|
Kestane Püresi |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1376
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2006
3,342 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg. kestane
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
Kestanelerin dış kabukları soyulup sıcak su ile ateşe konur.
İç kabukları çıkmaya başlayınca ateşten alınıp soyulur.
Tekrar su konup ezilinceye kadar kaynatılır.
Püre makinesinden geçirilir. Şeker ve azar azar süt konarak pişirilir.
Tatlı olarak kullanılacağı zaman üzerine krem şanti ve kavrulmuş yeşil fıstıkla süs yapılır.
Not: Kestane püresi pastalarda krema gibi de kullanılır.
|
Kestane Püresi |
|
tango&deniz
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2008
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc21365
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2008
2,861 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı şekersiz kestane püresi,
1 çorba kaşığı tozşeker,
1,5 çorba kaşığı tereyağı,
150 gr. bitter çikolata,
5 çorba kaşığı krema,
70 gr. beyaz çikolata
Kestane püresini, şekeri ve tereyağını iyice karıştırın. Üzerini folyo ile kapatıp bekletin. 15x8 cm. boyutunda derin bir kabı aliminyum folyoyla kaplayın. Kremanın 4 çorba kaşığı kadarıyla bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Karıştırarak soğutun. Çikolatanın yarısını kalıba boşaltın. Beyaz çikolatayı kalan kremayla benmari usulü eritin ve soğutun. Bitter çikolatanın üzerine dökün. Buzdolabında bekletin. Bitter çikolatayı ısıtın.
Kestane püresinin üzerine yayın ve buzdolabında bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
ML® Kestaneli Bonbon için tıklayın
ML® Kestaneli Bonbon (görsel)
|
Kestane Püresi |
|
yelda özoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.08.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Siirt |
Kısa URL: https://ml.md/lc26662
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2008
3,146 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. kestane
4-5 çorba kaşığı şeker
1 bardak süt
1/2 paket vanilya
Kestanenin kabuklarını soyup üzerini örtecek kadar su ile ateşe koyun. Zarları çıkmaya başlayınca ateşten alın. Kestaneyi bu sudan a-zar azar çıkararak zarlarını soyun. Sonra üzerlerini örtecek kadar suyla ateşe koyun. Suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Sonra püre makinasından veya tel süzgeçten ezerek geçirin. Ateş üzerinde şekerli sütü azar azar yedirerek püre yapın.
Not: Kestane püresinin çoğunlukla tatlıların yanına yakıştığını biliriz. Ancak bazı tuzlu yemeklerin yanında da kestane püresini servis edebilirsiniz.
|
Kestane Püresi |
|
performans
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.07.2009
Mesajlar: 28 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc38417
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2009
2,858 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr. kestane
1 Bardak süt
250 gr. şeker
Soyulmuş kestaneyi suda haşlayınız. İnce kabuklarını çıkarınız.
Bir tencereye koyarak üzerini örtecek kadar su ile pişiriniz.
Tencere içinde yarım bardak su kalınca, şekerini atınız.
Şeker eridikten sonra ateşten alınız. Püre makinasından geçiriniz.
Kaynatılmış 1 bardak süt ilâve ediniz. Marmelat kıvamında bir püre biçiminde kullanınız.
|
Kestane Püresi |
|
bereket dede
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2010
Mesajlar: 32 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc58660
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2010
2,726 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. kestane
4-5 çorba kaşığı şeker
1 bardak süt
1/2 paket vanilya
Kestanenin kabuklarını soyup üzerini örtecek kadar su ile ateşe koyunuz, zarları çıkmağa başlayınca ateşten alınız, kestaneyi bu sudan azar azar çıkararak zarlarını soyunuz. Sonra üzerlerini bolca örtecek kadar suyla ateşe koyunuz. Suyunu tamamen çekinceye kadar pişiriniz. Sonra püre makinasmdan veya tel süzgeçten ezerek geçiriniz. Ateş üzerinde şekerli sütü azar azar yedirerek püre yapınız.
|
Kestane Püresi |
|
klavye
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.10.2017
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc129119
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2017
1,137 defa indirildi / yazdırıldı
|
½ kg kestane
225 gr toz şeker
200 ml süt
Sıvı vanilya
Kestanelerin dış kabuklarını soyun ve bir miktar su ile birlikte ateşe koyun.
İç kabukları çıkmaya başlayınca ateşten alın ve güzelce zarlarını soyun.
Kestane kabuklarından ve zarlarından kurtulmanın bir diğer yolu ise üzerine çizik attığınız kestaneleri bir süre fırınlamaktır.
Her iki durumda da amaç kestanenin sert dış kabuğundan ve içindeki tüylü zardan kurtulmak.
Zarlarından arındırdığınız kestaneyi yine su ile birlikte yumuşayıp ezilebilecek bir kıvama gelene kadar pişirin.
Yumuşayan kestaneleri robottan geçirip iyice püre haline getirin.
Daha sonra yine ocak üzerine alıp şekeri ve vanilyayı ekleyin.
Azar azar süt katarak pişirin.
Kıvamlı bir püre halini alana kadar pişirin.
Pürenizi soğutup pastalarda ve tatlılarda kullanabilirsiniz.
|
|