|
|
Kimyonlu Mercimek Çorbası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc61284
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2011
1,728 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 gr kimyon
2 adet yumurta sarısı
0.5 su bardağı süt
Aldığı kadar karabiber
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı kırmızı mercimek
8 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı sana yağı
0.5 su bardağı limon suyu
Aldığı kadar tuz
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Bir tencereye sana yağını ve soğanı koyup orta ateşte pembeleşmeden kavurun. Soğan hafif pembeleşince, 1 kaşık unu koyup, 1-2 defa da bununla karıştırın. Sonra ayıklanmış yıkanmış mercimek ve rendelenmiş havucu ilave edin. Et suyunu katın. Mercimek ve havuç ezilinceye kadar pişirin. Pişince süzgeçten geçirin veya mikserde püre haline getirin. Tekrar tencereye koyup içine kimyonu, limon suyunu, kırmızı pulbiberi, tuz-karabiberi ilave edip kaynatın. Püf Noktası: Sana Creme Bonjour'u küçük bir tavada kızdırıp, ince doğranmış taze nane ilave edip kavurduktan sonra çorbanın üzerine gezdirin.
|
Kimyonlu Mercimek Çorbası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc28453
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2008
2,103 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet havuç
1 adet patates
2 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
6-8 su bardağı etsuyu
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz ve karabiber
Sosu:
3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1. Havucun kabuğunu kazıyıp, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin.
2. Patatesin kabuğunu soyduktan sonra rendeleyin. Rendelenmiş patatesin hava ile temas ettiğinde kararmaması için patates rendesini kullanıncaya kadar su dolu bir kâsede bekletin.
3. Kuru soğanı piyazlık doğrayın.
4. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın.
5. Tencerede Sana Crème Bonjour kızdırıp, içine bir süzgeç yardımıyla suynu süzdüğünüz. Rendelenmiş patatesi ilave edin. Sana Crème Bonjour ile rendelenmiş patatesi bir taşım kavurun.
6. Daha sonra içine renlenmiş havuçu ekleyip, pişirmeye devam edin.
7. Kırmızı mercimeği ayıklayıp, bir süzgecin içinde nisaştası gidene kadar soğuk su ile yıkayıp ilave edin.
8. Kimyonu, tuz ve karabiberi, limon suyunu ekle karıştırın.
9. En son içine et suyunu ilave edip, bir taşım pişirin.
10. Çorba kaynarken sosu için; tencerede Sana Crème Bonjour kızdırıp, içine piyazlık doğradığınız kuru soğanı ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
11. Soğanlar pembeleştikten sonra içine kıyılmış sarımsakları ve kırmızı pul biberi ilave edip, kavurun.
12. Pişen çorbayı servis tabağına alıp, üzerine Sana Crème Bonjour ile hazırladığınız sosu gezdirp, sıcak olarak servise edin.
ML® Mercimek Çorbası için tıklayın
|
|
Kimyonlu Mercimek Çorbası Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|