|
Kete (Amasya) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc82908
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2012
2,612 defa indirildi / yazdırıldı
|
Amasya Valiliği
1 yemek kaşığı kuru maya
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı sıvıyağ
Su
Tuz
Yumurta sarısı
Un elenir. Maya ezilir. Tuz ve su ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır. Mayalanması için bekletilir. Yumruk büyüklüğünde parçalar alınır. Altına üstüne un serpilerek oklava ile bezeler açılır. Tüm yüzüne cevizli yağ sürülerek hamur rulo haline getirilir. Hamur oklava veya elle üzerine un serpilerek 1 cm kalınlığında inceltilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür odun ateşi fırınında kızarana kadar teker teker pişirilir. Fırından çıkınca üzerine tereyağı sürülür.
|
|