|
Kereviz Çorbası |
|
sedan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2008
Mesajlar: 112 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23259
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2008
3,346 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 büyük kereviz
1 demet maydanoz
8 bardak etsuyu yahut su
1 bardak süt
1 adet patates
1 fincan pirinç
1 fincan mercimek
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Kabukları soyulmuş doğranmış kerevizleri bir tencereye koyup, patates, pirinç, mercimek, ince kıyılmış maydanoz ilave edip pişirin. Mikserin kırıcı ayağıyla çorbayı püre haline getirin. Tuzu ilave edip süt ile çırpılmış yumurtayı koyun. Sonra kırmızı biberli yağı üstünde gezdirin.
|
Kereviz Çorbası |
|
bendeniz
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2008
Mesajlar: 22 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc23244
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2008
3,537 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 büyük kereviz
1 çorba kaşığı tereyağı
Karaiber ve tuz
1 yumurta sarısı
2 adet soğan
2 su bardağı et suyu
2 silme çorba kaşığı un
1 limonun suyu
Bir tencerenin içine 4 bardak su, 1 çorba kaşığı un ve 2 çorba kaşığı sirke koyun ve ayıklayıp küçük parçalar halinde kestiğiniz kerevizleri bu suya koyun. Tereyağını bir tencerede eritin. Rendelenmiş soğanı bu yağda kavurun. Kereviz parçalarını sudan çıkartın. Hafif kavrulmuş soğana kerevizleri koyun. Et suyunu üzerine ilave edin. 25 dakika kaynatın. Yoğurt ile unu ayrı bir kapta karıştırın. Devamlı karıştırmak suretiyle çorbaya katın. Yumurta sarısını limon ile karıştırarak ilave edin. Mikserde çekip tuz ve karabiberini ekleyin. Sonra üstüne kıyılmış maydanoz ilave edin.
|
Kereviz Çorbası |
|
bekir
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.03.2008
Mesajlar: 29 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc23002
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2008
3,407 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Gazete
1 orta boy kereviz (küçük doğranmış)
1 orta boy patates (küçük doğranmış)
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı su
1 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı limon suyu
Karabiber
Tuz
Kereviz, patates, havucu suyun içine koyalım. Kaynatın. Kapağı kapalı olarak haşlayın. Sebzeleri bianderdan geçirin bir tarafa alın. Tencerenin içine zeytinyağını koyup unu üzerine ekleyin. Hafifçe kavurun. Üstüne sütü yavaşça ekleyip hızlı hızlı karıştırın. Topak olmamasına çalışın. Haşlanmış püre haline gelmiş sebzeyi ekleyin karıştırın. Tuz karabiber ekleyin.
|
Kereviz Çorbası |
|
ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc9782
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2006
3,532 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kereviz
1 adet limon
1 çorba kaşığı tereyağı
Maydanoz
1 diş sarımsak
Kerevizleri mikserde çekin, mikser yoksa haşlayıp püre yapın. Sarmısak, limon, tuz, az kıyılmış maydanoz ile tencereye koyun. Suyunu çekene kadar bekleyin. Bir çorba kaşığı tereyağı içinde eritip, püre kıvamına yakın koyulukta servis yapın. Kereviz solunum yollarına ve cinsel güce yararlıdır.
|
Kereviz Çorbası |
|
dertli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.02.2006
Mesajlar: 83 Şehir: Buca |
Kısa URL: https://ml.md/lc4274
Gönderme Tarihi: 29.May.2006
3,818 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet kereviz
2 Yemek kasigi limon suyu
2 Yemek kasigi tereyağı
2 Yemek kasigi silme un
3 Su bardagi et suyu
Tuz
Karabiber
Kerevizleri elma gibi soyup yikayin.
Iri parçalar halinde dograyip limon suyu ve 1 su bardagi kaynar su ile tencerede 10-15 dakika pisirin.
Haslanmis kerevizleri suyu ile birlikte sicak sicak rondonun içine koyup karistirarak püre yapin.
Dereotlarini da ekleyip tekrar karistirin.
Bosalan tencerede unu yag ile kavurun.
Et suyunu isitin,ilik haldeki et suyunu veya ayni miktar suyu yedirerek kavrulmus una ekleyin.
Tuz,karabiber ve kereviz püresini ekleyip bir tasim kaynatin.
Sicak sicak servis yapin.
|
Kereviz Çorbası |
|
amator
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren |
Kısa URL: https://ml.md/lc2415
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2006
3,490 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kereviz
3 adet havuç
1,5 litre su (yaklaşık 6 bardak)
3 kaşık un
1 soğan
2 kaşık margarin
Tuz
Yağ hafifçe eritilir. İçine ince doğranmış soğan ilave edilir. Birkaç kez çevrilir. Üzerine yıkanmış ayıklanmış ve ufak ufak doğranmış kereviz ve havuçlar ilave edilir. 1-2 kez daha çevrilir. Üzerine hafifçe sulandırılmış, boza kıvamına getirilmiş un ilave edilir. Bu şekilde de 1-2 defa çevrildikten sonra üzerine su ilave edilip yarım saat kadar pişirilir. Arzuya göre tuz konur.
Not: Kereviz sapları ayrılıp çorbanın pişmesine yakın ince ince doğranmış olarak ilave edilirse daha lezzetli olur.
ML® Kereviz Ezmesi için tıklayın
|
Kereviz Çorbası |
|
amator
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren |
Kısa URL: https://ml.md/lc2414
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2006
3,991 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kereviz
1 baş soğan
Yarım kilo süt
1-2 tanekarabiber
2 bardak su
1 yemek kaşığı un
Yeteri kadar tuz
1 çay kaşığının ucuyla karabiber
1 yumurta sarısı
1 kutu krema
Yağ hafifçe kızdırılıp küp küp doğranmış kerevizler, ince ince doğranmış soğan 1-2 kez yağda çevrilir. Üzerine yarım kilo süt ve su ilave edilir ve 15-20 dakika pişirilir. Ilındıktan sonra bir el mikseriyle içindeki malzeme parçalanır. Ilınan çorbadan bir kepçe alınarak un bir bulamaç haline getirilip (pürtüksüz olmalıdır) çorbanın içine ilave edilir. 1-2 taşım daha kaynatılır. Servis edileceği zaman krema ile çırpılmış yumurta ile havanda dökülmüş karabiberler ilave edilip bir taşım daha kaynatılıp servise sunulur. Arzuya göre tuz ilave edilir.
ML® Kereviz Çorbası için tıklayın
Fotoğraf "şerife abla" tarafından gönderildi. 07.11.2016
|
|