Kısa URL: https://ml.md/lc104184
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2015
1,681 defa indirildi / yazdırıldı
700 gram pirzola
3 adet limonlu suda haşlamış kereviz
1 çorba kaşığı tereyağı
50 gram kaşar peynir rendesi
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Çeyrek kırmızlahana
4 çorba kaşığı sirke
Kekik, karabiber, tuz
Kerevizleri 5 dakika kadar limonlu suda haşlayıp rendeleyin. Tavada tereyağını ve unu 2 dakika kavurun üzerine rendelenmiş kerevizi ekleyin ve ezerek karıştırın. İçine kaşar peyniri rendesini de ekleyip ezilmiş sarımsaklarla karıştırın. Etleri zeytinyağında ovalayın ve tavada iki yüzünü de pişirin. Pişen püresinin üzerine etleri de yerleştirip servis tabaklarına aktarın. Yanına lahanaları ince kıyıp sirke döküp karıştırıp ve sıcak olarak ikram edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc95543
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2014
1,900 defa indirildi / yazdırıldı
6 adet pirzola
1 soğan
Kekik, karabiber, tuz
4 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet kereviz
1 adet patates
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
Püreyi hazırlamak için öncelikle soğanı ve sarımsağı soyup mutfak robotunun içine alıp ince bir şekilde kıyın. Üzerine rendelenmiş çiğ kerevizi, haşlanmış, ezilmiş patatesi ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak yoğurdu da ekleyip karışımı tamamlayın. Bu sosu tavuk ve et yemeklerinizde hatta salata sosu olarak bile kullanabilirsiniz. Etlerin üzerine zeytinyağı ve baharatları döküp 15 dakika dinlendirin. Ardından da yağsız bir tavada iki yüzünü de pişirip servis tabağına sosla birlikte yerleştirip ikram edin.
Fotoğraf "Güney" tarafından gönderildi. 30.10.2015