Kısa URL: https://ml.md/lc139314
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2018
2,265 defa indirildi / yazdırıldı
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 yemek kaşığı margarin
2 su bardağı irmik
1 su bardağı kestane
Şerbeti için:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı şeker
Bir tencereye sıvı yağ ve margarin alınarak, biraz ısıtılır.
Üzerine irmik eklenerek kavrulur.
Kestaneler haşlanarak, kabukları soyulur.
Su ve şeker ayrı bir yerde karıştırılarak şeker iyice eritilir.
Kavrulan irmiğin üzerine şerbet dökülerek iyice karıştırılır.
Kestaneler de eklenerek, şerbet çekinceye kadar çevrilir.
Şerbet tamamen çekince ateş kapatılarak helva demlenmeye bırakılır.
Dondurma ile servise sunulur.
Not: Şerbet ilave ederken çok fazla sıçrayacağından dikkatli olunmalıdır.
1 poşet Dr. Oetker İrmik Helvası
2 su bardağı su
0,5 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı küp şeklinde kesilmiş kestane şekeri
Sıvı yağ ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynamaya başladığında üzerine irmik helvası poşetini boşaltın ve karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Suyunu tamamen çekince ocaktan alın, arada karıştırarak kapağı kapalı olarak 15-20 dakika bekletin. Süre sonunda irmik helvasını kaşık ile karıştırın. Kaselere önce birer yemek kaşığı kestane şekeri koyun ve üzerine irmik helvası doldurun. Servis tabaklarına ters çevirip servis yapın.