Kısa URL: https://ml.md/lc35974
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2009
2,057 defa indirildi / yazdırıldı
Kiraz alırken temiz ve parlak olanları seçmenizde fayda var. Rengi koyu olanlar her zaman daha tatlıdır. Saklarken kirazın saplarını çıkarmazsanız, daha uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Yıkamadan plastik bir kaba koyup buzdolabında saklamak ve yemeden hemen önce yıkamak idealdir. Buzdolabından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında 1-2 saat bekletmek ise tadını daha da lezzetli kılacaktır. Taze kirazlar 2-4 gün içinde tüketilmesi gerekir. Çekirdekleri çıkarılmış olarak derin dondurucuda da saklanabilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc8389
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2006
2,398 defa indirildi / yazdırıldı
Kirazların sapını çıkarmadığınız takdirde daha uzun süreli saklarsınız.
Buzdolabında saklamak için yıkamadan plastik bir kaba yerleştirin.
Taze kirazın 24 gün içerisinde tüketilmesi gerekir.
Derin dondurucuda saklamak için, kirazın çekirdeklerini çıkarmanız gerekir.