|
Ketçap |
|
şefkarnaval
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2008
Mesajlar: 42 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc22402
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2008
8,730 defa indirildi / yazdırıldı
|
7-8 olgun domates
1/2 çay bardağı sirke veya 1/2 limon
1 kırımızı etli biber
1/2 çubuk tarçın
1-2 yeşil biber
1-2 karanfil
1 büyük boy soğan
3-4 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İri doğranmış domates, ince kıyılmış soğan ve biberleri bir tencereye koyup tuz atınız. Hafif hararetli ısıda soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirip, süzgeçten başka bir kaba geçiriniz.
İçine tarçın ve karanfili tülbentle bağlayıp koyarak hacminin yarısı kalıncaya kadar kaynatınız. Baharatı çıkarıp sirke ve şeker ilave edip bir kaç taşım kaynatınız.
ML® Ketçap için tıklayın
Fotoğraf "sultan sadık" tarafından gönderildi. 28.08.2018
|
Ketçap |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc131564
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2018
911 defa indirildi / yazdırıldı
|
2.5 kg Domates
Acılı ketçap için; 6-7 adet kırmızı acı süs biberi
Tatlı ketçap için; 3 adet tatlı kırmızı salçalık biber
3 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı şeker
2-3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
6 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı buğday nişastası büyük bir kavanoz yapacak iseniz ve tüketimi 1 haftadan fazla uzun sürecek ise nişasta katmayın.
Tane kişniş, tane kimyon, tane karabiber,
3 adet defne yaprağı
2 adet karanfil
Küçük bir parça tarçın
Domates, soğan, sarımsak ve biberi büyük büyük doğrayın.
Geniş bir tencereye alın.
Baharatları küçük bir tülbent parçasının içine yerleştirin ve ağzını bağlayın.
Hazırladığınız baharat poşetini de doğradığınız sebzelerin üzerine yerleştirin.
Tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin.
Sebzeler pişince baharat poşetini içerisinden çıkarın.
Ardından sebzeleri robottan geçirin, püre haline getirin.
Hazırladığınız püreyi süzgeçten geçirin.
Süzgeçten geçirilen ketçabı tekrar bir tencereye alın ve ocağa koyun.
Zeytinyağı, tuz ve şekeri ilave edip karıştırın.
Pişmeye bırakın, ara ara karıştırın.
Sirkeyi ilave edin.
Eğer kısa sürede tüketmek için yaptıysanız nişastayı bu aşamada ketçaba ekleyin ve sürekli karıştırın.
Kaynamaya başladıktan sonra etrafa sıçramaya başladı ise ve ya kaynarken yanardağ gibi gözenekler çıkıyor ise ketçap olmuş demektir.
Uzun süre kullanmak için yaptıysanız kavanozlara doldurun ve ağzı kapalı olarak ters çevirip soğuması için bekletin.
Eğer 5-6 günlük yaptıysanız kavanoz koyun ve soğuduğunda ağzını kapatın, buzdolabında muhafaza edin.
|
Ketçap |
|
ırazca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.09.2014
Mesajlar: 37 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc134829
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2018
1,153 defa indirildi / yazdırıldı
|
5-6 adet olgun kırmızı domates
1 çay fincanı sirke veya limon suyu
Yarım çubuk tarçın
1-2 adet karanfil
1 orta boy soğan
2 adet etli kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 çay kaşığı şeker
Tuz
Bir tencereye iri doğranmış domatesleri soğanı kırmızı ve yeşil biberi koyunuz. Tuz atıp hafif hararetli ateşte soğanlar ve diğer malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin ve süzgeçten geçirin. Baharatları bir tülbente koyup ağzını sıkıca bağlayın.Süzdüğünüz sosa baharat çıkınını koyup tekrar orta hararetli ateşte koyu bir kıvam alıncaya dek kaynatın. İnmesine yakın şeker sirke veya limon suyunu koyup tekrar bir taşım kaynatıp ateşten alın. Kavanoza koyup istediğiniz yerde kullanın. Makarna patates kızartması et ızgaralarının yanında kullanın.
|
Ev Yapımı Ketçap |
|
hademe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2019
Mesajlar: 31 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc143948
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2019
1,680 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 soğan
2 kilogram domates
2 diş sarımsak
50 mililitre elma sirkesi
100 mililitre su
1 çay kaşığı tane karabiber
2 karanfil
1 çay kaşığı pul biber
2 defne yaprağı
1 yemek kaşığı esmer şeker
Tuz
Karabiber
Soğanı, domatesi, sarımsağı rendeleyin ve 30 mililitre sirke ve suya ilave edip orta ateşte 40 dakika kadar pişirin. Bir başka tencere çıkarın ve kalan sirkeyi, tane karabiberi, baharatları ve defne yaprağını 10 dakika boyunca kısık ateşte pişirin.
Hazır hale gelen domatesli karışımı blenderdan geçirin ve iyice püre haline getirin. Bir tur da süzgeçten geçirip hazırladığınız sirkeli karışıma ekleyin. Şekeri koyup kaynatın. Karabiber, tuz serpin ve ocaktan alın.
Ilık bir halde servis edin.
|
Ketçap |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161977
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2021
242 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram domates
3 adet arpacık soğan
2 diş sarımsak
3 Yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı elma sirkesi
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı toz şeker
1 adet defne yaprağı
1 tutam tarçın
1 adet karanfil
Tuz
Karabiber
Domatesleri rendeleyin.
Soğan ve sarımsakları rendeleyin ve bir sos tenceresine alın.
Üzerine toz şekeri serpin ve hafifçe karamelize olana kadar şekerle pişirin.
Üzerine rendelediğiniz domatesleri ilave edip kavurmaya başlayın.
Biber salçasını da ekleyip karıştırın.
Karanfili havanda ezip toz haline getirin.
Tarçın, karanfil tozu ve defne yaprağını da tenceredeki malzemeye ilave edin.
Ardından sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi de ekleyip domatesler suyunu çekene kadar karıştıra karıştıra pişirin.
Sos pişince defne yaprağını tencereden alıp karışımı el blender’ı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin.
Ocağı yeniden açıp sosun suyu iyice çekilene ketçabın kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Ilınınca bir kavanoza alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Kapağını sıkıca kapatıp buzdolabına kaldırın.
|
Ev Yapımı Ketçap |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165628
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2022
161 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kg. domates
1 adet kırmızı soğan
3 diş sarımsak
4 kereviz sapı
1/2 çay bardağı elma sirkesi
1/2 çay bardağı esmer şeker
3 yemek kaşığı nişasta
3 tatlı kaşığı tuz
Rendelenmiş domatesleri, kırmızı soğanı, sarımsağı ve kereviz saplarını blenderdan çekin. Üzerine tuz, şeker ve sirke ekleyerek kaynatın. Bir kapta nişastayı bir miktar suyla açın, yarı yarıya kaynamış domatese ilave edin. Nişastanın kokusu çıkana kadar kaynatın. Cam kavanozlara koyun, ağzını kapatıp ters çevirin.
|
Ketçap |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170431
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2023
229 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Domates 2 Kg.
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
Toz Şeker 3 Çay Kaşığı
Defne Yaprağı 2 Dal
Karanfil 6 Diş
Pul Kırmızıbiber 3 Çay Kaşığı
Tarçın 1 Çay Kaşığı
Sarımsak 5 Diş
Soğan 2 Adet
Üzüm Sirkesi 1 Su Bardağı
Domatesler yıkanır, soğan ve sarımsakla beraber doğranır.
Hepsi beraber bir tencereye konup, kapağı kapatılır.
Hafif ateşte 35-40 dakika pişirilir.
Kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir.
İçine defne yaprağı, sirke, karanfil, pul biber, karabiber, tarçın ve tuz konulup karıştırılır.
Hafif ateşte ve kapak kapatılmadan, ara sıra karıştırılarak akıcı bir koyuluk alıncaya kadar kaynatılır.
Tekrar tel süzgeçten geçirilir.
Biraz soğuyunca cam kavanozlara veya şişelere konulur.
İyice soğuduktan sonra buzdolabında saklanır.
|
Ketçap |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176324
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2024
197 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 kg. domates
1 adet kırmızı soğan
3 diş sarımsak
4 kereviz sapı
1/2 çay bardağı elma sirkesi
1/2 çay bardağı esmer şeker
3 yemek kaşığı nişasta
3 tatlı kaşığı tuz
Rendelenmiş domatesleri, kırmızı soğanı, sarımsağı ve kereviz saplarını blenderdan çekin. Üzerine tuz, şeker ve sirke ekleyerek kaynatın. Bir kapta nişastayı bir miktar suyla açın, yarı yarıya kaynamış domatese ilave edin. Nişastanın kokusu çıkana kadar kaynatın. Cam kavanozlara koyun, ağzını kapatıp ters çevirin.
|
|