Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Çörek Tarifleri > Kesme (2 adet - 41,617 defa bakıldı)

Kesme


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kesme

derya&deniz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.12.2009
Mesajlar: 22
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc44595
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2009
8,629 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket instant maya
Yarım su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı puda şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1 fiske tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
1 su bardağı galeta unu
1,5 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta akı
1 avuç kuru üzüm
1 avuç dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Dövülmüş ceviz

Önce ılık su, maya ve pudra şekeri karıştırılır. Üzerine yumurta, süt, yağ, tuz ve kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur yarım saat kadar mayalandırılır. Bu arada, iç malzemesi bir araya getirilir ve karıştırılır. Hamur merdaneyla kare şeklinde ve 1 santim kalınlığında açılır. Yüzeyine hazırlanan iç muntazam bir şekilde konur. Sonra 3 parmak eninde rulo yapılır ve rulo gene 3 parmak eninde kesilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, ceviz sepilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.


ML® Kesme için tıklayın




Kesme

ferahnur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.02.2020
Mesajlar: 44
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc156477
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2021
599 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
50 gram tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
3 yemek kaşığı süt
1 adet yumurta sarısı
Yarım tatlı kaşığı kuru maya
1,5 su bardağı un
İç harcı için:
3 dilim kakaolu kek
1 tatlı kaşığı kakao
1 yemek kaşığı toz şeker
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
Yarım çay bardağı kuru üzüm
Yarım çay bardağı ince çekilmiş fındık içi
¼ çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı süt
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı Antep fıstığı
1 tatlı kaşığı susam

Kuru mayayı oda sıcaklığında tuttuğunuz sütle birlikte karıştırın.
Mayanın aktif hale geçmesini bir süre bekleyelim.
Oda sıcaklığında tuttuğumuz tereyağını karıştırma kabı içerisine alalım.
Toz şekerle özleşene kadar karıştıralım.
Yumurta sarısı, Ayçiçek yağı ve maya karışımını ekleyip karıştırma işlemine devam edin.
Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyelim.
Kıvam alan ve topladığınız hamuru 30 dakika oda sıcaklığında bekletin.
Ay çöreğinin iç harcını ufak parçalar halinde hazırlayın.
Sütle ıslattıktan sonra toz şeker, kakao, kuru üzüm, rendelenmiş limon kabuğu ve tarçın ilavesiyle karıştırın.
Hazırladığınız çörek hamurundan yumurta büyüklüğünde hazırlayın.
Hamurları hafifçe unlanmış düz bir zemin üzerine koyun. Uzunlamasına açın.
Kakaolu iç harcı elinizle sıkıp orta kısmına uzunlamasına yerleştirin.
Hamuru kenar kısımlarını ortaya doğru alıp rulo şeklinde sarın.
Uç kısımlarını kapattıktan sonra kıvırıp ay şekli verin.
Üst kısmına pekmez ilavesiyle çırpılmış yumurta sarısı sürüp çatalın ters kısmıyla yol şeklinde desenler verin.
Sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında üzerleri kızarıp hafif bir şekilde kabarana kadar pişirin. Ilık olarak paylaşın.







Kesme Tarifleri Çörek Tarifleri



(2 adet Kesme 41,617 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort