Kısa URL: https://ml.md/lc104639
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2015
1,792 defa indirildi / yazdırıldı
8 bardak un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
500 ml süt
1 çay kaşığı tuz
1 paket yaşmaya
1 adet yumurta
İçi için;
Marmelat
Mayanın üzerine ılık su ilave edin. Şekere de una eklemeden önce çok az ılık su ilave edin. Böylece daha çabuk eriyecek ve mayalanacaktır. Unu derince bir tepsiye alın ve üzerine şekeri, tuzu ve mayayı ilave ettikten sonra yağı ilave edin ve azar azar sütü ilave ederek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Süt yetmezse ılık su ya da un yetmezse un da ekleyebilirsiniz. Ve hamuru mayalanıncaya kadar bekletin. Hamuru ufak toplar halinde elinize alıp bir tabağın içinde daire şekli verin ve içine marmelat koyun. Hazırladığınız kiflaları tekrar kabarması için bekletin. Üzerine yumurtanın sarısını sürüp 175 derece fırında 15-16 dakika kadar pişirin. Servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc101890
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2014
1,964 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay vardağı yoğurt
2 tatlı kaşığı şeker
1 paket yaşmaya
4 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı tuz
1 paket margarin
Aldığı kadar un
2 tane yumurta
İçi için;
Üfelenmiş peynir
Uzerine;
Yumurta sarısı
Çörekotu
Maya, ılık su ve süt içinde eritilip şeker ilave edilir.
Bu karışım kabarana kadar (yaklaşık 10 dakika) mayalandırılır
Margarin hariç tüm malzemeler eklenip yoğrulur.
Hamur 3 parçaya ayrılır.
Her parçadan cevizden biraz büyük 10 yumak yapılır.
Yumaklar minik, minik açılıp, aralarına nohut büyüklüğünde parçalanmış margarinler eşit olarak dağıtılıp üst üste konulur. (en üst parçaya yağ sürülmez)
Sonra merdane ile üst üste yerleştirilen hamurlar açılıp büyük bir yufka elde edilir.
Açılan hamur üçgen olarak 16 eşit parçaya bölünür.
İçerisine hazırlanan iç peynir koyulup sigara böreği gibi sarılıp kenarlarından kıvrılarak ay şekli verilir.
Ayrılmış olan yumurta sarısı üzerine sürülüp, susam serpiştirilip 175 d de kızarana kadar pişirilir.