Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Pelte Tarifleri > KİRAZ JÖLESİ (2 adet - 161,291 defa bakıldı)

KİRAZ JÖLESİ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KİRAZ JÖLESİ

DARI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc12910
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2007
3,100 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
Olgunlarından 800 gram kiraz,
100 gram toz şekeri,
1/2 limonun suyu,
4 yaprak jelatin.

Yapımı: Kirazları iyice yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkartın. Tatlıyı süslemek için kirazların en irilerinden 10 tanesini ayırarak bir kenara bırakın. Diğerlerini iki parmak suyla birlikte bir tencereye koyup pişirin. Kirazlar piştikten sonra ateşten indirip püre makinesinden geçirin. Püre haline gelen kirazları kendi suyuyla birlikte bir tencereye koyun. İçine şekeri kattıktan sonra tencereyi tekrar ateşe oturtun. Karışım kaynadıktan sonra tencereyi ateşten indirin. Beri yanda önceden soğuk suda ıslatılmış olan jelatinleri sudan çıkartıp avuounuzun içinde sıkarak suyunu giderin. Sonra jelatinleri ufalayarak limon suyuyla birlikte sıcak olan kiraz şurubunun içine katın ve çatalla iyice çırparak bunları birbirlerine yedirin ve soğumaya bırakın. Karışım ılıyınca çok soğuk bir suyla ıslatılmış kalıba boşaltıp buzdolabına koyun ve 3 saat orada bırakın. Servis yapılmadan 15 dakika önce kalıbı buzdolabından çıkartın ve başaşağı ederek jöleyi servis tabağına boşaltın. Ayırdığınız kirazlarla üstünü süsleyerek servis yapın.
Bu güzel jöleyi kiraz yerine çok olgun ve tatlı vişneyle de yapmak mümkündür.


Kirazlı Jöle

Çetin Tanay
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.02.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Maltepe-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc21452
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2008
2,721 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg. kiraz
1 paket jöle
2-3 portakal ya da mandalina
5 çorba kaşığı şeker

Kirazları yıkayıp, ayıklayıp, çekirdeklerini çıkarıp 1/2 su bardağı su ile pişiriniz. Üzerine toz şeker serpip suyunu çektiriniz.
Jöleyi 2 su bardağı sıcak su içine boşaltınız. Pütürlü olmaması için karıştırarak eritiniz. 2 su bardağı soğuk su ilave edip karıştırınız. Kirazları derin bir kalıba yan yana diziniz. Kirazların üzerine, örtünceye kadar jöle koyup buzdolabında dondurunuz. Üzerine ikinci sıra kiraz dizip tekrar jöle dökerek dondurunuz.
Portakalları dilimlere ayırıp, çekirdeği varsa çıkartınız. Kirazların üzerine dilimleri yan yana sıralayıp jölenin tamamını dökünüz. Buzdolabında donuncaya kadar bekletiniz. Bıçak ucu ile jöleyi kalıbın kenarından kurtarınız. Sıcak su bulunan bir kap içinde kalıbın tabanını biraz tutup, jöleyi servis tabağına ters çeviriniz.






KİRAZ JÖLESİ Tarifleri Pelte Tarifleri



(2 adet KİRAZ JÖLESİ 161,291 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort