Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Akdeniz Yemekleri > Kereviz Salatası (Kıbrıs) (2 adet - 32,627 defa bakıldı)

Kereviz Salatası (Kıbrıs)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kereviz Salatası (Kıbrıs)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc106301
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2015
1,856 defa indirildi / yazdırıldı




KKTC'de İmgesel Yemekler
Doğu Akdeniz Üniversitesi


Kerevizin uzun yesil yapraklı kısmı
Havuç
Limon
Portakal
Sirke
Domates
Salatalık
Biber
Tuz
Şeker

Kerevizin uzun yesil yapraklı kısmı küçük küçük parçalar halinde kesilir ve bir tabağa konulur. İçine diğer salata malzemeleri olan domates, salatalık ve biber doğranarak eklenir. Daha sonra havuç rendelenir ve diğer karısımın içine ilave edilir. Kerevizin acımsı tadını kırmak için, salataya portakal ve limon suyu eklenir. Ayrıca tercihe göre sirke de konulabilir. Değisik ve güzel bir tat olması için, tuzun içine çok az seker ilave edilir ve salata karıstırılarak servise hazır hale gelir.

Not: Latince ismi; Apium graveolens olan kereviz ılık ve serin bölgelerin bitkisidir. Sıcağı ve rüzgârı sevmeyen bu bitki soğuğa karsı oldukça dayanıklıdır. Ana yurdu Akdeniz havzası ve Kafkasya olan kereviz, buralarda yabani kereviz olarak bilinir. Eski çağlardan beri birçok sebebe dayandırılarak kullanılan bu kış sebzesi, maydanozgillerdendir. Maydanozu andıran görünümü ve bitkinin tamamında hissedilen keskin kokusuyla ayrıt edici bir özelliğe sahiptir. Dki yıllık otsu bitki olan kerevizin kökü ve yaprakları da, gövdesi gibi sebze olarak kullanılmaktadır.
Kisilerin tercihine göre, kerevizin ilk yılında gelisen gövde kökü sade ya da zeytinyağlı kullanımıyla tercih edilirken, batı ülkelerinde gelisiminin ikinci yılını tamamlamış olan kereviz, sapı ve yapraklarıyla çesitli salataların içinde kendine yer bulmustur. Kıbrıs halkı; kerevizi genelde salata içinde tüketirken saplarından, zeytinyağlılarda tüketirken de kökünden ve yaprağından faydalanmaktadır. Ayrıca Kıbrıs’ta sirkeli suyun içinde kereviz yapraklarının tursusu kurulmaktadır.
Özellikle sinirleri yatıstırıcı etkisi olduğu bilinen kereviz için; Bodrum’un hemen karsısında bulunan İstanköy (Kos) adasında sağlık yurdu kuran hekimlerin babası olarak bilinen Hipokrat: “ alt üst olmuş sinirleriniz için kerevizle beslenin ilacınız olsun” demistir. Kereviz suyunun tansiyon hastalarının tansiyon dengelerini düzenlediği, vücuttaki yağ oranını dengelediği, aynı zamanda sismanlık hastalığına da etkili çözümler getirdiği söylenmektedir.
En kolay sekliyle herkes tarafından bilinen çoban salatasının içinde bile kendine güzel ve vazgeçilmez bir tat yaratmayı basarmış olan kereviz, ana yemeklerde de vazgeçilmezler arasında yer alan bir bitkidir. Ayrıca günessiz ve havadar ortamlarda körelmiş kereviz yaprakları kurutulup öğütülerek esmer rengi ve özel kokusuyla içkilerin ve bazı içeceklerin yanında meze olarak da kullanılmaktadır.


Kereviz Salatası (Kıbrıs)

kuşhane
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.03.2014
Mesajlar: 30
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc130772
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2017
1,053 defa indirildi / yazdırıldı




https://gurmekibris.com

1 baş kereviz, dal dal yıkanmış
2 adet orta boy domates, yıkanmış
1 adet orta boy havuç, soyulmuş ve yıkanmış
Tuz
4 çorba kaşığı zeytinyağı
½ limon

Kereviz dallarını 1 cm çapında doğrayın. Domatesleri küp şeklinde doğrayın ve havucu rendeleyin. Kerevizi, domatesleri ve havucu salata tabağına alın. Üzerine tuz, zeytinyağı ve limon suyu koyup, karıştırın ve servis yapın.







Kereviz Salatası (Kıbrıs) Tarifleri Akdeniz Yemekleri



(2 adet Kereviz Salatası (Kıbrıs) 32,627 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort