|
FIRINLANMIŞ KILIÇ |
|
çay&sempati
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.10.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc56771
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2010
2,312 defa indirildi / yazdırıldı
|
Uzun uzun şekillerde kesilmiş kılıç balığı parçaları bir tabakta hazırlandıktan sonra, kenarlı bir tepsi içine birkaç baş soğanı ince çentmeli ve havuçları da, halka halka keserek koymalıdır. Tabaktaki kılıç porsiyonlarını da alarak, birer birer ve uygun aralıklarla tepsiye dizmelidir. Maydanozları da kökleriyle birlikte doğramalıdır. Tuzunu ve biberini de ekmelidir. Bir miktar zeytinyağı ve limon suyu. Bu hazırlıklar tamam olunca, fırına verip pişme kıvamını beklemelidir.
|
KILIÇ FIRINDA |
|
nedimex
Super MOD
Kayıt: 17.07.2005
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc10203
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2006
2,323 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 - 3 cm. kalınlığında bir parça küıcı temizleyip 4 - 5 parçaya ayırın. 3 domates ve 2 soğanı yuvarlak dilimler halinde doğrayıp, maydanoz, biber ve tuzla karıştırıp yarısını alta, yansını balıkların üstüne gelecek şekilde tepsiye döşeyin. En üste yine yuvarlak kesilmiş limon dilimlerini sıralayın. Zeytinyağı döküp, fırına verin.
|
|