Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Börek Tarifleri > Kırma Börek (4 adet - 118,242 defa bakıldı)

Kırma Börek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kırma Börek

ZEYNO
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.08.2007
Mesajlar: 39
Kısa URL: https://ml.md/lc17254
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2007
2,075 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yufka
4 çorba kaşığı sıvı yağ
200 gram haşlanmış beyaz tavuk eti
yarım çay bardağı dövülmüş ceviz içi
tuz
karabiber
kırmızıbiber
kişniş
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
100 gram dil peyniri

Tavuk etini küçük küçük kesin. Tuz, baharatlar ve ceviz içiyle karıştırın. Tepsiyi yağlayın ve ilk yufkayı buruşturarak tepsiye yayın. Sıvıyağ serpin. İkinci yufkayı da aynı şekilde yerleştirin. Tavuklu harçtan serpin. Bir kapta eritilmiş tereyağına unu karıştırarak, ekleyin.
Un pembeleştiğinde sütü ilave edin. Tuzunu ayarlayın ve dövülmüş sarımsakları ilave edin. Karışımı yufkaların üzerine dökün. Rendelenmiş dil peynirini serpin.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene dek pişirin.


ML® Kırma Börek için tıklayın


Kırma Börek

muradım
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.09.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc56377
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2010
1,912 defa indirildi / yazdırıldı




3 yufka
150 gr. beyaz peynir veya lor peyniri
1 paket krema
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
Susam

Yufkaları yarıdan keselim. Fırın kabını yağlayıp 6 yarım daire şeklindeki yufkayı akordion gibi büzdürerek fırın kabına yerleştirelim. Üzerlerine ezilmiş peyniri serpelim. Bir kapta kremayı, sıvı yağı yoğurdu karıştıralım. Ve yufkaların üzerine bolca yayalım. Üzerine susam serperek ısıtılmış 200° ısılı fırında altı ve üstü kızarıp pembe renk alana dek pişirelim.

ML® Kırma Börek (görsel)


KIRMA BÖREĞİ

kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc74337
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2012
1,720 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet yufka
350 gram kıyma
1 adet kuru soğan
250 gram (1 paket) margarin
3 adet yumurta
350 gram yoğurt
1 çay bardağı süt
Tuz
Karabiber

İnce kıyım kuru soğanı, 50 gr margarin yağında pembeleşinceye kadar kavuralım.
Kıymayı, soğanlara ilave edip, suyunu salıp da çekinceye kadar kavurmaya devam edelim.
Yeterince tuzu ve karabiberi ilave edip, ocaktan indirelim.
150 gr margarini eritip, ortadan ikiye böldüğümüz yufkaları yağlayalım.
Yufkaların üzerine kıymalı içten serpiştirip, gevşek olarak rulo şeklinde saralım.
Hazırladığımız yufkaları büzüştürüp, yağlanmış tepsiye dizelim.
Kalan margarini eritip, yoğurt, süt, yumurtalar ve yeterince tuz ile iyice karıştıralım.
Hazırladığımız karışımı yufkaların üzerine yayalım.
Önceden ısıtılmış 180°C'li fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirip, servis yapalım.

Not: Arzu edenler, kırma böreğini peynirli iç ile de hazırlayabilirler.


Kırma Böreği

kant
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.12.2018
Mesajlar: 22
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc139192
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2018
1,467 defa indirildi / yazdırıldı




Emine Beder

2 adet yufka
150-200 gram beyaz tavuk eti (haşlanmış)
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
100 gram dil peyniri veya kaşar peyniri
2 diş sarmısak
Yarım çay bardağı iri dövülmüş ceviz
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Kişniş

Ön hazırlık olarak haşlanmış tavuk etini küçük parçalar halinde doğrayalım. Tuz, karabiber ve kırmızı biber ilave edelim. İri dövülmüş cevizi karıştıralım. Küçük bir fırın tepsisini yağlayalım. Bir yufkayı buruşturarak tepsiye serelim. Çay kaşığının ucu ile sıvı yağı yufkanın üzerine serpiştirelim. İkinci yufkayı da buruşturarak ilk yufkanın üzerine serelim. Yine aynı şekilde sıvı yağ serpiştirelim. Hazırladığımız tavuklu harcı serpiştirelim. Ayrı bir tavada margarini eritelim. Unu ekleyerek, hafifçe saranana dek kavuralım. Ardından sütü, karıştırmaya ara vermeden ve azar azar ekleyelim. Tuzunu ayarlayalım. Sos koyulaştığında ateşten alalım. İçine dövülmüş 2 diş sarmısağı ekleyelim. Sosu, tavuklu harcın üzerine boşaltarak yayalım. Kaşar rendesi serpiştirelim. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında böreğin üzerindeki kaşar eriyip, renk değiştirmeye başlayana dek pişirelim. Dilimleyerek, servis yapalım.







Kırma Börek Tarifleri Börek Tarifleri



(4 adet Kırma Börek 118,242 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort