|
Kereviz Çorbası |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180327
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2024
40 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 adet orta boy soğan
3 diş sarımsak
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy kereviz (sapları ve yapraklarıyla beraber)
1,5 litre sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Öncelikle tüm sebzeleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyup, gelişigüzel şekilde iri iri doğrayın.
Tencereye orta ateşte tereyağı ve sıvı yağı alın, hafifçe kızdırdıktan sonra, soğan ve sarımsakları ilave edin.
Birkaç dakika çevirdikten sonra unu ekleyin ve bir kaç dakikada unla beraber kavurun.
Ardından patates ve havucu tencereye alın, bir iki dakika daha kavurup, kereviz ile sap ve yapraklarını da ekleyin ve üzerine su ilavesini yaparak, tüm sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık yarım saat çorbanızı pişmeye bırakın.
Sebzeler ezilebilecek ölçüde yumuşadıktan sonra, tamamen pürüzsüz olana kadar blender'dan geçirin ve tekrar ocağa alın.
Bir iki dakika daha kaynadıktan sonra son aşamada, damak zevkinize göre tuzunu ekleyin ve altını kapatın.
Servis aşamasında tercihe bağlı olarak, tereyağında toz biber yakıp kaselerin üzerine gezdirebilirsiniz.
|
Kereviz Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172352
Gönderme Tarihi: 30.May.2023
185 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet kereviz sapı
1 adet kabak
2 dal taze soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
6 su bardağı su
Terbiyesi için:
1/2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta sarısı
3-4 damla limon
4 yemek kaşığı ayçiçek yağını tencerede kızdırın.
Üzerine küp doğradığınız 1 adet kuru soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.
Üzerine 1'er dakika arayla 2 adet küp doğranmış havuç, 1 adet dolmalık kırmızı biber, 1 adet kereviz sapı, 1 adet kabak ve 2 dal doğranmış taze soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
Ardından 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 6 su bardağı suyu tencereye ekleyip karıştırın.
Kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.
Çorba kaynamaya başlarken terbiyesi için yarım su bardağı yoğurt eklediğiniz bir kasede 2 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 adet yumurta sarısı ve 3-4 damla limonu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
Üzerine kaynamakta olan çorbanın suyundan bir kepçe alıp yavaş yavaş dökün ve ısılarını eşitleyin.
Kaynamış olan çorbanın altını kısın ve terbiye karışımını çorba tenceresine azar azar ilave edin.
10 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.
|
Kereviz Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172120
Gönderme Tarihi: 18.May.2023
198 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
600 g kereviz, küp şeklinde doğranmış
1 adet küçük boy soğan, ince doğranmış
100 g havuç, ince doğranmış
5 diş sarımsak, ince doğranmış
50 ml zeytinyağı
150 g süzme yoğurt
13-14 dal dereotu, ince doğranmış
½ tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 litre su, kaynar
750 ml su
Sosu için:
50 ml zeytinyağı
3 çorba kaşığı kuru nane
Zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Kereviz, soğan, sarımsak ve havucu ekleyin. Karabiber ve tuzu ilave ederek 3-4 dakika soteleyin.
2 litre kaynar suyu üzerine ilave edin. 20-25 dakika çorbayı kaynatın.
Ayrı bir kapta yoğurt ve 750 ml suyu karıştırıp sürekli aynı yöne karıştırarak pişirin.
Terbiye kaynayınca hemen kereviz çorbasına ilave edin. 2-3 dakika çorbayı kaynatıp ateşten alın.
Sos için tavada yağı kızdırın, naneyi ilave edin. Birkaç saniye soteleyin.
Hazırladığınız kızgın sosu çorbanın üstüne dökerek dereotuyla birlikte servis edin.
|
Kereviz Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172043
Gönderme Tarihi: 14.May.2023
113 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kereviz
1 adet havuç
2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 adet soğan
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Sebzeler aşağı yukarı aynı boyutlarda küp küp doğranır. Tencereye yağ alınır ve ısınınca içerisine soğan ve sarımsak eklenerek kavrulur. Ardından sebzeler ilave edilir. Hepsi bir arada yaklaşık 5 dakika kavrulur. Mercimekler eklenerek karıştırılır ve baharatlar ile birlikte su ilave edilerek pişmeye bırakılır.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 10.10.2024
|
Kereviz Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171798
Gönderme Tarihi: 02.May.2023
230 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet iri kereviz
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
3-4 su bardağı kaynar su
Üzeri için:
Göz kararı kereviz yaprağı
Tencerenin içine tereyağı ve sıvı yağı ilave edin. Erirken kereviz, patates, soğan, sarımsakları ve havucu ilave edip kavurun.2,3 dakika kavrulan sebzelerin üzerine tuz ve un serpip 1 dakika unla da kavuruyoruz. Üzerine süt ilave edip karıştırıyoruz. Ardından sıcak su ilave edip, patates ve havuçlar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Blender'dan geçiriyoruz. Karabiber ve kereviz yapraklarıyla servis ediyoruz.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 12.05.2023
|
Kereviz Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170301
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2023
195 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kereviz
1 adet orta boy patates
1 adet havuç
1 litre sıcak su
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı un
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz
Maydanoz
Karabiber
Limon
İlk olarak kereviz, havuç ve patatesler soyulup küp küp doğrayın.
Ardından kerevizin yaprakları iyice yıkanıp minik minik doğrayın.
Sonra düdüklüye tavuk suyunu da koyup 10 dk kadar haşlayın.
2 kaşık un, yumurta ve su ile terbiyesini yapıp kaynayan sudan bir kaşık alıp karıştırın ve çorbaya koyup karıştırın.
Sonra 1 tatlı kaşığı tereyağı, tuz ve maydanoz koyup 5-10 dakika kaynatıp ocağı kapatın.
En son olarak limon ve karabiberle servis yapın.
|
Kereviz Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168997
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2022
236 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yemek kaşığı yeşil mercimek
1 adet kereviz
1 adet havuç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım soğan ve bir diş sarımsak
Tüm malzemeleri kip kip doğrayın. Akabinde bir tencereye koyup üzerine 4 su bardağı su ilave edin. 20 dakika kaynadıktan sonra blendırdan geçirin. İstediğiniz baharatları ilave edip 10 dakika daha kaynatın. Servise hazır!
|
Kereviz Çorbası |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162033
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2021
507 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet orta boy kök kereviz ( yaprak ve sap kısımlarıyla)
1 adet büyük boy kuru soğan
1 adet orta boy havuç
2 diş sarımsak
1 adet limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Kuru soğanı yarım ay şeklinde piyazlık doğrayın. Sarımsakları küçük parçalar halinde kesin.
Kabuğunu soyduğunuz havucu, ince dilimler halinde kesin. Kabuğunu soyduğunuz kerevizleri küp şeklinde doğrayın.
Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Piyazlık doğranmış kuru soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar zeytinyağında soteleyin.
İnce dilimlenmiş havucu katıp, soteleme işlemini sürdürün. Küp küp doğranmış kerevizleri ekleyin ve karıştırın.
Tencereye sebzelerin seviyesine gelecek kadar yaklaşık 3 su bardağı sıcak suyu katın ve kapağı kapalı şekilde 30 dakika kadar pişirin.
Havuçlar çatalla ezilecek kıvama geldiyse çorbayı ocaktan alın.
Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber katıp, damak tadınıza göre çorbayı çeşnilendirin.
Taneli olan çorbayı blenderdan geçirin. Eğer kıvamı sizin için çok koyu ise 1-2 su bardağı sıcak su ekleyip, bir taşım daha kaynatın.
İnce ince doğranmış kereviz sapı ve yaprakları eşliğinde sıcak olarak servis edin.
|
Kereviz Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156547
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2021
351 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 sap kereviz
3 patates
1 domates
1 soğan
2 et suyu tableti
1 fincan krem
1 kaşık tereyağı
Tuz
Kereviz, patates, domates ve soğan ince doğranıp 5-6 bardak su ile kaynatılır.
İçine et suyu ilave edilir. Pişince blender’den geçirilir.
Tereyağı, krem ve kıyılmış maydanoz ilave edilerek servis yapılır.
|
Kereviz Çorbası |
|
tarifler
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.03.2019
Mesajlar: 31 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc141359
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2019
891 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kereviz
1 adet patates
2 adet havuç
1 adet soğan
Yarım yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı et bulyon
4 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Yağınızı tencereye alın ve üzerine doğramış olduğunuz kereviz, patates, havuç ve soğanı ilave edip kavurun. Ardından üzerine et bulyon ve suyu ilave edip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Yumuşayan sebzelerinizi pürüzsüz olana kadar blender'dan geçirin. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra servis edebilirsiniz.
|
Kereviz Çorbası |
|
tarifler
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.03.2019
Mesajlar: 31 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc141358
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2019
874 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
4 adet kereviz
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
7-8 dal dereotu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kerevizleri soyup, yıkayın. Dörde bölerek tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su koyup, haşlayın. Kerevizleri el kevgiriyle bir tabağa alıp iyice ezin.
Bir çorba tenceresinde tereyağını eritin. Unu ekleyerek sararıncaya dek kavurun. Püre haline getirdiğiniz kerevizleri ekleyin. Kerevizlerin haşlama suyunu 3 litreye tamamlayıp, tencereye katın. Orta ateşte karıştırarak pişirin.
Kaynayınca limonunu sıkıp, ince kıydığınız dereotunu serpin. Tuzunu ve karabiberini ekip, servis yapın.
|
Kereviz Çorbası |
|
zekai
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.05.2018
Mesajlar: 55 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc136408
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2018
970 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 doğranmış kereviz
1 doğranmış havuç
1 doğranmış patates
1 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
1,5 su bardağı yoğurt
1 adet Yumurta
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Bir tencerede 3 su bardağı su ile, patatesi, havucu ve kerevizi kaynatın. Kaynadıktan sonra, ocağın altını kısın, sebzeler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. (Eğer düdüklüde pişirmek isterseniz, 7 dak. kadar haşlayın.) Biraz soğuduktan sonra, blendırdan geçirin.
1 kase yoğurda 1 yumurtayı kırın ve çırpın. Bu karışımı blendırdan geçirilmiş olan malzemeye, ocağın üstünde, kaynamaya başlar başlamaz karıştırarak dökün. Ayrıca bir yemek kaşığı limon suyunu ilave edin ve karıştırın. İki dakika kadar kısık ateşte bırakın.
|
Kereviz Çorbası |
|
annekuş
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2017
Mesajlar: 22 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc130635
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2017
1,078 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://gurmekibris.com
1 adet kereviz
2 diş sarımsak
1 adet soğan
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı et suyu
1 su bardağı süt
Sıvı yağ
Alabildiği kadar su
Tuz
Kerevizi küp küp doğrayalım.
Soğanı küçük küçük doğrayalım.
Tencerenin içerisine sıvı yağı, soğanı ve 2 diş sarımsağı koyup, soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.
Üzerilerine 3 çorba kaşığı unu ekleyelim ve 2-3 dakika karıştıralım.
Üzerilerine kerevizi ilave edelim.
Sonra 1 su bardağı et suyunu, 1 bardak sütü ve alabildiği kadar suyu ilave edip kereviz çorbasını pişirelim.
Kereviz çorbası piştikten sonra, üzerine kereviz yapraklarından serpiştirip servis yapalım.
|
Kereviz Çorbası |
|
esile
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.12.2012
Mesajlar: 21 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc85182
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2013
2,960 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı su
2 adet kereviz
1 adet soğan
1/2 su bardağı şehriye
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz Üzeri için:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş kıyılmış sarımsak
1 adet kırmızı biber
1 çorba kaşığı sirke
Bir tencereye beş su bardağı suyu koyup içine küçük küçük doğranmış kerevizi ve soğanı ilave edin. Tuzunu ayarlayın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında, içine şehriyeleri ve tereyağını katın. Şehriyeler pişince tencereyi ocaktan alın. Sarımsağı ve kırmızı biberi zeytinyağında bir-iki dakika soteleyin. Sirkeyi ilave edin. Çorbayı biberli sosla servis yapın.
|
Kereviz Çorbası |
|
aytaşı
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc72687
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2012
2,798 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet büyük boy kereviz
2 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
1 adet ortaboy soğan
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
2 litre su
1 adet et bulyon
Yeteri Kadar
Tuz
Kereviz, havuç, soğan, patates ve sarımsakları soyun. Bol suda yıkayarak küpküp doğrayın. Tencereye sıvıyağı alın, doğradığınız sebzeleri bir çimdik tuz ve 1,5 litre suyu ekleyerek yumuşayana kadar, yaklaşık 20 dakika kaynatın. Tavada margarini eritin, unu katın ve kokusu çıkana kadar kavurun.Kavurduğunuz unu , 1 adet et bulyonu, pişen sebzelere ilave ederek iyice karıştırın ve 5 dakika daha kaynatın. Tencere ocaktayken çorba pürüssüz bir görünüm alana kadar blendırla sebzeleri parçalayın. Kıvamı size koyu gelirse yarım litre daha sıcak su eklemesi yaparak 5 dakika daha kaynatın ve sıcak servis yapın.
|
Kereviz Çorbası |
|
kinot
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2011
Mesajlar: 129 Şehir: Katmandu |
Kısa URL: https://ml.md/lc66205
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2011
3,068 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet küçük kereviz
5 su bardağı tuzlu ve limonlu su
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı krema
Tuz
Kerevizlerin kabuğunu soyduktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu ve limonlu suda haşlayın. Bir tencereye margarini koyun, yemeklik doğranmış soğanı ekleyin. Soğan pembeleşmeye başladığında unu ilave edin ve sürekli karıştırarak kavurun. Kaynar haldeki kereviz ve suyu üzerine ekleyin. Topaklanmaması için sürekli karıştırın. Kremayı ekleyin. Tuzunu ayarlayıp servis yapın.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 10.10.2024
|
Kereviz Çorbası |
|
kayısı bebek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.07.2011
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc65247
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2011
3,177 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kereviz
1 adet limonun suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
3 su bardağı su
1-2 dal kereviz yaprağı
Tuz
Kerevizleri soyup kararmamaları için limon suyu ile ovun ve rendeleyin. Tereyağını bir tencereye koyun, üzerine un ekleyip 1-2 dakika kavurun. Süt ve suyu tencereye katıp çırpıcı ile iyice karıştırın. Kerevizleri ilave edip 15 dakika süreyle ara sıra karıştırarak pişirin. Taze kereviz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Fotoğraf "güz çiçeği" tarafından gönderildi. 16.01.2016
|
KEREVİZ ÇORBASI |
|
rutin
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.01.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc33215
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2009
3,463 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
375 gr. kereviz
2 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı yoğurt
2 silme çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 limonun suyu
karabiber
tuz
Hazırlanışı:
Bir kabın içine 4 bardak su, 1 çorba kaşığı un ve 2 çorba kaşığı sirke koyun ve ayıklayıp küçük parçalar halinde kestiğiniz kerevizleri bu suya koyun. Tereyağını bir tencerede kızdırın. Rendelenmiş soğanı bu yağda beş dakika kadar kavurun. Kereviz parçalarını sudan çıkarın. Fazla suyunu alın. Yağa kerevizleri koyun. Et suyunu üzerine ilave edin. 25 dakika kaynatın. Yoğurt ile nişastayı ayrı bir kapta karıştırın. Devamlı karıştırmak suretiyle çorbaya ilave edin. Sonra çorba tenceresini ateşten indirin. Yumurta sarısını limon suyu ile birlikte çırpın. Tuz, karabiberi ve yumurta sarısını çorbaya katın. Üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyip, servis yapın.
|
Kereviz Çorbası |
|
parsel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2008
Mesajlar: 34 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc26678
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2008
3,196 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet iri kereviz
1 adet orta boy kuru soğan
2 su bardağı süt
6 su bardağı su
2 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Kereviz rendelenir. Üzerine ince kıyılmış soğan ve su eklenir. Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Daha sonra blenderden geçirilir, pürüzsüz bir kıvam alması sağlanır. Un, süt, yağ ve tuz iyice çırpılır. Kerevizli karışıma eklenir bir taşım kaynatılır.
|
Kereviz Çorbası |
|
sedan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2008
Mesajlar: 112 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23260
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2008
3,308 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 bardak tavuksuyu
1 su bardağı buğday
1 miktar tavuğuk
1 limon
1 su bardağı mısır
2 kaşık sıvı yağ
2 baş soğan
Kabukları soyulmuş doğranmış kerevizleri bir tencereye koyup, patates, pirinç, mercimek, ince kıyılmış maydanoz ilave edip pişirin. Mikserin kırıcı ayağıyla çorbayı püre haline getirin. Tuzu ilave edip süt ile çırpılmış yumurtayı koyun. Kırmızı biberli yağı üstünde gezdirilir.
|
|