|
Kestaneli Hindi Dolması |
|
NerminNurInal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 38 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc3543
Gönderme Tarihi: 07.May.2006
2,976 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 gr.`lik Bütün Hindi
4 yemek kasigi tereyağı
2 adet kuru soğan
1 kg. kestane
Iç Pilav:
500 gr. pirinç
200 gr. tereyağı
Ince dogranmis Hindi Cigeri
50 gr. antepfistigi
50 gr. kusüzümü
2 adet dogranmis kuru soğan
Tuz, karabiber Yenibahar Tarçin
1 demet dereotu
Temizleyip yikadiktan sonra, butlarini iple bagladiginiz hindiyi tereyağında hafif kizartin. Bir miktar su ekleyerek orta isidaki firinda çevirerek 1,5 saat pisirin. Pirinci islatip, yikayin. suyunu süzün, Tereyağıinda fistiklari pembelesinceye kadar kavurun. soğani ilave edin. Sirasiyla hindi cigerini, kus üzümünü ve pirinci ekleyip 3-4 dakika kavurun. Tuz, karabiber, baharat ve su ilave ederek 20 dakika kadar pisirin. Pilavinizi demlemeye birakin. Ayiklanmis kestaneleri hindinin sosu ile pisirin. Hindinizi iç pilav ve kestane ile servis yapin.
ML® Hindi Dolması için tıklayın
Fotoğraf "fethi yorulmaz" tarafından gönderildi. 31.08.2018
|
KESTANELİ HİNDİ DOLMASI |
|
mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293 Şehir: Ümitköy |
Kısa URL: https://ml.md/lc11446
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2007
2,891 defa indirildi / yazdırıldı
|
3.5 kiloluk bir baba hindi
1/2 kilo kestane
200 gram kuru mürdüm eriği
200 gram sosis
150 gramlık bir füme pançeta dilimi
50 gram tereyağı
1 dal biberiye otu
1/2 bardak zeytinyağı
yeteri kadar tuz ve karabiber
Bir gün önceden erikleri suya koyup ıslamalı. Sonra bunların çekirdeklerini çıkarmalı. Hindinin tüylerini yolup içini çıkardıktan ve ince tüylerini gidermek için tütsüledikten sonra bunun içini dışını bol suda İyice yıkayıp süzmeli. Kestaneleri hafifçe yarıp kızartarak kebap vapmalı. Kabuklarını soymalı. Füme pançeta dilimini küçük parçalara doğramalı. Sosisin zarını çıkardıktan sonra bunu hindinin içinden çıkarılan ciğer, yürek ve katiyle birlikte makineden geçirip kıymalı ve pançeta parçalarının içine katmalı. Mürdüm eriğiyle kestaneleri de kattıktan sonra bunları iyice karıştırmalı ve hindinin içine doldurmalı. Hindinin boynunu ve arkasını diktikten sonra ayaklarını geriye alıp kanatlarıyle birlikte gövdesine bağlamalı. Hindiyi bağlarken bir dal biberiye otunu da birlikte bağlamayı unutmamalı. Hindiyi yağın yarısıyle bulanmış genişçe bir kenarlı tepsiye yerleştirmeli. Tuzlayıp biberlemeli, üstüne gezdirerek bir miktar zeytinyağı'da döktükten sonra tepsiyi 190 dereceye göre kızdırılmış bir fırına sürmeli. Vakit vakit çevirerek hindiyi fırında bir-buçuk saat kadar kızartıp pişirmeli. Hindi, pişince tepsiyi fırından alıp bağlarını çözmeli ve sıcak bir yerde tutulan kayık biçimindeki servis tabağına oturtmalı. Hindinin çevresini de tereyağında sote edilmiş Brüksellahanası, zeytinyağına yatırılmış çiçek enginar veya kızartılmış patates gibi garnitürle süslemeli. Tepside kalan salçayı da gezdirerek hindinin üstüne döktükten sonra hindiyi sıcak sıcak sofraya götürüp servis yapmalı. İsteyenler hindinin içine katılan malzemeye tuzlu suda haşlanmış ve suyu süzülmüş 1 bardak kadar pirinç de katabilirler. Böyle yapmak isteyenler 50 gram kuş üzümüyle 30 gram çam fıstığı da katmalıdırlar.
ML® Hindi Dolması (görsel)
|
HİNDİ DOLMASI (Kestaneli) |
|
Mersiye Şükrani
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.07.2010
Mesajlar: 91 Şehir: Şiraz |
Kısa URL: https://ml.md/lc53390
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2010
2,794 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir büyük hindiyi alıp, iyice temizleyiniz. Başka bir kapta yarım kilo kestaneyi soyduktan sonra diri kalacak şekilde haşlayınız. İki soğanı küçük doğrayıp, hafif kavurunuz ve içine kırmızı biber, maydanoz, karabiber, biraz tuz, çok az miktarda tereyağı (başparmak büyüklüğünde), bir tutam adaçayı, çok az miktarda salça, kuş üzümü, fıstık ilâve ettikten sonra ateşin üzerinde biraz karıştırınız. Pişen bu malzemeyi hindinin içine kestane ile birlikte doldurunuz. Hindinin üzerine biraz tereyağı ve salça sürüp içine doldurduğunuz malzemeyi defne yaprağı ile kapatınız. Hindiyi fırına koyup orta derece ateşte kızarıncaya kadar tutunuz. Servis tabağına koyarken etrafına pilav ve süslemek amacıyla taze üzümleri üzerlerine serpiştiriniz.
ML® Kestaneli Bonbon için tıklayın
|
KESTANELİ HİNDİ DOLMASI |
|
limon çiçeği
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc58637
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2010
3,048 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet 4 kiloluk hindi
1,5 kilo kestane
2 elma
3 portakal
3 kaşık domates salçası
1 kaşık yoğurt
1 paket tarçın
Defne yaprağı
Karabiber
Tuz
Hindiyi soyup tüylerini temizledikten sonra ateş üzerinde de tütsüleyip ince tüylerini de temizleyiniz. İyice yıkadıktan sonra, büyükçe bir tencerede 2 saate yakın pişiriniz. Suyun içinden hindiyi çıkarıp alındıktan sonra defne yaprağı, karabiber ve tuz karışımı ile içini ve dışını iyice oyunuz. Başka bir tencerede 1,5 kilo kestaneyi haşlayıp kabuklarını soyunuz. Kestanelerin üzerine 1 paket tarçın, kabukları soyulup küçük küçük küp şeklinde doğranmış elma ve 1 tane portakalı ilâve ederek iyice karıştırınız. Hindinin içine bu karışımı doldurup dikiniz. Başka bir kapta hindinin pişen suyundan iki kase alınız. Bunun üzerine 3 kaşık domates salçası ve 1 kaşık yoğurdu ilâve edip iyice karıştırınız. Hindinin dışına bu karışımdan sıvazlayıp fırına atınız. 45 dakika bir tarafını 45 dakika diğer tarafının kızarmasını sağlayınız. Fırında hindiyi kızartırken arada bir karışımdan üstüne atınız. Kızarmasına 15 dakika kala 2 portakalı halka halka kesip hindinin üstüne ve etrafına dizip tekrar fırına atınız. 15 dakika böylece kızardıktan sonra çıkarıp servis yapınız.
Not: Hindinin yanında garnitür olarak suyundan içili pilâv yapabilirsiniz.
|
Kestaneli Hindi Dolması |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc97639
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2014
2,151 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
2.5 3 kg lık bütün hindi
250 g kestane şekeri ya da haşlanarak iç kabuğu soyulmuş kestane
2 adet kuru soğan
750 g pirinç
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı çam fıstığı
3/4 paket margarin
Yeterince domates salçası
Yeterince tuz, karabiber, tarçın ve yenibahar
250 g kestane şekeri yada haşlanarak iç kabuğu soyulmuş kestane (arzuya göre)
Üzerine sürmek için:
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
1 çorba kaşığı kekik
1/2 su bardağı sıvı yağ
Hindi, 1 adet kuru soğan, yeterince su ve tuz ile birlikte haşlanır.
Piştikten sonra suyu süzülür.
Yukarıda ölçüleri verilen iç pilavı hazırlanır.
İç pilavın suyunu ilave etmeden önce, 250 g kestane şekeri ya da haşlanarak iç kabuğu soyulmuş kestane ile pişirilir.
Pilavı pişirirken hindinin haşlama suyu kullanılır.
Süzülen hindi suyunun 2 su bardagı kadarı yeterince salça ile renklendirip, hindilerin üstüne dökülür.
Kırmızı pul biberi ve kekiği, sıvı yağda karıştırıp, hindinin üzerine sürülür.
Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar fırınlanır.
Bir tarafı kızarınca hindileri ters çevirerek, diğer yüzüne de kekikli sos sürülür ve tekrar fırında kızartılır.
Özel gün yemeği olduğu için genellikle müşterinin önünde servis yapılır.
Sıcak olarak servis yapılmalıdır, ikinci kez ısıtılarak servis yapılması uygun değildir.
Çeşitli sebze garnitürleriyle servis yapılır.
|
Kestaneli Hindi Doması |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171369
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2023
316 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hurriyet.com.tr
1 hindi (5 kg’lık)
1 soğan
1 havuç
1 kereviz
2 defne yaprağı
8 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Sos için:
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı bal
3 yemek kaşığı biber salçası
2 dal taze kekik
8 diş sarımsak
İç pilav için:
500 gr pirinç
2 soğan
60 gr kuzu ciğeri
10 gr dolmalık fıstık
120 gr tereyağı
1 yemek kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Hindiyi geniş bir tencerede bol suyla, doğranmış soğan, havuç, kereviz ve defne yaprağı ile dağılmayacak şekilde 2 saat haşlayın. Hindiyi geniş bir tabağa alıp suyunu ayırın. Sos için gerekli malzemeleri bir kapta karıştırın. Haşladığınız hindinin her yerini kaplayacak şekilde üzerine ve iç kısmına sosu yayın. Sarımsakları ve birer parça tereyağını hindinin derisinin içine yerleştirin. İç pilav için, pirinci ılık suda 30 dakika bekletip yıkayın. Tencereye zar büyüklüğünde doğradığınız ciğerleri ilave edin. Dolmalık fıstıkları ekleyin.1-2 dakika kavurduktan sonra yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanın rengi değişmeye başlayınca pirinci ekleyin. 7-8 dakika daha kavurduktan sonra baharatları ilave edin. Hindi suyunu ekleyip 10 dakika kısık ateşte pişirin. Ocağı kapatıp demlenmeye bırakın. Fırında pişirdiğiniz kestaneleri ekleyerek hindinin içine doldurun. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kapalı şekilde 3 saat pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 15-20 dakika dinlendirin.
|
Kestaneli Hindi Dolması |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179756
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2024
45 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Kg'lık bir adet Hindi
8 su bardağı Su
Yarım yemek kaşığı Tuz
Salçası İçin:
80 gr sadeyağ (4 yemek kaşığı)
2 adet orta büyüklükte Kuru Soğan
1 kahve fincanı domates salçası yada 2 adet irice Domates
2 su bardağı Hindi Suyu
Kestaneli İç Pilav:
375 gr Pirinç (1,5 su bardağı)
250 gr Kestane
1 adet orta boy Kuru Soğan
60 gr sadeyağ (3 yemek kaşığı)
1 yemek kaşığı Çam Fıstığı
2 yemek kaşığı Kuş Üzümü
Tuz
Karabiber
Yeni bahar
Tarçın
Temizlenmiş hindi 8 bardak su ile tencereye konur ve etleri yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Bu arada suyun ısınmasıyla oluşan köpükler delikli bir kepçe ile alınır.
Sonra yağın içine soğanlar çentilerek pembeleşinceye kadar tutulur. Domates kullanılacaksa, üstüne domateslerde konur. Domatesler kavrulduktan sonra hindi suyu ilave edilir. (eğer salça kullanılıyorsa, bu safhada sulandırılmış salça ilave olunur).
Sonra, Hindi bir tepsiye konur. Üzerine bu salça dökülerek fırına konur.
Diğer yanda, İç Pilav hazırlanır. 2 silme yemek kaşığı yağ içine 1 adet soğan çentilir. Çam fıstıkları da atılarak kavrulur. Daha sonra pirinç ilave olunur ve 10 dakika kadar kavrulur.
Bu arada Kestaneler hafifçe yumuşayacak ama dağılmayacak şekilde haşlanır.
Sonra pirinçlere silme 1 çay kaşığı karabiber, tarçın, bahar, Kuş Üzümü tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve Kestaneler ilave edilir. Üzerine 1,5 bardak su ilave edilir. 20 dakika kadar kaynatılır.
Fırından çıkarılan Hindinin içine pilav doldurulur. 10 dakika daha fırına atılır.
Servise getirilirken hindinin ayakları alüminyum folyo ile süslenebilir.
|
|