100 gr incir
100 gr kestane
300 gr krema
150 gr tereyağı
150 gr Hindistan cevizi sütü
1 tatlı kaşığı salep
200 gr süt
10 gr toz tarçın
150 gr şeker
1 adet yumurta
1 demet nane
200 gr kaymaklı dondurma
1 adet (12cm X 12cm X 1cm) pandispanya
İncir ve kestane kabuklarından ve saplarından ayıklanır. Geniş bir tencere içinde hafif ateşte krema ve tereyağı ile birlikte püre haline gelene kadar, devamlı karıştırılarak pişirilir. Hindistancevizi sütü eklenerek ocaktan indirilir. Kubbe şeklindeki kalıplara doldurularak soğuması için dışarıda bekletilip daha sonra buzdolabında 2 saat bekletilir. Süt ve şeker birlikte ocakta kaynatılır, salep ve tarçın eklenerek karıştırılır.Kenara alınarak sıcaklığı 60 C ye indiğinde yumurta eklenerek tekrar karıştırılır. Pandispanya tatlının doldurulduğu kalıp büyüklüğünde kesilerek salep sosa bulanıp servis edilecek olan tabağa konur, hazır olan tatlı kalıbından çıkartılıp pandispanyanın üzerine konur. Tatlının çevresine salep sos ve taze nane konarak servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc163213
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2022
311 defa indirildi / yazdırıldı
16 adet bütün kestane şekeri
16 adet kuru incir
1 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
7 adet karanfil
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
İncirleri bir gece sıcak suda dinlendirin. Ayrı bir yerde su ve toz şekeri, toz şeker eriyene dek kaynatın. Karanfil ve suyu süzülmüş incir ilave edip kısık ateşte koyulaşana dek pişirin. Ocaktan alıp, içinden karanfili çıkarın. Soğumaya bırakın. Krem şantiyi soğuk sütle çırpın. Kestanelerin yarısını elinizde ufalayıp krem şantiye ekleyin. Daha sonra incirlerin içlerine doldurun. Kalan kestaneleri de ufalayıp incirlerin üzerlerine yerleştirin. Karanfille süsleyip servis yapın.