Kısa URL: https://ml.md/lc7416
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2006
3,141 defa indirildi / yazdırıldı
2 kg.luk kuzu butu
20 adet yeşil kakule
15 gr. top karabiber
20 gr. bal
50 ml. zeytinyağı
2 adet soğan
250 gr. kestane
500 gr. ıspanak
1 adet havuç
300 ml. et suyu veya bulyon
Tuz
Karabiber
Kakulenin tohumlarını hafifçe ezin ve yağsız tavada 1 dakika kavurun. Soğuyunca robotta irice kıyın. Bal ve 20 mi. zeytinyağını kakulelere ekleyin. Ispanağı ayıklayın ve yapraklarını sıcak suya batırıp blanşe edin. Kabaca doğrayın. Havucu temizleyip iri rendeleyin. Kestaneleri fırınlayın ve kabuklarını soyun. Butun kemiğini kasabınıza çıkartırın. Tuz ve karabiber serpin. Hazırladığınız ballı karışımı butun üzerine iyice yedirek sürün. Ispanakları ve havuç rendeyi ete döşeyin. Mutfak ipi ile rulo yapıp sarın. Soğanları irice kıyın. Kalan yağı tavada kızdırın, soğanları şeffaf oluncaya kadar kavurun. Eti her tarafı açık kahverengi olana kadar bu soğanlı yağda kızartın. Et suyunu ve kestaneleri ekleyerek eti fırın kabına alın. Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında yaklaşık 2 saat pişirin. Pişme süresinde eti aralıklarla çevirip üzerine suyundan dökün. Eti fırından çıkarıp ipliklerini çıkartın. Kestanelerle beraber servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc123427
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2017
2,375 defa indirildi / yazdırıldı
Mazda Lezzete Götüren Marka
Mehmet Yaşin
1 kg parça kuzu eti
500 gr kestane
15 adet arpacık soğan
4-5 diş sarımsak
2 adet domates
3 adet kıyılmış sivri biber
100 gr tereyağı
1 tutam toz safran
Tuz
Kapaklı bir güveç kabının içini tereyağının yarısı ile yağlayın. 1 kg parça kuzu eti, 500 gram haşlanmış ve kabukları soyulmuş kestane, 15 adet kabuğu soyulmuş arpacık soğan,4-5 diş kıyılmış sarımsak, 2 adet iri parçalar şeklinde doğranmış domates ile 3 adet kıyılmış sivri biberi bir kasede harmanlayın. Yağlanmış güvecin içine yerleştirin. Kalan tereyağı, safran ve tuzu üzerine ilaveedin ve güvecin kapağını kapatın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında etler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.