Kısa URL: https://ml.md/lc78796
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2012
2,178 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış kiraz
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı + 4 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı su
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
Kiraz, tereyağı, su ve bir çorba kaşığı toz şekeri iki-üç dakika pişirip suyunu süzün. Yarım su bardağı toz şekerini karamelize olana dek karıştırıp kiraz suyunu ekleyin. Üç dakika daha pişirip dört adet kaba pay edin. Süt ve vanilyayı kaynatıp ocaktan alın. Yumurta, yumurta sarısı ve kalan şekeri çırpıp sütlü karışıma ekleyin. Karışımı kaplara paylaştırıp 150 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Soğuyan kapları sıcak suya batırıp ters çevirerek tatlıları çıkartın.
Fotoğraf "Yüksel Gürbüz" tarafından gönderildi. 17.06.2015
Kısa URL: https://ml.md/lc163084
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2022
303 defa indirildi / yazdırıldı
150 gram çekirdekleri ayıklanmış kiraz
1 kg süt
2 su bardağı toz şeker
Yarım çay kaşığı vanilya
9 adet yumurta
Üzeri için:
150 gram çekirdekleri ayıklanmış kiraz
Yarım çay bardağı toz şeker
Süt, toz şeker ve vanilyayı kaynatın. Ocaktan alıp, çok hızlı şekilde karıştırarak yumurtaları, ardından kirazları ekleyin. Karışımı krem karamel kalıplarına pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika benmari usulü pişirin. Soğuduktan sonra kalıpları servis tabaklarına yavaşça ters çevirip çıkarın. Üzeri için kiraz ve toz şekeri kısık ateşte, toz şeker eriyene dek pişirin. Soğuduktan sonra krem karamellerin üzerlerine pay edip servis yapın.