Kısa URL: https://ml.md/lc69630
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2011
1,855 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet tavuk
Yarım kg kestane
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Tavuk parçalara ayrılır, üzerine su konur ve haşlanır. Kestanelere bıçakla çizik atılır, kaynayan suya atılır, yumuşayana kadar haşlanır. Diğer yanda pişen kestanelerin kabukları soyulur. İnce doğranmış soğan tereyağında pembeleştirilir. Üzerine soyulmış kestaneler atılır, 5 dakika kadar çevrilir. Sonra haşlanmış tavuk parçaları eklenir. Tuz serpilir, 1 su bardağı tavuk suyu ilave edilir. Kapak kapatılır. Orta ateşte 15 dakika kadar pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc103821
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2014
1,683 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram tavuk kıyma
500 gram haşlanmış kestane
1 tane kuru soğan
1 bardak rendelenmiş peynir
1 demet maydanoz
2 kaşık margarin
1 kaşık tuz-karabiber
1 kase un
4 dal mercan köşkü otu
Kıymayla kestane püresini bir tutam tuz, karabiber rendelenmiş peyniri, doğranmış birkaç dal maydanoz ve doğranmış birkaç dal mercanköşkle yoğurun. Karışımı ceviz büyüklüğünde şekillendirdikten sonra una bulayın.Yarım ay doğranmış soğan ve margarinle köfteleri pembeleşinceye kadar yapışmaz yüzeyli tavada soteleyin. tuz ve karabiberle tatlandırın. Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika pişirin.