| 
 
 
 | 
Kesme Dondurmalı Mozaik Pasta | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161219 
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2021 
331 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
250 gram tereyağı
 
1 su bardağı tozşeker
 
1 Türk kahvesi fincanı kakao
 
2 adet yumurta
 
100 gram ceviz
 
1 paket pötibör bisküvi
 
375 gram antepfıstıklı kesme
 
 
Tereyağını eritin ve tozşeker ile kakaoyu ekleyip tozşeker eriyene kadar karıştırın. Tozşeker eriyince ılınması için 10 dakika dinlendirin. Yumurtayı ilave edip iyice karıştırın. İrice kıyılmış ceviz ve iri parçalara ayrılmış pötibör bisküvi katıp malzemelerin birbirine geçmesi için tekrar karıştırın. Streç filmi 2 kat şeklinde tezgaha serin ve karışımı olabildiğince yayın. Dondurmayı ince uzun şeritler halinde kesin ve kendinize yakın mozaik pasta karışımının üzerine yerleştirin. Streç film yardımı ile yuvarlayarak tam bir silindir haline getirin ve derin dondurucuda 4 saat bekletin ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |