|
Kimyonlu Bisküvi |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12915
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2007
2,629 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (30 kadar bisküvi için):
75 gram un,
75 gram tereyağı,
75 gram rendelenmiş kaşer peyniri,
1 tatlı kaşığı kimyon,
1 tutam karabiber,
tuz.
Yapımı: Unu, dövülüp yumuşatılmış tereyağını, rendelenmiş peyniri ve tuzu iyice karıştırıp yoğurmah. Hamur kıvamını bulunca bunu bir merdaneyle açarak iki-üç milimetre kalınlığında bir yufka haline getirmeli. Bir bardakla bu yufkayı yuvarlaklara bölmeli.
Yağa bulanmış bir fırın tepsisine hamur yuvarlaklarını yerleştirmeli. Her birinin üzerine birer parça kimyon serpmeli ve tepsiyi fırına sürüp bisküviler kızarıncaya kadar bunları orta ısıda pişirmeli. Bisküvilerin üzerleri kızarınca tepsiyi fırından çıkarmalı, bisküvileri sık delikli bir ızgaraya oturtarak soğutmalı. Sonra servis tabağına almalı ve soğuk olarak servis yapmalı.
ML® Kimyonlu Bisküvi için tıklayın
|
Kimyonlu Bisküvi |
|
müsavi
Aşçı
Kayıt: 12.12.2019
Mesajlar: 19 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc147427
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2019
813 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 su bardağı un
125 g tereyağı
1 çay kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı
Keten tohumu
Tuz
Un ve tereyağını mutfak robotundan geçirip geniş bir karıştırma kabına alın. Şeker, kimyon, keten tohumu ve bir tutam kadar tuz ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Hamuru unlanmış tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla ince açın. Bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
|
|