|
Kestaneli Puding |
|
hayriye arslan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2012
Mesajlar: 40 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc71874
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2020
1,911 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sevil Şahin
1 litre soğuk süt
Yarım su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı kakao
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı buğday nişastası
2 çorba kaşığı kestane unu
200 gram haşlanmış kestane (kırık)
130 gram bitter çikolata
Süslemek için:
4 adet kestane şekeri
1 su bardağı file fındık
Tencereye sütü alın. Üzerine kırık kestane ve bitter çikolata hariç kalan malzemeyi ilave edip, birbirine yedirene dek tel süzgeç ile karıştırın. Ocağa oturtup orta ateşte sürekli karıştırın. Kaynayıp göz göz olunca 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp bitter çikolatayı ilave edin ve hızlıca karıştırın. Kestane ekleyip karıştırın. Kase, bardak veya kuplara pay edip soğumaya bırakın. Kestane şekeri ve file fındıkla süsleyip servis yapın.
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 17.10.2020
|
Kestaneli Puding |
|
ilaydam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.08.2009
Mesajlar: 30 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc41205
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2009
3,806 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kişilik gerekli malzemeler:
3 yumurta sarısı
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı krema
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı mısır nişastası
1 tutam safran
2 çay bardağı tozşeker
75 gr bitter çikolata
4 kestane şekeri
2 hazır mereng
1. Süt ve kremayı bir tencerede karıştırıp ısıtın. Ocaktan alıp safranı ekleyin ve karıştırın.
2. Yumurta sarılarını bir kapta tozşekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
3. Mısır nişastasını 2 küçük çay bardağı sütte eritin. Yumurta sarıları ile birlikte safranlı süte azar azar ilave edin. Kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirin.
4. Çikolatayı iri iri doğrayın. Bir kaseye alıp benmari usulü eritin. Merengleri bir tabağa ufalayıp 1 kaşık kadarını ayırın.
5. Safranlı pudingin yarısını kuplara paylaştırın. Üzerine çikolatanın yarısını gezdirin. Ufalanmış merengi serpiştirin. Kalan pudingi ekleyip kalan çikolatayı üzerine gezdirin. Kestane şekerleriyle süsleyip ayırdığınız merengi serpin. Buzdolabında 30 dakika bekletip servis yapın.
|
Kestane Pudingi |
|
Çizmeli
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.04.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Ostim |
Kısa URL: https://ml.md/lc23172
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2008
1,916 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg Kırık Kestane Şekeri
100 gram sütlü çikolata
1 su bardağı krema
Yarım su bardağı krem şanti
Yarım çay bardağı tozşeker
1 paket vanilya
Kırık kestane şekerlerini ezerek püre haline getirin. Toz şeker, vanilya ve rendelenmiş çikolata ekleyip karıştırarak iyice birbirine yedirin. Kremayı iyice çırparak köpürtün. Kremayı kaşık kaşık kestaneli karışıma ekleyip karıştırın. Karışımı ıslatılmış kalıplara paylaştırın. Kalıpları buzdolabında 4 saat bekletin. Kalıpları ters çevirerek servis tabağına çıkartın. Üzerine kestane şekeri yerleştirin, kenarlarını krem şantiyle süsleyip servis yapın.
|
Kestaneli Puding |
|
Cenk Nizipli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.12.2007
Mesajlar: 65 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc19873
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2007
2,846 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr. kestane
1 küçük paket margarin
125 gr. pudra şekeri
100 gr. bayat ekmek içi
6 yumurta
Vanilya
Yağla şekeri porselen bir kasede tahta bir kaşıkla karıştırarak beyazlatınız.
Kestanenin dış kabuklarını soyup iç zarını da kestaneyi haşladıktan sonra çıkartınız.
Soyulan kestanenin üzerine 2 bardak su koyup ezilinceye kadar pişiriniz.
Beyazlanan yağla ezilmiş kestaneleri, 6 yumurta sarısını 100 gr. bayat ekmek içini elekten geçirerek koyup hepsini karıştırınız.
Yumurta aklarını da katı kar haline getirdikten sonra karışıma koyunuz.
Vanilyayı da ilave ettikten sonra hepsini bir kere daha karıştırıp yağlanmış puding kalıbına veya küçük bir tencereye karışımı yarıyı geçecek şekilde koyunuz.
Ağzını kapatıp benmari usulüyle ateşte veya fırında 1 saat pişiriniz.
Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirip istediğiniz bir sosla servis yapınız.
|
Kestane Pudingi |
|
Eylül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.09.2005
Mesajlar: 48 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc5330
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006
2,645 defa indirildi / yazdırıldı
|
½ kg. kestane şekerlemesi
3 fincan toz şeker
100 gr. rendelenmiş sütlü çikolata
1 paket vanilya
1 bardak krema
Kestane şekerlemesi ezilerek püre haline getirilir ve porselen bir kaseye konur. Şeker, vanilya, rendelenmiş çikolata serpilerek kestane püresine katılır. Karıştırarak birbirine iyice yedirilir. Diğer tarafta krema çırpılarak köpürtülür, sonra bundan kaşık kaşık alınarak kestaneli karışıma katılıp
yedirilir. Sonra karışım daha önceden ıslatılmış bir puding kalıbına boşaltılır ve kalıp buzdolabına kaldırılır. Buzdolabında 4 saat tutulduktan sonra çıkarılır. Bir tatlı tabağına başaşağı edilerek içindeki buraya aktarılır. Yarım bardak krem şanti sıkma şırıngasına boşaltılır ve bununla pudingin üzerine süsler yapılır. En üste de bir kestane oturtulduktan sonra tabak buzdolabına kaldırılıp servis zamanına kadar orada tutulur.
|
|