|
Kete (Erzincan) |
|
Ulviye Türkmen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.08.2007
Mesajlar: 41 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc17241
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2007
5,476 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 komposto kasesi margarin ya da tereyağ,
2 su bardağı süt,
1 çorba kaşığı tepeleme kuru maya,
4 su bardağı un,
yarım çay bardağı ılık su,
1 tatlı kaşığı tozşeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 adet yumurtanın sarısı.
İçi için:
250 gram margarin,
6 su bardağı un,
2 çorba kaşığı un
Öncelikle yarım çay bardağı ılık suda kuru mayayı ve 1 tatlı kaşığı tozşekeri eritin. Margarin, süt, un, tuz ve eritilmiş kuru mayayla çok sert olmayan bir hamur tutun. Hazırladığınız hamurun üzerini örtüp 1 saat dinlendirin. Hamuru 12 parçaya bölün. Bezeleri yuvarlayıp oklavayla açın. Hamurun iki ucunu ortaya katlayın. 1 paket margarinde 6 su bardağı unu kavurun. 2 çorba kaşığı toz şekeri katıp, karıştırın. Hazırladığınız harcı katladığınız hamurların ortasına yayıp, katlayın. Elle bastırıp hamuru açın. Rulo yapın. Kendi etrafında dolayın.
Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
ML® Kete için tıklayın
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.05.2024
|
KETE (Erzincan) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc38349
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2009
2,701 defa indirildi / yazdırıldı
|
Erzincan Valiliği
Ketenin hamuru özel olarak hazırlanır. Ayrıca un ve tereyağının yoğrulmasından birde iç hazırlanır. Ketenin hamuru süt ve yağ ile yoğrulur. Kabarması için biraz karbonat katılır. Hamur fazla yoğrulmaz. Üzeri güzelce örtülür. Mayalanınca gene hamur tahtası ve sofra bezi getirilir. Oklava hazır bulundurulur. Hamur topak halinde kesilir. Tahta üzerinde biraz yoğrulduktan sonra oklava yardımıyla unlanarak incecik bir yufka halinde açılır. Acılan hamur ikiye katlanır. Arasına hazırlanan içten konur. Bu da iki üç kat tekrar katlandıktan sonra rulo haline getirilir. Üzerine yumurta sürülerek tandıra vurulur.
|
Kete (Erzincan) |
|
Nafiye Görey
Aşçı
Kayıt: 07.11.2007
Mesajlar: 19 Şehir: Ordu |
Kısa URL: https://ml.md/lc26406
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2008
2,481 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kibrit kutusu kadar yaş maya
Yarım paket margarin
2 su bardağı süt
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
Yarım paket margarin
3 su bardağı un
Arası için:
Yarım paket margarin
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı yoğurt
Önce hamur hazırlanır; yoğurma kabına ılık su, şeker ve maya konur eritilir. Üzerine ılık süt , erimiş ılımış tereyağı, tuz ve tok bir hamur olana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur 1 saat kadar dinlenmeye bırakılır. Bu arada un ve margarin pembeleşene kadar kavrulur. Dinlenene hamur 14 eşit parçaya ayrılır. Her parça tatlı tabağı kadr açılır yüzeyine erimiş, soğumuş margarin sürülür. Kenarlardan uca doğru katlanır. Sonra oval olarak tekrar açılır. Üzerine yeteri kadar kavrulmuş un konur ve rulo yapılır. Rulo kendi etrafında döndürülür. Fırın tepsisine aralık bırakarak dizilir. Üzerine yumurta sarısı-yoğurt karışımı sürülür. Yarım saat tepside bekletildikten sonra 190 derece fırına verilir. Kızarana kadar pişirilir.
|
Kete (Erzincan) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc113232
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2015
1,646 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eritilmiş kuyruk yağı kakırdağı (1 kase kadar)
1 kg un
1 yumurta
1 su bardağı süt ve yoğurt karışımı
2 paket kabartma tozu
Eskiden kuyruk yağları evlerde eritilerek kullanılmak üzere küplere basılırdı. Yağı alınınca kıkırdağı değerlendirmek adına keteler yapılırdı. Yalnız bunlar tuzlu olduğu için hamura tuz konulmaz. Tüm mazemelerden ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğrulur. Fincan tabağı büyüklüğünde hamurlar açılarak tepsiye yayılır. Fırında piştikten sonra yemeğe doyum olmaz. Değişik ve unutulmaz lezzetlerimizdendir.
|
|