1 yumurta akı
60 gr. margarin (yumuşamış)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kakaolu bisküvi
1 çorba kaşığı kakao
1/2 kg. kestane
Kakao
Kestanelerin bir yüzünü artı şeklinde derince çizelim. Tavaya 2 çorba kaşığı sıvı yağ ve kestaneleri alarak kabukları hafifçe atmaya başlayana dek kavuralım. Sonra kestaneleri bir tencereye alıp üzerlerini aşacak kadar su ekleyerek kestaneleri haşlayalım. Kabuklarını soyalım. Blendır yardımı ile kestaneleri püre haline getirelim. Kestane hamurundan ceviz iriliğinde parçalar kopararak yuvarlayalım. Kestane toplarını kakao içinde yuvarlayıp servis tabağına dizelim. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapalım.
Kısa URL: https://ml.md/lc22353
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2008
2,141 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg. kestane
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
2 çorba kaşığı sütsüz çikolata rendesi
3/4 su bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı badem
2 çorba kaşığı yeşil fıstık
Kestaneyi az su ile yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Haşlanmış kestanelerin kabuklarını soyup püre makinasından geçiriniz. Çikolata rendesi, tereyağı, pudra şekeri ve kabukları çıkarılmış yeşil fıstık ilâve edip karıştırınız.
İki fındık büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlıyarak kıyılmış bademe bulayınız. Tabağa dizip buzdolabında muhafaza ediniz.