Kısa URL: https://ml.md/lc170802
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2023
220 defa indirildi / yazdırıldı
1 lt. süt
1 su bardağı un
125 gr. tereyağı
2 su bardağı şeker
Nohut büyüklüğünde damla sakızı
1 paket vanilya
Tereyağı ve unu kavuruyoruz, unun renginin dönmemesine dikkat ediyoruz. Ardından sütü ilave ediyoruz. Damla sakızını dövüp şekerle birlikte ilave ediyoruz. Göz göz olana kadar pişiriyoruz. Ocağın altını kapattıktan sonra vanilya ekleyip 15 dakika mikser ile aynı yöne çırpıyoruz ve cam bir tepsiye döküp soğutuyoruz. Dilim dilim keserek servis ediyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc156339
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2021
267 defa indirildi / yazdırıldı
1 litre süt
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
Üzeri için:
1 adet çikolata sosu
Derin bir tencerede süt, şeker ve irmiği karıştırarak pişirin. Kaynadıkça yoğunlaşan kıvamı hissedeceksiniz. Bu yoğunlaşmayı fark ettiğinizde portakal kabuğu rendesini ve tereyağını ekleyip karıştırın. Dikdörtgen bir kek kalıbının içerisini streç filmle kaplayın ve pişirdiğiniz muhallebinin yarısını kalıbın içine dökün. Diğer yarısına kakaoyu ilave edin, iyice karıştırın ve diğer muhallebinin üstüne yayın. Sonra doğru buzdolabına. Sabaha kadar buzlukta bekletmenizi öneririz en az ise 2 saat kalmalı. Donan muhallebiyi çikolata sosla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc44244
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2009
3,599 defa indirildi / yazdırıldı
5 su bardağı süt
2 çay bardağı pirinç unu
2 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
2 adet yumurta
Süt, şeker ve pirinç unu orta ateşte muhallebi kıvamını alana kadar pişirlir. Ateşten alınır vanilya katılır, karıştırılır. 15-20 dakika ara ara karıştırarak soğuması sağlanır. Sonra yumurtalar kırılır, karıştırılır. Uygun büyüklükte Borcam yağlanır. Yumurtalı muhallebi 2 parmak kalınlığında olacak şekilde dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece frında pembeleşene kadar pişirilir. Sonra baklava biçimi kesilerek servise sunulur.