|
Kıbrıs Tatlısı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116973
Gönderme Tarihi: 19.May.2016
10,970 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1 bardak eritilmiş margarin
1 bardak süt
1 bardak hindistan cevizi
1 bardak galete unu
Yarım bardak ceviz
1 paket kabartma tozu
3.5 bardak su
1.5 bardak şeker
1 litre süt
3 kaşık un
2 kaşık nişasta
1 çay kaşığı şeker
1 paket kremsanti
yarım bardak şeker
Tatlının hamurunu kek yapar gibi karıştırıyoruz .Öncelikle yumurtayı iyice çırparak daha sonra malzemeleri teker teker ekliyoruz.
Sıcaklığı 180 derece olan fırında pişiriyoruz.Kekin pişip pişmediğini kürdan batırarak kürdanın temiz çıkıp veya hamurlu çıktığından anlayabiliriz.
Şerbeti hazırlamak için suyu ve şekeri bir tencere içerisine alarak ocağa koyuyoruz.Şeker eriyip bir taşım kadar kaynadığında ateşten alıyoruz.
Muhallebi için krem şanti hariç tüm malzemeleri bir tencere içerisine koyarak kaynayıncaya kadar pişiriyoruz. Muhallebiyi ocaktan alarak sıcakken eklemediğim krem şantiyi ilave ederek yaklaşık 10 dakika kadar çırpıyoruz.
Şerbetlenen kek oda sıcaklığında biraz soğuduktan sonra üzerine muhallebiyi dökerek buzdolabında bekletiyoruz.
Not: Şerbeti tatlıya dökerken kekimizin sıcak , şerbetin ise hafif ılık olması gerekli.Yoksa hamur olur kekimiz.
|
Kıbrıs Tatlısı |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29942
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2008
4,058 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kek için:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
Kabartma tozu
Vanilya
1 su bardağı ceviz
Şurubu için:
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
Üzeri için:
Muzlu puding
Ceviz
Şurubu hazırlayın ve soğumaya bırakın. Kekin malzemelerini mikserle çırpıp borcama dökün, fırına atın. Muzlu pudingi hazırlayın, fırından çıkarttığınız kek sıcakken şurubunu dökün. Üzerine pudingi ve süslemek içinde cevizi kullanın. Buzdolabında 2 saat bekletin
|
Kıbrıs Tatlısı |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc132663
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2018
3,002 defa indirildi / yazdırıldı
|
Keki için:
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı hindistancevizi
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı çekilmiş fındık ya da ceviz içi
Şerbeti için:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Muhallebisi için:
1 kg süt
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşuğı nişasta
1 paket krem şanti
Şerbeti için, su ve şeker kaynatılır, biraz ağırlaşınca limon suyu eklenir, ateşten alınarak soğumaya bırakılır.
Keki için 3 yumurta kırılır, üzerine şeker eklenerek çırpılır.
Şeker tamamen eriyince üzerine, sıvı yağ, galeta unu, hindistancevizi ve kabartma tozu katılır, iyice karıştırılır.
En son çekilmiş fındık ya da ceviz katılarak iyice karıştırılır.
Yağlanmış fırın kabına dökülür, 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkan sıcak keke, soğuk şerbet dökülür.
Muhallebisi için, bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişasta konur, sürekli karıştırarak bir iki taşım kaynatılır, ateşten alınır.
Üzerine toz krem şanti konur ve mikserle iyice çırpılır.
Hazırlanan muhallebi kekin üzerine düzgünce yayılır.
Üzeri istenildiği gibi süslenerek servis yapılır.
|
Kıbrıs Tatlısı |
|
Ebruli
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.01.2014
Mesajlar: 26 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc95076
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2014
2,722 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı eritilip soğutulmuş margarin
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı hindistancevizi
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Şerbeti için:
2 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Şerbet için bir tencereye suyu ve şekeri dökün kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 5-10 dk daha kaynatın ve altını kapatıp vanilyayı ilave edin kariştirip soğuması için bir kenara alın.keki için yumurtaları ve şekeri çırpın diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
(kekin içinde un kullanılmıyor sadece galeta unu kullanılacak) yağlanmış orta boy bir borcama dökün çok kıvamlı bir hamur olacağından borcama yaymakta zorlanırsanız bir yemek kaşığının tersini arada ıslatarak hamuru yayabilirsiniz.170 derecede 30 dakika pişirin.fırından çıkar çıkmaz soğumuş olan şerbeti üstüne dökün ve soğuması için bekletin.kreması için krem şanti hariç diğer bütün malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.altını kapatıp toz haldeki krem şantiyi hemen muhallebiye ilave edin ve mikserle 5 dk çırpın.soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün.üzerini arzuya göre ister hindistancevizi ister çekilmiş cevizle süsleyip buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapabilirsiniz.
|
Kıbrıs Tatlısı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc128480
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2017
2,268 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
Keki için:
3 yumurta
2 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı galeta unu
2 çay bardağı Hindistan cevizi rendesi
2 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
2 çay bardağı toz şeker
2.5 çay bardağı su
3 damla limon suyu
Kreması için:
4 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım çay bardağı toz şeker
1 paket toz kremşanti
Üzeri için:
Nektarin
Şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Kreması için, süt, nişasta ve toz şekeri orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Keki için, yumurta ve toz şekeri bir karıştırma kabına alarak iyice çırpın. Galeta unu, Hindistan cevizi rendesi, Ayçiçek yağı ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. 30x30 ölçülerinde bir fırın kabını yağlayıp kek karışımını yayın. önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Soğuk şerbeti kaşık yardımıyla ılınan kekin kenarlardan ortasına doğru gezdirerek dökün. Soğuyan kremanın içine kremşantiyi ekleyin ve mikserin yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı soğuk tatlını üzerine yayın. Dilimlenmiş nektarin ile süsleyerek servis yapın.
|
Kıbrıs Tatlısı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc117731
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2016
2,015 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı hindistancevizi
1 paket vanilya ve kabartma tozu
Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
2-3 damla limon suyu
Süslemek için:
1 çay bardağı dövülmüş fındık
Muhallebisi için:
1 çay bardağı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
½ kilo süt
1 paket vanilya
1 paket sade krem şanti
Mikser kabına şekeri yumurtaları koyup güzelce çırpın. Sonra yağı ekleyin, unu, galeta unu, vanilya, kabartma tozunu karıştırın, azar azar ekleyerek çırpın. Yağlanmış fırın cam kabına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecede 35-40 dk pişirin. Şerbet malzemelerini kaynatın. Limon suyunu ekleyin, ocağın altını kapatın. Çıkan tatlıyı kare kare dilimleyin tatlı sıcak şerbet soğuk olarak üzerine gezdirin ve soğumaya bırakın. Muhallebi malzemelerini şanti hariç pişirin. Pişince biraz soğumaya bırakın. İçine toz şantiyi ekleyip mikserle çırpın. Soğuyan tatlının üzerine yayın ve üzerine dövülmüş fındık ile süsleyin.
|
Kıbrıs Tatlısı |
|
sevap
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2016
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc117438
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2016
2,011 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy yumurta
½ su bardağı toz seker
1 su bardağı çekilmiş ceviz ya da fındık içi
½ su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Çikolatalı şekerleme (süslemek için)
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz seker
1 dilim limon
Kreması için:
1 paket vanilyalı dolgu kreması
Öncelikle şerbet için şeker ve su eritilir. İçine limon dilimi eklenir. Akmayan yoğun bir kıvam alana dek pişirilir, ılınmaya bırakılır. Yumurtalar mikserle köpürüne dek çırpılır. Sonrasında azar azar seker ilave edilir. Sıvı yağ ve süt de ilave edilerek çırpılmaya devam edilir. İri çekilmiş ceviz içi de karışıma eklenir. Tüm kek işlemlerinde olduğu gibi kuru malzemeler galeta unu, kabartma tozu, vanilya en son eklenir. Koyu kek kıvamı alınca, yağlanmış büyük boy cam tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kontrol edilerek pişirilir. İlk yarım saat fırın açılmaz. Çöp şişle pişip pişmediği kontrol edilir. Eğer çöp şiş temiz çıkıyorsa tatlı pişmiş demektir. Oda sıcaklığına geldiğinde soğuk şerbet ılık keke dökülür. Pasta kreması tarifteki gibi yapılır. Soğuyan tatlıya sürülür. Çikolata şekerlemesi ile süslenerek dolapta dinlendirilir.
|
Kıbrıs Tatlısı |
|
çevrimiçi
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc133083
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2018
1,222 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı hindistancevizi
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı galeta unu
1 yemek kaşığı un
1 kabartma tozu
1 vanilya
Muhallebi için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
1 litreden 1 su bardağı eksik süt
1 vanilya
1 paket toz şanti
Şerbeti için:
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Derin bir kaba yumurta ve şekeri alıp iyice çırpıyoruz. Daha sonra diğer malzemeleride sırasıyla ilave edip yumurtayı söndürmeden tahta kaşıkla yavaş yavaş alt üst ediyoruz. Dikdörtgen borcamı yağlayıp hamurumuzu borcama döküp önceden ısınmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen kekimizi fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Öte yandan bir tencereye şeker ve suyu koyup 5-10 dakika pişirip soğuyan kekimizin üzerine döküyoruz. Ayrı bir tencereye şeker ve nişastayı alıp yavaş yavaş süt ilave edip çırpma teliyle çırpıp ateşe alıyoruz. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebimizi pişiriyoruz. Ateşten alıp ilk sıcaklığını çıkarıyoruz ve toz şantimizi vanilyamızı muhallebimizin içine döküp mikserle çırparak tamamen soğutuyoruz. Akışkan bir muhallebi olmalı sert olmamasına dikkat edin istediğiniz kıvamda değilse süt ilave edebilirsiniz. Soğuyan muhallebimizi soğuyan kekimizin üzerine döküp spatula yardımı ile üzerini düzelttikten sonra zamanımız varsa buzdolabında yaklaşık Yarım saat dinlendirip servis yapıyoruz.
|
Kıbrıs Tatlısı |
|
küçük kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.05.2016
Mesajlar: 34 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc136645
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2018
938 defa indirildi / yazdırıldı
|
Samsun İl Tarım Müdürlüğü
Hamuru İçin:
1 büyük kahve fincanı galeta unu
1 büyük kahve fincanı şeker
1 büyük kahve fincanı Hindistan cevizi
1 büyük kahve fincanı sıvı yağ
4 yumurta
Kabartma tozu
Vanilya
Şerbeti İçin:
2 büyük kahve fincanı su
2,5 büyük kahve fincanı şeker
Kreması İçin:
1 lt süt
1 büyük kahve fincanı şeker
1 büyük kahve fincanı hindistancevizi
1 büyük kahve fincanı nişasta
Şerbeti için gerekli malzemeleri kaynatarak ilk önce şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Hamuru için şeker ve yumurta beyazlaşıncaya kadar çırpılır ve diğer malzemeler eklenir. 2000C sıcaklıkta üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Daha sonra hamur sıcakken soğuk şerbet üzerine dökülür ve içine çekmesi için beklenir. Kreması için nişasta sütün içine yavaş yavaş dökülerek karıştırılır, diğer malzemeler ilave edilip katılaşıncaya kadar pişirilir. 510 dk bekletildikten sonra şerbetini çekmiş tatlının üzerine sürülür.
|
Kıbrıs Tatlısı |
|
altın pençe
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2020
Mesajlar: 27 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc153742
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2020
663 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı hindistancevizi
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı şeker
3 tane yumurta
Muhallebi için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
Şerbeti için:
2 bardak şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu
Şekeri ve yumurtayı bir kabın içinde çırpın, sonrasında diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
Koyu bir kek kıvamına gelene kadar karıştırdığınız karışımı önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yağlanmış tart kalıbı ile birlikte 20 dakika boyunca pişirin.
Şerbeti için bir tencerenin içine suyu atın, kaynayınca şekerleri suya katın ve şekerler eriyene kadar karıştırın. Hazırladığınız kek ılıyınca şerbet karışımını üzerine dökün.
Muhallebi için sütü ve diğer malzemeleri tencereye koyun, karıştırın ve ocağın altını yakın.Koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın ve sonrasında ocağın altını kapatın.
Son adım olarak hazırladığınız muhallebi karışımını kekin üzerine dökün ve üzerini hindistancevizi ile süsleyin.
|
Kıbrıs Tatlısı |
|
hamur abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2019
Mesajlar: 40 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc144542
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2019
617 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Şerbeti için:
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Kıbrıs tatlısının şerbeti soğuk dökülür. Bu nedenle önce şerbeti hazırlayarak işe başlayın. Bir tencereye suyu ve şekeri alın. Kaynamaya başlayınca altını kısın. 15 dakika ocağı kapatın, vanilyayı şerbete ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.
Tatlının keki için yumurtalarla şekeri güzelce çırpın. Ardından diğer malzemeleri ekleyip bir kek hamuru elde edin. Hamurunuzu yağlanmış bir tepsiye dökün.
Fırını 160 dereceye ayarlayıp keki fırına verin. 30 dakika pişirin. Çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti üzerine döküp çekmesi ve soğuması için bir kenara alın.
Bu esnada süt, nişasta, vanilya ve şekeri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra toz halindeki krem şantiyi ilave edip mikserle 5 dakika çırpın.
Soğuyan şerbetli kekin üzerine kremayı döküp her tarafının eşit olması için bir spatula yardımıyla üzerini düzleyin. Bolca hindistancevizi de serptikten sonra buzdolabına koyun. 2-3 saat soğuyup katılaşınca servis edebilirsiniz.
|
Kıbrıs Tatlısı |
|
ferahnur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.02.2020
Mesajlar: 44 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc156480
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2021
470 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
3 yemek kaşığı toz şeker
3 adet yumurta
4 yemek kaşığı sıvı yağ
3-4 su bardağı galeta unu
3-4 su bardağı rendelenmiş hindistancevizi
3-4 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1 paket kabartma tozu
Kek kalıplarını yağlamak için:
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Şerbeti için:
1,5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
2 damla taze sıkılmış limon suyu
Kreması için:
½ su bardağı mısır nişastası
500 ml süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket krem şanti
Tatlının şerbeti için; su ve toz şekeri derin bir karıştırma kabı içerisine alın.
Şeker kristalleri kaybolana kadar şerbet karışımını kısık ateşte kaynatın.
Kıvam alıp şurup gibi olduğunda şerbete limon suyunu ekleyin.
Ocaktan alıp soğuması için bekletin.
Kekini hazırlamak için; Oda sıcaklığında beklettiğimiz yumurtalarımızı bir kap içerisine alalım.
Toz şekerle birlikte şekerler eriyene kadar çırpalım.
Ardından galeta unu, rendelenmiş Hindistan cevizini, sıvı yağı, kabartma tozu ve ceviz içini ekleyelim.
Porsiyonluk olan kalıpları sıvı yağla yağlayalım.
Hazırladığımız kek karışımını eşit bir şekilde kalıplara paylaştıralım.
Önceden ısıttığımız 150-160 derece fırında 30-35 dakika pişirelim.
Fırından çıkan sıcak kekleri kalıptan çıkarıp derin bir tepsine alalım.
Üzerine önceden hazırlamış olduğumuz soğuk şerbeti döküp içerisine çekmesini bekleyelim.
Kreması için; Süt, mısır nişastası ve toz şekeri derin bir tencereye alıp sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirelim.
Muhallebi kıvamına gelince ocaktan indirip toz krem şantiyle karıştıralım.
Kreme sıkma torbasına kremayı doldurup şerbeti çeken tatlının üzerine sıkalım.
Tatlıyı buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapalım.
|
Kıbrıs Tatlısı |
|
Can Kanca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.09.2020
Mesajlar: 46 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc156240
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2021
268 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı Hindistan cevizi
Bir paket kabartma tozu
Kreması için:
1 litre süt
1 su bardağı nişasta. Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Şerbeti için:
2 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın. Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin. Keki için; yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye dökün. 160 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin. Kreması için; krem şanti hariç tüm malzemeyi bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blender'la beş dakika çırpın. Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 01.03.2022
|
Kıbrıs Tatlısı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169995
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2023
241 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Şurup:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamur:
4 yumurta
0,5 su bardağı toz şeker
0,5 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı öğütülmüş ceviz
1 su bardağı hindistancevizi rendesi
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Üzeri için:
5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
3 yemek kaşığı un
0,5 su bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
3 - 4 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
Kalıp:
Kare pişirme kalıbı (28x28 cm)
Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağ, galeta unu, öğütülmüş ceviz, hindistancevizi rendesi, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilini ilave edip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Süt, nişasta, un, toz şeker ve şekerli vanilini bir tencereye alın. El çırpıcısı veya kaşık ile topak kalmayıncaya kadar karıştırın. Daha sonra orta ateş üzerine alın ve pişirmeye başlayın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Daha sonra çırpma kabına alın ve mikserin orta devrinde 1-2 dakika çırpın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve orta devirde 3 dakika daha çırpın.
Soğuyan keki kürdan ile birçok yerinden delin. Üzerine soğuk şurubu her tarafına gelecek şekilde dökün. Şurubu çekmesi için 5 dakika bekletin. Üzerine hazırladığınız krem şantili karışımı yayın ve hindistancevizi serpin. Buzdolabında en az 4 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
|
Kıbrıs Tatlısı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176814
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2024
194 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Keki için;
5 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1,5 su bardağı galeta unu
1,5 su bardağı Hindistan cevizi
1,5 su bardağı ceviz kırığı
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Şerbeti için;
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su (600 ml)
1 paket vanilya
İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için tencereye su ve şekeri alarak karıştıralım.
Ardından şerbetimizi 15 dakika kadar kaynamaya bırakalım. Kaynayan şerbetimizin altını kapatalım ve içerisine vanilyayı ekleyerek güzelce karıştıralım. Şerbetimizi soğuması için bekletelim.
Tatlımızın kreması için uygun bir tencereye sütü alalım.
Üzerine toz şeker ve nişastayı ekleyerek karıştıralım, koyulaşıp göz göz olana kadar kremamızı pişirelim.
Pişen kremamızı ocaktan alalım ve ılıması için bekletelim.
Ilıdıktan sonra içerisine krem şantimizi ekleyelim ve güzelce çırpalım.
Üzerinin kabuklanmaması için üzerini streçleyelim ve soğumaya bırakalım.
Tatlımızın keki için karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alarak, yumurtalar beyazlaşıp köpük köpük olana kadar mikserle çırpalım.
Ardından sıvı yağ, kabartma tozu ekleyerek tekrar mikserle çırpalım.
Son olarak hindistan cevizi, galeta unu ve ceviz kırığı ilave ederek spatulayla şöyle bir karıştıralım.
Tabanını yağladığımız büyük boy dikdörtgen borcama veya bu boyutlardaki uygun bir fırın tepsisine hazırladığımız kek hamurunu boşaltalım.
Bir spatula yardımıyla hamuru borcamın her yerine eşit şekilde yayalım.
Keki önceden ısıttığımız 160 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
Fırından aldığımız sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti gezdirelim.
Şerbetini çekip soğuyan kekin üzerine hazırladığımız kremayı da her yerine yayalım.
Eşit bir şekilde yaydığımız ve düzelttiğimiz kremanın üzerine son olarak hindistancevizi serpelim.
Tatlımızı bu şekilde en az 3-4 saat veya mümkünse 1 gece buzdolabında dinlendirelim.
|
Kıbrıs Tatlısı |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171339
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2023
124 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hurriyet.com.tr
Kek için:
3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
2/3 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı hindistancevizi
1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
Muhallebi için:
1 lt. süt
2 yemek kaşığı dolusu beyaz un
2 yemek kaşığı dolusu nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket kremşanti
1 çay bardağı Hindistan cevizi
Önce şerbet için şeker ve suyu kaynatıyoruz. Karıştırıp şeker erisin. Hafif yoğunlaşmaya başladığında limon suyu ekleyip soğumaya bırakıyoruz. Kek malzemeleri yumurta şekeri çırpıyoruz. Diğer malzemeleri teker teker ilave edip yağlanmış orta boy tepsiye döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkan sıcak kekin üstüne soğuk şerbeti döküyoruz. Kolayca şerbeti çekiyor. Tencerenin içine, süt, nişasta, un, şeker çırpma teliyle pişmeye bırakıyoruz. Yoğunlaşana kadar pişiriyoruz. Göz göz olduğunda muhallebinin altını kapatıyoruz. Mikserle çırpmaya başlıyoruz. İlk sıcaklığı çıktığında krem şantiyi toz şekilde ekleyip çırpıyoruz. Şerbetini çeken kekin üstüne muhallebimizi döküyoruz. En üstüne hindistancevizi serpip soğumaya bırakıyoruz. Sonra dilimleyip servis ediyoruz. Buzdolabında 3-4 saat mutlaka dinlendirin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 30.04.2024
|
|