|
|
Kestaneli Hindi Dolması |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc90892
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2013
1,742 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet Pınar hindi
8 bardak su
1/2 yemek kaşığı tuz
Salçası için:
80 gr. sıvıyağ (4 yemek kaşığı)
2 adet orta büyüklükte kuru soğan
1 kahve fincanı domates salçası ya da 2 adet domates
2 su bardağı hindi suyu
Kestaneli iç pilav:
375 gr. pirinç (1,5 su bardağı)
250 gr. kestane
1 adet orta boy kuru soğan
60 gr. sıvıyağ (3 yemek kaşığı)
1 yemek kaşığı çamfıstığı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
Tuz, karabiber, yenibahar, tarçın
Temizlenmiş hindi 8 bardak su ile tencereye konur ve kaynatılır. Başka bir kapta soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Domates kullanılacaksa, üstüne domatesler de konur. Domatesler kavrulduktan sonra hindi suyu eklenir. Sonra hindi bir tepsiye konur. Üzerine bu salça dökülerek fırına konur. Diğer yanda, iç pilav hazırlanır. 2 silme yemek kaşığı yağın içinde 1 adet soğan öldürülür. Çam fıstıkları da atılarak kavrulur. Daha sonra pirinç ilave edilir ve 10 dakika kadar kavrulur. Bu arada kestaneler hafifçe yumuşayacak ama dağılmayacak şekilde haşlanır. Sonra pirinçlere silme 1 çay kaşığı karabiber, tarçın, bahar, kuş üzümü, tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve kestaneler eklenir. Üzerine 1,5 bardak su konur. 20 dakika kadar kaynatılır. Fırından çıkarılan hindinin içine pilav doldurulur. 10 dakika daha fırına atılır.
|
Kestaneli Hindi Dolması |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc28231
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2008
2,947 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 gr.'lık Bütün Hindi
4 yemek kaşığı tereyağı
2 adet kuru soğan
1 kg. kestane
İÇ PLAV:
500 gr. pirinç
200 gr. tereyağı
İnce doğranmış Hindi Ciğeri
50 gr. antepfıstığı
50 gr. kuşüzümü
2 adet doğranmış kuru soğan
Tuz, karabiber
Yenibahar
Tarçın
1 demet dereotu
1 lt. tavuk suyu
Temizleyip yıkadıktan sonra, butlarını iple bağladığınız hindiyi tereyağında hafif kızartın. Bir miktar su ekleyerek orta ısıdaki fırında çevirerek 1,5 saat pişirin. Pirinci ıslatıp, yıkayın. suyunu süzün, Tereyağında fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun. soğanı ilave edin. Sırasıyla hindi ciğerini, kuş üzümünü ve pirinci ekleyip 3-4 dakika kavurun. Tuz, karabiber, baharat ve su ilave ederek 20 dakika kadar pişirin. Pilavınızı demlemeye bırakın. Ayıklanmış kestaneleri hindinin sosu ile pişirin. Hindinizi iç pilav ve kestane ile servis yapın.
|
|
Kestaneli Hindi Dolması Tarifleri Pınar Yemek Tarifleri
|
|