökülür. Su kaynamaya bırakılır. Kaynayan suyun içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ve makarnalar dökülür. Ortalama 8 - 10 dakika kaynatılır. Yumuşayan makarnalar süzgeçle süzülür. Makarnanın haşlandığı tencere boşken 2 yemek kaşığı tereyağı eklenir ve eritilir. Eriyen makarnanın üstüne süzgeçteki makarnalar alınır. 1 dakika daha iyice karıştırarak tereyağın hepsine bulaşması sağlanır.
Kısa URL: https://ml.md/lc144989
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2019
647 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket kepekli makarna
2 adet domates
1 adet közlenmiş kırmızı biber
İsteğe göre kekik yada fesleğen
Tuz
Makarnayı tuz eklenmiş suda istediğiniz dirilikte haşlayın.
Domatesleri küp küp doğrayın.
Zeytinyağında hafifçe kavurun sonra küçük küçük doğradığınız kırmızı biberi ekleyin.
Kısa bir süre daha kavurun.
Makarnayı süzün ve sosun içine ilave edin.
İsteğe göre light kaşar peyniriyle servis yapın.