Kısa URL: https://ml.md/lc20948
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2008
2,549 defa indirildi / yazdırıldı
Turta Cafe & Bistro KAVAKLIDERE
5 tatlı kaşığı margarin
5 tatlı kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı eritilmiş bitter çikolata
5 yemek kaşığı kestane püresi
5 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
4 adet yumumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak)
3 yemek kaşığı beyaz galeta unu
Vanilya sos için gerekli malzemeler:
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1/2 paket vanilya
1 tatlı kaşığı nişasta
Hazırlanışı
Margarin, pudra şekeri ve yumurtaların sarısı bir kapta iyice çırpılır. Erimiş bitter çikolata, kestane püresi ve çekilmiş ceviz de eklenir. Başka bir kapta yumurtaların beyazları iyice çırpılarak köpük haline getirilir. Çırpılmış yumurta beyazları diğer karışıma ilave edilir. Bu karışıma galeta unu da ilave edildikten sonra hep birlikte iyice çırpılır ve harç elde edilir.
Daha sonra küçük pişirme kalıpları iyice yağlanır. Hepsinin içine harç doldurulur. Fırın tepsisine 1 cm yüksekliğinde su konur. Kaplar tepsiye yerleştirilir. 180 derece ısıtılmış fırında yarım saat pişirilir. Piştikten sonra sıcak olarak servis tabağına alınır. Üzerine vanilya sos dökülerek servis yapılır, isteğe göre dondurmayla birlikte de servis yapılabilir.
Vanilya sosun yapılışı:
Süt, şeker ve vanilya bir tencereye konur ve kaynatılır. Daha sonra nişasta ilave edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc125953
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2017
659 defa indirildi / yazdırıldı
2 çorba kaşığı margarin
10 adet püre haline getirilmiş kestane şekerlemesi
100 gram bitter çikolata
2 adet yumurta
1 kahve fincanı tozşeker
1 kahve fincanı un
1 paket Hazır karamel sos ve dondurma
Margarini eritin. Çikolatayı benmari usulü eritip margarine ilave edin. İyice çırparak sıra ile yumurta, tozşeker, un ve kestane püresini ekleyip karıştırın. Yağlanmış fırın kaplarına pay edip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 8 dakika pişirin. Üzerine karamel sos gezdirip, dondurma ile sıcak olarak servis yapın.