|
|
Kestaneli Fransız Pastası |
|
konuralp
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.11.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc129835
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2017
804 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr. Labne
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı margarin
1+3/4 su bardağı un
4 yemek kaşığı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Krema için:
200 gr. Labne
500 ml Süt
2 adet yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı dolusu kestane şekeri
200 ml. Krema
1 paket vanilya
Ara katları ıslatmak için kestane şekerinin şerbetli suyu
Üst Kaplama İçin:
200 gr. Bitter çikolata
200 ml. Krema
Önce yumurta sarılarını ve aklarını ayırın. Yumurta aklarını derin bir kasede bir fiske tuz ile iyice kar haline getirin. Karışım kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek hale gelene değin 5-6 dakika çırpın. 1 su bardağı toz şekeri yavaşça ekleyin (yumurta aklarının sönmemesine dikkat ederek)Yumurta sarılarını kalan toz şekerle, şeker iyice eriyene ve karışımın hacmi iki katına ulaşana kadar çırpın. Çırpmaya devam ederken kaynar suyu azar azar ilave edin. Bu karışıma Labne'yi, kakaoyu, sana margarin ekleyin. Unu eleyin. Kabartma tozu ve vanilya ile karıştırın. Yavaş yavaş karışıma ekleyin. Yumurta aklarını alttan üste kaşıkla yavaş yavaş karıştırarak yedirin. 26 cm. kelepçeli kalıbın alt yüzeyi yağlayın. Kek karışımını kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış fırında 180 veya orta derecede 35-40 dakika pişirin.
Kremayı hazırlamak için kalın tabanlı bir tencereye sütü, labne'yi yumurta sarılarını, şekeri, nişastayı, kremayı, vanilyayı ve kestane şekerlerini aktarın. El blenderi ile kestane şekerlerini parçalayıp karışıma yedirin. Ocağın altını açın ve karışımı koyulaştırıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ilımasını bekleyin.
Üst kaplama için; bir sos tenceresinde önce kremayı benmarı usulü kaynar hale getirin. Bitter çikolatayı ekleyin ve çikolatayı iyice erittikten sonra ocaktan alıp soğutun.
Hazırladığınız pandispanyanızı ikiye kesin. İlk pandispanya katını kestane şekerinin şerbetli suyu ile ıslatın. İyice ılıyan Labne'li kremayı ıslattığınız pandispanya katının üzerine yerleştirin. Kestane şekerlerinden ufalayarak ara ara serpiştirin. İkinci pandispanya katını yerleştirin. Zemini yine kestanenin şerbetli suyu ile ıslatın. Bitter çikolatalı ganajı kaşıkla pandispanyanın üst ve yan yüzeylerine sıvayın. Üst yüzeyini kestane şekerleri ile süsleyin.
|
Kestaneli Pasta (Fransa) |
|
Naci Baba
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc26425
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2008
2,109 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme (6-8 kişilik):
500 gr. kestane,
150 gr. tereyağı,
2 çorba kaşığı taze krema,
200 gr. bitter çikolata,
100 gr. pudra şekeri.
Süslemesi:
Küçük içiboşlar (merengler),
3 çorba kaşığı tozşeker,
1 tatlı kaşığı kırmızı mutfak boyası,
2 çorba kaşığı vişne veya kiraz şekerlemesi.
Süsleme malzemesinden şekeri küçük bir kaba koyup mutfak boyası ile harmanlayarak karıştırın. Merenglerin bombeli kısmını önce suya daha sonra da boyalı şekere iyice batırıp bir kenara koyun.
Kestanenin kabuklarını ayıklayıp orta boy bir tencereye koyun. Üzerini örtecek kadar tuzlu su koyup orta ateşte 15 dakika haşlayın. Tencereyi ateşten almayıp bir kevgirle kestaneleri tencereden bir başka kaba aktarın. Kestaneleri üzerinden soğuk su geçirerek soğuttuktan sonra iç kabuklarını soyun. Kestaneleri yeniden tuzlu kaynar suya atıp 30 dakika daha kaynatın.
Tencereyi ateşten alıp kestaneleri bir kevgire çıkarın. Büyükçe bir kapta (veya elektrikli çırpıcıda) kestaneleri ezerek püre haline getirin. Bu işlemi yaparken kestanelerin soğumamış olması gerekir, Çünkü soğuk kestane, içinde ufak da olsa parçalar kalacağı için, tam püre haline gelmez 25 gr. (2 çorba kaşığından biraz az) tereyağı ve taze kremayı ilave edip bir kaç kez daha karıştırdıktan sonra kabı bir kenara bırakın.
Küçük parçalar halinde kırılmış çikolatayı ve kalan 125 gr. tereyağı bir iki çorba kaşığı su ilavesi ile çok ağır ateşte, tahta bir spatula ile karıştırarak eritin. Aynı işlemi benmaride de yapabilirsiniz. Bu takdirde içinde çikolata ve tereyağı bulunan tencereyi, bu kez su ilave etmeksizin, içinde kaynar su bulunan ve ağır ateşte oturtulmuş daha büyük bir tencereye oturtun. Yine tahta bir spatula ile karıştırarak çikolatayı yağla eritin.
Karıştırmaya devam ederek azar azar pudra şekerini çikolata-yağ karışımına yedirin.
Tencereye hazırlamış olduğunuz kestane püresi ilave edip bir yumurta teli ile karıştırın.
Tencereyi ateşten alıp içinde iri ceviz büyüklüğünde bir parçayı ayırdıktan sonra karışımı bir yağlı kağıt veya alüminyum kağıdın ortasına dökün. Yuvarlayarak, elinizle bir kütük biçimi verin. Hazırlamış olduğunuz çikolatadan kütüğü sertleşinceye kadar buzdolabında dinlendirin.
Buzdolabından aldığınız sertleşmiş çikolatadan kütüğü kağıdından çıkartıp bir servis tabağına yerleştirin. Ayırmış olduğunuz parçayı ikiye bölüp kütüğün iki ucuna üstüne hafifçe bastırarak yerleştirin.
Tahtaya benzetmek için üzerine çatalla çizgi çekin.
Süsleme malzemesi ile kestaneli pastayı zevkinize göre dekore edin. Pastanız servise hazırdır.
|
|
Kestaneli Pasta (Fransa) Tarifleri Bavaruaz Tarifleri
|
|