|
Keşli Makarna (Nallıhan Ankara) |
|
angaralı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2009
Mesajlar: 110 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc80731
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2012
2,790 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 su bardağı erişte
Tereyağı
Keş
Su
Su kaynatılır, içine erişteler atılır, erişteler pişene kadar kaynatılır, kaynadıktan sonra erişteler süzülür, servis tabanağına keş serpiştirilir, üzerine eriştenin bir kısmı dökülür, sonra tekrar keş serpiştirilir, kalan erişte dökülür ve tekrar keş serpiştirilir, tereyağı kızdırılıp üzerine bir yemek kaşığı keş atılır, eriştenin üzerine gezdirilir.
|
Keşli Makarna (Nallıhan Ankara) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106783
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2015
1,831 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nallıhan Kaymakamlığı
Ev makarnası haşlanır. Soğuk sudan geçirilerek süzülür. Arasına keş dökülerek makarna tepsiye çıkarılır. Üzerine kızarmış tereyağ dökülür. Arzuya göre keşle birlikte cevizde dökülür.
|
|