Kısa URL: https://ml.md/lc171377
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2023
286 defa indirildi / yazdırıldı
Kestaneler yıkanır ve süzdürülür.
Daha sonra kestaneler çizilir.
Kestane kebabı yapılacak tava, teflon tava, çift taraflı tava, eski tip döküm ızgara veya tost makineleri kısık ateşte kızdırılır.
Kestaneler pişirilir, sıcak servis yapılır.
Not: Çizilmiş kestanelerin pişirme öncesi suda bekletilmesi kabukların daha kolay açılmasına ve içlerinin daha yumuşak olmasına katkı sunar. Kestane suda bir saat kadar beklemeleri yeterli olsa da ne kadar beklerse o kadar daha iyi olur.
Kısa URL: https://ml.md/lc168968
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2022
259 defa indirildi / yazdırıldı
Bir kilo kestaneyi öncelikle düdüklü tencerede 30 dakika kaynatın. Daha sonra suyunu döküp kestaneleri orta kısmından bıçak yardımıyla kesin.
Bıçak ile keserken et kısmına dikkat edin. Sadece kabukları kesin.
Akabinde tepsiye dizdiğiniz kestanelerin üzerine bir miktar ince tuz serpip 200 derecelik fırına verin.
Ya da tava da da yapabilirsiniz. Kestaneler kızardıkça çevirin.
Tüm kestaneler tam kıvamında kızardıktan sonra tüketmeye hazır!