Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kesmik Baklavası (Yalvaç Isparta)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kesmik Baklavası (Yalvaç Isparta)

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc86853
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2013
3,703 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.yalvac.bel.tr

1 paket (250 gr) margarin
3 adet yumurta
1 ,5 su bardağı süt
1/2 limon suyu
1 fiske tuz
Nişasta
Un
1 çay kaşığı kabartma tozu
5-6 yemek kaşığı kaymak yağı
Kesmik için:
5 kg süt
2 yemek kaşığı yoğurt suyu
1 yemek kaşığı limon suyu
Şerbet için:
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su l limon suyu

Süt, yağ, yumurta, limon suyu, tuz iyice karıştırılır.
Kabartma tozu, elenmiş un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır.
25 adet beze yapılır.
Bezeler oklava ile nişasta yardımıyla ince yufka şeklinde açılır.
Yağlanmış tepsiye 13 yufka üst üste yerleştirilir.
Üzerine aynı hizada olacak şekilde, ceviz büyüklüğünde kesmik topları yerleştirilir.
Diğer 12 beze de açılarak üzerine yerleştirilir.
Kesmik toplarını bozmadan kareler şeklinde kesilir (Kesmik toplarının aynı hizada yerleştirilmesine dikkat edildiği için, üzerine yerleştirilen yufkalardan sonra kesme işlemine geçildiğinde, kesilecek hatlar son derece belirgin bir şekilde görülebilir).
Kızdırılmış kaymak yağı dökülür.
Fırında pembe renkte pişirilir.
Soğuyunca üzerine 3 bardak su ve limon suyu ile kaynamış 4 bardak şekerden hazırlanmış ılık şerbet dökülür.
Üzerine kaymak konularak servis yapılır.

Not: Bu yöntemle hazırlanan baklavada kesmik yerine taze peynir de kullanılmaktadır. Taze peynir kullanıldığı durumlarda baklava "taze peynir baklavası" adı ile anılmaktadır.



Kesmik Baklavası (Yalvaç Isparta)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178707
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2024
34 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 fincan sirke
2 yumurta
1 fiske tuz
Un
5 litre süt
2 su bardağı yoğurt suyu
1 kaşık un
1 çay bardağı toz şeker
2.5 kilo toz şeker
2 litre su
1 limon

Süt, geniş bir tencerenin içine süzgeçle süzülerek ateşe konur. Süt kabarınca yoğurt suyuyla ayran kıvamına getirilen un katılarak bir kere karıştırılır.
Yaklaşık beş dakika daha kaynadıktan sonra kesilen süt ateşten alınır, soğumaya bırakılır. Süzgeç içerisine temiz tül parçası konur ve soğuyan kesmik dökülerek suyu süzdürülür.
Oluşan kesmiğin içine bir çay bardağı kadar toz şeker karıştırılır.
Yapılacak baklavanın ortasına koymak için, avuç içinde küçük kurabiye şeklinde yapılarak bir tepsiye dizilir.
Şerbeti için ise şekerin üstüne, su eklenir kaynamaya yakın limon suyu da eklenerek bir taşım kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
Süt, yağ, sirke, yumurta ve tuz çırpılır, içerisine aldığı kadar un ile yoğrulur.
Yufkanın iyi açılması için hamur akşamdan hazırlanır. Hamurdan on dört adet beze hazırlanır. Yedi adet beze tek tek unla yufka halinde incecik açılır.
Açılan yufkalar ağızda dağılmaması için oklava üzerinde biraz buruşturularak yağlanmış baklava sinisine döşenir.
Üzerine kesmik yerleştirilir, üstüne yedi kat daha serilerek kare şeklinde dilimlenir.
Üzerine kepçeyle yağ dökülerek, önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Baklava soğuyunca üzerine ılık şurubu eklenir.

Not: Kesmik baklavası, bayramlarda ve nişanda oğlan evine ağız tadı olması için boğ içerisinde gönderilir.






Kesmik Baklavası (Yalvaç Isparta) Tarifleri Akdeniz Yemekleri



(2 adet Kesmik Baklavası (Yalvaç Isparta) 50,027 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası