|
Kırlangıç Çorbası |
|
al ışık
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2020
Mesajlar: 24 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc155647
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2021
292 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 iri kırlangıç balığı
6 su bardağı su
2 soğan
1 patates
1 havuç
1 kereviz
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı un
3 yumurta sarısı
1 limon suyu
1 kahve fincanı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Balığı temizleyip yıkayın ve tencereye alın. 6 bardak su, tuz ve soyulmuş bir bütün soğanı ilave edip orta ateşte 20 dakika üstü açık olarak haşlayın. Balığı kevgirle bir tabağa alın. Kılçıklarını ayıklayıp etlerini tel tel ayırın. Maydanozu kıyın.
Balığı haşladığınız suyu süzüp bir tencereye alın. Patates, havuç, kereviz ve kalan soğanı soyup küp küp doğrayın ve balık suyuna ekleyin. Sebzeler yumuşayınca unu biraz su ile sulandırıp tencereye ekleyin ve karıştırarak pişirin. Gerekirse sıcak su ilave edebilirsiniz.
Tel tel ayrılmış balık etlerini ve kıyılmış maydanozu ekleyip hafif koyulaşıncaya kadar pişirin.
Çorba suyundan 1 bardak kadar alıp yumurta sarılarını ekleyin ve iyice çırpın. Karışımı çorbaya azar azar ilave ederek karıştırın.
Zeytinyağı, limon suyu ve karabiberi karıştırıp çorbanın üzerine gezdirerek dökün ve sıcak olarak servis yapın.
|
Kırlangıç Balığı Çorbası |
|
türkan hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2020
Mesajlar: 38 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc153314
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2020
512 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kilogram kırlangıç balığı
Yeteri kadar su
1 adet soğan
1 adet patates
2 adet pırasa
2 adet havuç
2 adet defne yaprağı
1 adet kerevizin kökü, yaprağı ve sapı
Tuz
Karabiber
Tencereye 5-6 su bardağı su koyun ve kaynamaya bırakın. Sonrasında tencerenin içine bütün soğan, dilimlenmiş pırasa ile havuç, küp doğranmış patates, defne yaprağı, kıyılmış kereviz kökü, kereviz yaprağı ve kereviz sapını da ilave edin; tuz, karabiber ekleyin.
Sebzeler yumuşamaya başlayınca içine ayıklanmış balıkları ekleyin ve bu şekilde 10-15 dakika piştikten sonra soğan ve balığı içinden çıkarın. Balığın beyaz etini ayırıp, tekrar çorbanın içine ekleyin.
Çorbanız bir taşım daha kaynadıktan sonra sıcak olarak servis yapın.
|
Kırlangıç Çorbası |
|
nazire abla
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc147336
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2019
704 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 kg kırlangıç balığı
6 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet büyük boy havuç
1 adet defne yaprağı
1/2 demet maydanoz
1 adet kereviz sapı
1/2 limon suyu
1/2 çay kaşığı zerdeçal
1 diş sarımsak
Terbiyesi için
1 adet yumurta sarısı
1 adet limon suyu
Kırlangıç balığını ayıklayıp, temizleyin. Kuruladıktan sonra balığı bir tencereye aktarın ve üzerine soğuk su ekleyin. Kereviz sapını, havucu, soğanı küçük parçalar halinde kesin. Ayrıca maydanoz, sarımsak, defne yaprağını da doğradıktan sonra, limon suyu, zerdeçal ve tuz ile aynı tencereye aktarın. Son olarak zeytinyağını ekleyin. Balığın tüm parçaları, kök sebzeler ve aromatik bitkiler, özünü bırakana kadar orta ateşte kaynatın. Lezzetini alan balık suyunu süzgeçten geçirin. Balık suyunu ayrı bir tencereye alın. Ayrı bir yerde terbiyesi için limon suyu ve yumurta sarısını hızlıca karıştırın. Sıcak olan balık suyuna azar azar aktarın. Terbiyesi ile birlikte 10 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra bekletmeden servis edebilirsiniz.
|
Kırlangıç Çorbası |
|
mustafa b.
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2019
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc144380
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2019
1,137 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet irice kırlangıç balığı
5 su bardağı su
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı un
3 adet yumurta sarısı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kereviz
1 adet limon suyu
1 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Balığı temizleyin ve yıkayıp tencereye alın. Üzerine 5 su bardağı suyu ekleyin. Soğanların kabuklarını soyup bütün halde tencereye koyup, üzerine tuzunu ekin ve 20 dakika boyunca pişirin. 20 dakika sonunda balığı kevgirle tencerenin içinden alıp, kılçıklarını çıkarıp didikleyin.
Ayrı bir tencerenin içine havuç, kereviz, pişmiş olan soğanı doğrayın ve az önceki balık suyunu süzerek koyun ve pişirin. Piştikten sonra bir miktar un ile suyu eritin ve tencerenin içine dökün, karıştırın. Balık çorbasının suyu kıvamını alınca içine didiklediğiniz balığı da ilave edin ve karıştırın.
Bu esnada bir çorba kasesinin içine yumurta sarılarını koyun ve çorba suyundan biraz ekleyerek çırpın. Ardından ocaktaki çorbanın içine ilave edip karıştırın. En son olarak maydanozları kıyın ve zeytinyağı, limon suyu, karabiber, tuz eşliğinde balık çorbasının içine ilave edin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Sıcak sıcak servis edin.
|
Kırlangıç Balığı Çorbası |
|
seda hoş
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2018
Mesajlar: 25 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc136965
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2018
878 defa indirildi / yazdırıldı
|
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
300 g kırlangıç balığı
1-2 diş sarımsak(ezilmiş)
1 su bardağı hazır garnitür (bezelye/havuç/patates karışımı)
1/2 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı limon suyu
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Balık ayıklanıp yıkanır.
Bir tencereye balık, üzerini örtecek kadar su, soğan, karabiber taneleri ve tuz konularak balık hazır olana kadar pişirilir.
Balık piştiğinde bu karışım süzülür, soğan atılır, balıklar ise iyice ayıklanır.
Bir kapta una balık suyundan azar azar eklenip topaklanmaması için karıştırılır.
Bu karışıma balık, garnitür, sarımsakeklenerek birtencerede kaynatılır. Oda sıcaklığındaki bir yumurtanın sarısı ile bir çorba kaşığı limon suyu bir kasede karıştırılır. içine kaşık kaşık çorbadan konarak kasedeki karışımın sıcaklığı çorbanınki ile aynı olana kadar bu işlem sürdürülür. Daha sonra kasedeki karışım tencereye boşaltılıp karıştırılır.
Not: Çorbanın pişirilme aşamasında kereviz yaprakları ilave edilirse çok hoş bir aroma verir, safran ilavesi ile güzel bir renk sağlanabilir ayrıca servis sırasında dereotu veya maydanoz ilave edilebilir.
|
Kırlangıç Çorbası |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105042
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2015
3,057 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 orta boy kırlangıç balığı
4 bardak su
Tuz
1 adet kuru soğan
3 adet küçük havuç
1 adet patates
1 demet maydanoz
Birkaç tane karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 adet defne yaprağı
100 gr margarin
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı karabiber
1 adet liman
1 çorba kaşığı un
Balığı ayıklayıp yıkayın, tuzlayın, bir kenara bırakın. Suyu, tuzu, kıyılmış soğanı, kabuğu soyulup halka halka kesilen havuçları, dörde bölünmüş patatesi, maydanoz demetini (bağlı olarak), birkaç karabiber tanesini ve defne yaprağı ile balıkları tencereye koyun. 30 dakika kaynatın. Balıkları tencereden çıkarın, etlerini küçük küçük kesin, suyunu süzün. Margarini eritin, unu koyun. 5 dakika karıştırarak kavurun. Azar azar balık suyunu katın, bir taşım kaynatın. Yumurtayı çırpın, içine biraz balık suyundan koyun ve çorbanın içine dökün. Birkaç dakika sonra biberi, tuzu ve limon suyunu koyun. Balıkları, pişmiş olan patates ve havuçları ilave edin. Üstünü maydanozla süsleyin.
|
Kırlangıç Çorbası |
|
demirhindi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.07.2012
Mesajlar: 103 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc81866
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2012
2,839 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr kırlangıç fileto
1 çorba kaşığı tepeleme un
5-6 adet kültür mantarı
20 gr tereyağı
1 adet küçük boy soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı krema
Tuz, taze çekilmiş karabiber
Balık filetoyu çorba kaşığına sığacak şekilde kuşbaşı doğrayın. Mantarları nemli bir bezle sildikten sonra ortasındaki sapını kesin, isteğe bağlı sivri uçlu bir bıçak yardımı ile kabuğunu soyun. Zar şeklinde doğrayıp 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile tavada 5 dakika kadar kavurun. Soğanı ve sarımsakları soyup kıyın. Tereyağını tencerede eritip soğanı ve sarımsakları kavurun. Unu ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Azar azar 5-6 bardak sıcak balık veya sade suyu ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca balık etlerini ve mantarları ekleyin. Tuzunu ve baharatını ilave edip tatlandırın. 10 dakika pişirin. Birkaç kaşık kaynamakta olan sıcak su ile inceltilmiş kremayı da ekleyin. Birkaç saniye kadar karıştırıp ocaktan alın.
|
Kırlangıç Çorbası |
|
gülsaçar
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.08.2009
Mesajlar: 27 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74198
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2012
3,383 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kırlangıç balığı
Çeyrek limon
1 çorba kaşığı sirke
4 diş sarımsak
Yarım kutu garnitür
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Yarım demet dereotu
Bir tencerenin içine balığı koyup suyla doldurun.İçine 1/4 limon,1 adet kuru soğanın göbeği,1 çorba kaşığı sirke ile yeterince tuz koyup kaynatın.Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra balığı tencereden alıp kılçık ve derilerini ayıklayın. Hazır yarım kutu garnitürü tencereye ilave edin,ateşi kısın.Ayıklanmış balığın başını temiz bir tülbente sarıp tekrar tencereye koyun . Bu arada daha önceki işlem sırasında konmuş olan soğan ve limonun alınmış olmasına dikkat edin. Ayıklanmış balık etlerini çok küçük parçalara doğrayıp tencereye ilave edin, yeterince karabiber serpin, ince doğranmış sarımsakları ve bir çorba kaşığı tereyağ ilave edin. Ayrı bir kapta iki çorba kaşığı una tenceredeki sudan ilave ederek bulamaç haline getirin, yeterince inceltip tencereye tamamını dökün. Tencereye doğranmış dereotu ilave edip hafif ateşte 15-20 dakika pişirin.
|
Kırlangıç Çorbası |
|
dr.f
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.10.2009
Mesajlar: 33 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc41688
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2009
7,566 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 adet büyük kırlangıç balığı
1 demet maydanoz
3 adet havuç
3 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
3 adet patates
Tuz
Karabiber
Defneyaprağı.
Yapılışı
Balık yıkanır tuzlanır bir tencereye alınır. Üzerine 4 bardak su koyularak doğranmış patates ve havuçlar, maydanoz defne yaprağı, tane karabiber ve tuz ilavesi ile kaynatılır. Ayn bir tencerede un yağın içinde kavrularak pembeleştirilir. Haşlanmış balığın suyu süzülerek kavrulmuş una katılır. Ayıklanmış balıklar, küçük kesilmiş patatesler ve havuçlar bu kanşıma ilave edilir. Yumurta limon suyuyla çırpılarak çorbaya terbiye yapılır. İnce doğranmış maydanozla servis yapılır.
|
KIRLANGIÇ BALIĞI ÇORBASI |
|
Kibele
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.07.2009
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc37845
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2009
3,764 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Orta büyüklüğünde Kırlangıç Balığı
4 Bardak şu
Tuz
1 Soğan
3 adet küçük havuç
1 patates
1 Yumurta sarısı
1 demet maydonoz
Bir kaç tane karabiber
2-3 fiske kekik
1 defne yaprağı
50 gr. Tereyağı ve margarin
1 limon suyu
1 çorba kaşığı un
Kırlangıç balığını ayıklayınız ve biraz tuzlayınız, üzerini kaplayacak kadar su içine balıkları koyunuz.
Tuz, kıyılmış soğan, halka halka doğranmış havuç, maydonoz demeti ayrıca dörde bölünmüş soğan, bir kaç tane karabiber, defne yaprağı ile ateş üzerinde 30 dakika kaynatınız.
Balıklar biraz yumuşayınca tencereden çıkarınız.
Kılçıklarından ayırınız ve etlerini küçük küçük kesiniz.
Diğer bir kap içinde yağı eritiniz, unu ilâve ediniz, 5 dakika karıştırınız, kavurunuz ve üzerine yavaş yavaş balık suyunu ilâve ediniz (bir taşım kaynatınız).
Ayrıca bir kâse içinde yumurtayı çatalla çarpınız.
Yumurtaları çarptığınız kâseye biraz balık suyundan koyunuz ve çorbanın içine dökünüz.
Bir kaç dakika sonra biberini, tuzunu, limon suyunu ilâve ediniz.
Daha önce hazırladığınız fakat küçük kesilmiş patates ve bir kaç havuç ilâve ediniz, ince kıyılmış maydonoz yaprakları ile süsleyiniz.
|
Kırlangıç Balığı Çorbası |
|
atılgan
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.01.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc33118
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2009
7,389 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
1 kg. ağırlığında kırlangıç balığı
3 çorba kaşığı tereyağı
3 yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı un
3 küçük havuç
1 orta kereviz
2 patates
3 orta boy soğan
1,5 limonun suyu
2 kahve kaşığı tuz
yarım demet maydanoz
Hazırlanışı:
Sebzeleri küçük parçalar halinde kesin. Bir tencereye bol su koyun. Sebzeleri ve ince kesilmiş soğanı haşlayın ve kevgir kepçeyle alın. Büyük bir tencereye üç çorba kaşığı tereyağı koyun. Sebzeleri de bu kaba geçirin. 6 bardak da su koyarak sebzeleri biraz daha pişirin. Kırlangıç balığını temizleyip iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koyun. Üstüne haşlanmış sebzelerin suyunu ilave edin. Balığı iyice haşlayın. Kevgir kepçeyle tencereden çıkarın. Kemik ve kılçıklarını ayıklayın. Bir kapta üç yumurta sarısı, limon suyu, tuzu karıştırın. Unu yarım bardak soğuk suyla bulamaç yaparak yumurtaya katın. Sonra balığın suyundan alarak bu bulamaca karıştırın. Balığın ayıklanmış etlerini, sebzeleri, balık suyunu ve terbiyeyi bir tencereye boşaltın. Orta ateşte iki dakika kadar kaynatın. İnce kıyacağınız maydanozu da çorbanın üstüne serpin. Bu çorba sıcak olarak sofraya götürülür.
Not: Balık çorbasını İskorpitten yapacaksınız malzemeyi aynı miktarda alın. İskorpit de bir kilo olsun.
|
KIRLANGIÇ ÇORBASI |
|
harbi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.01.2009
Mesajlar: 44 Şehir: Gazi Magosa |
Kısa URL: https://ml.md/lc32994
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2009
3,520 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
1 adet kırlangıç balığı
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patates
1 yumurta
1 limon
Hazırlanışı:
Balığı temizledikten sonra, parçalara bölün ve 2 bardak su ile haşlayın. Bu arada havucu ve patatesi soyup, küçük parçalar halinde kesin. Biraz su ilave edip, ayrı bir tencerede haşlayın. Balık haşlandıktan sonra, süzgeç ile balık parçalarını sudan çıkarın. Suyu süzüp başka bir tencereye alın. Balığın kemiklerini ve kılçıklarını çıkarıp etini küçük parçalar halinde bölün. Havucu, patatesi ve balık parçalarını başka bir tencereye aldığınız balık suyunun içine koyun. Margarini ilave edip, 15 dakika kadar hepsini birlikte pişirin. Yumurta sarısını ve limon suyunu bir kabın içinde çırpın. Çorbaya ilave edip, karıştırın ve hemen servis yapın.
|
Kırlangıç Balığı Çorbası |
|
marifet
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2008
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc25655
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2008
3,692 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet orta boy kırlangıç balığı
2 adet limon
4 adet yumurta sarısı
2 adet patates
Az ayçiçek yağı
Maydanoz
Balığın içini ayıklayın. Kafalarıyla beraber suda haşlayın. Sonra çıkarıp etlerini ayıklayın. Suyuna patatesi rendeleyip 10 dakika kadar kaynatın. Balıkları içine dökün. Yumurta sarılarını limon suyuyla beraber çırpıp onu da çorbaya dökün. Maydanozu ince ince kıyıp katın, çorbanız hazırdır. Sıcak servis yapın.
|
KIRLANGIÇ ÇORBASI |
|
Araba Sevdası
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.07.2008
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc24985
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2008
3,724 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet orta boy kırlangıç balığı
2 adet patates
2 adet havuç
1 limon suyu
Maydanoz
2 adet yumurta sarısı
Az ayçiçek yağı
Balığı ikiye bölüp ayıklayın. Kafasıyla beraber suda haşlayın. Haşlarken tuzunu katın. Haşlanan balığı çıkarıp etlerini ayıklayın. Patatesi ve havucu rendeleyip 10 dakika kadar suyunda kaynatın. Sonra altını kapatın. Yumurta sarısını limon suyuyla çırpıp balığa katın. Maydanozu da doğrayıp servis yapın.
|
KIRLANGIÇ BALIĞI ÇORBASI |
|
mücavir
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.06.2008
Mesajlar: 27 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc24922
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2008
3,770 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
1 kg. kırlangıç balığı,
6 mantar,
1 havuç,
3 bardak su,
1 yemek kaşığı un,
2 diş sarımsak,
1 demet maydanoz,
1 soğan,
1,5 yemek kaşığı çam fıstığı,
sızma zeytinyağı,
karabiber,
tuz.
Balıkları, kaynar suda 5 dakika kaynatıp, suyunu ayırın. Balıkların deri ve kılçıklarını ayıklayıp didikleyin. Sarımsak, soğan, havuç ve maydanozu ince kıyıp, kızdırılmış yağda öldürün ve un ile tuzunu da ekleyerek karıştırın. Çam fıstıklarını dövüp, mantarları doğrayıp, didik-lenmiş balıklar ve karabiberle birlikte balık suyuna koyun. Orta ateşte 20-25 dakika pişirin.
|
KIRLANGIÇ ÇORBASI |
|
nekkara
Aşçı
Kayıt: 14.05.2007
Mesajlar: 19
|
Kısa URL: https://ml.md/lc13833
Gönderme Tarihi: 19.May.2007
3,871 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kırlangıç balığı , 300 gram (orta boy bir adet)
¼ adet limon
1 çorba kaşığı sirke
4 diş sarımsak
1 adet patates (iri)
1 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı tereyağ,
½ çay bardağı pirinç
½ demet dereotu (veya maydanoz)
tuz
karabiber
Yapılışı:
Bir tencerenin içine balığı koyup suyla doldurun.İçine 1/4 limon,1 çorba kaşığı sirke ile yeterince tuz koyup kaynatın. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra balığı tencereden alıp kılçık ve derilerini ayıklayıp küçük parçalara ayırın. Suyunu çorbada kullanmak üzere ayırın.
Tavada tereyağını eritin. İnce dilimlenmiş soğanı tereyağında, yumuşayana kadar pişirin. Küçük küpler halinde doğranmış patatesleri de ilave edip pişirin. Karışımın tamamını ayırmış olduğunuz balık suyuna ekleyin. Balıklarla birlikte pirinci de ilave edin.
Tencereye doğranmış dereotu ilave edip hafif ateşte 15-20 dakika pişirin.
Not:
1. Limonu, çorbayı içerken isteğe göre sıkmanız tavsiye olunur.
2. Çorbayı indirdikten sonra, ayrı bir kasede bir yumurta ile bir limon suyunu çırpıp terbiye olarak ilave edebilirsiniz.
Çorbaya uygun diğer balıklar:
Balık çorbası her balıktan yapılabilir ancak aşağıdakiler en iyi lezzeti verir. İskorpit, Adabeyi , Öksüz, Trança (kafası), Lagos (küçük boy)
|
Kırlangıç Balık Çorbası |
|
Seval Hoşgör
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2006
Mesajlar: 52 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc9887
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006
4,597 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kırlangıç balığı
1 demet maydanoz
3 adet küçük havuç
60 gr. margarin (3 çorba kaşığı)
20 gr. un (1 çorba kaşığı)
1 adet yumurtanın sarısı
1-2 tane defne yaprağı
1 adet patates
Balıklar yıkanıp tuzlanır ve kevgire konarak süzülür. Bir tencerenin içine su (4 su bardağı), balıklar, patates, yuvarlak doğranmış havuçlar, maydanoz, kekik, defne yapraklan, tuz ve tane halinde karabiber konarak yarım saat kadar hafif ateşte kaynatılır. Tencere ateşten indirilir ve sonra balıklar, havuç ve patatesler tencereden çıkarılır. Diğer bir tencerede margarin eritilerek üzerine un ilave edilir. Bundan sonra, unu devamlı olarak karıştırarak üzerine diğer tenceredeki balık suyu ağır ağır dökülür. Bu karışım birkaç taşım kaynatılır. Bir kase içinde yumurta sarısı çırpılır ve üzerine balık suyunun bir kısmı dökülerek biraz ısıtılır. Biber, tuz ve limon suyu ilave edilir. Kaynamakta olan balık suyunun içine ufak ufak parçalara ayrılmış balık, patates ve havuç dökülerek sofraya getirilir. Servis yapmadan önce üzerine bol miktarda maydanoz serpilir.
|
|