Kısa URL: https://ml.md/lc140633
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2019
978 defa indirildi / yazdırıldı
750 gram kuşbaşı dana eti
3 adet orta boy domates
2 adet orta boy soğan
3 adet sivri biber
1 su bardağı soya filizi
4 çorba kaşığı soya sosu
4-5 dal maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
2 adet Osmanlı kiremidi
Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Soğan ve sivri biberleri de temizledikten sonra aynı şekilde doğrayın. Etleri geniş bir kaba alıp üzerine doğradığınız sebzeleri ekleyin. Soya filizlerini, soya sosunu tuz ve karabiberi de ilave edip iyice harmanlayın. Daha sonra yıkadığınız kiremidin içine yerleştirin. Tereyağını küçük parçalar halinde üzerine koyun. Diğer kiremidi de kapak gibi üzerine kapatın. Pişerken suyu fırına akmasın diye bu şekilde bir tepsiye koyun. Önceden ısıtılmış 225 derece fırında bir buçuk saat pişirin. Fırından çıkarınca üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.
Domates 3 Adet
Mısır Yağı 3 Çorba Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tatlı Kaşığı
Dereotu 0.5 Demet
Sarımsak 3 Diş
Tane Karabiber 1 Çay Kaşığı
Kuru Soğan 3 Adet
Az Yağlı Kuzu Kuşbaşı 1 Kilogram
Taze Kekik 0.5 Demet
Taze Biberiye 0.5 Demet
Kuzu etlerinin marinesi için Bir kaba küçük küçük doğranmış kuzu eti konur.Sıvıyağ ile soğan, domates,sarımsak,tuz,karabiber eklenip kuzu eti terbiye edilir.
Pişirme Fırın 180 derecede ısıtılır.İki kiremit alinir, kiremitlerden biri ters yatırılıp içine etler konarak düzgünce yayılır.Üzeri cook yağlı pişirme kağıdı ile kapatılıp üzerine diğer kiremit konup tepsiye yerleştirilir. Firinda 1,5 saat pisirilir. Firindan kebabi çikartip üstündeki kiremit kaldirilir. Üzerine ince kıyılmış taze kekik, dereotu serpilerek servis yapılır.