|
Kırmızı Biber Dolması |
|
Balbaba
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.07.2011
Mesajlar: 45 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc65771
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2011
2,648 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet kırmızı biber
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı domates püresi
2 diş dövülmüş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı biberlerin üstlerini kapak şeklinde kesip, çekirdeklerini çıkarın. Soğanı ince kıyıp, bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı hariç kalan malzemeyi ilave edip, harmanlayın. Biberleri bu harçla doldurun ve fırın poşetlerinin içine koyup, üstlerine zeytinyağı gezdirin. Poşetlerin ağzını kapatıp, iğne ile birkaç delik açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
Fotoğraf "potasyum" tarafından gönderildi. 08.09.2014
|
Kırmızı Biber Dolması |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc101873
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2014
2,008 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr margarin
500 gr kırmızı biber
1 su bardağı pirinç
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı kuru nane
1 kahve kaşığı tarçın
1 kahve kaşığı karabiber
1 kahve kaşığı tuz
Kırmızı biberlerin üst kısmından bıçakla kapak şeklinde kesip içindeki tohumları temizleyin.Kırmızı biberleri yıkayıp kenara alın.
1 adet orta boy soğanın ve bir adet domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. 1 su bardağı pirinci yıkayıp süzün ve karışıma ekleyin.
100 gr margarini 1 yemek kaşığı kuş üzümü, 1 yemek kaşığı kuru nane, 1 kahve kaşığı tarçın, 1 kahve kaşığı karabiberi de ekleyin.Tuzunu ayarlayın. Hazırladığınız içi kaşık yardımıyla kırmızı biberlerin içine doldurun. Domatesten kapak yaparak dolmaların ağızlarını örtün. 1 yemek kaşığı salça ile 2 su bardağı suyu eklediğiniz tencereye dolmaları dizin. Önce hızlı ateşte kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağı yavaşa alın. Dolmaları pişirin. Suyuyla beraber tencereden uygun bir fırın tepsisine alın. 175 derecede ısıtılmış fırına sürün. Yaklaşık 15 dakika fırında tutup çıkarın. Sıcak olarak servis edin.
|
Kırmızı Biber Dolması |
|
fecr
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.06.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc134755
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2018
991 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 adet kırmızı biber
1 büyük soğan
2 diş sarımsak
1 büyük havuç
1 su bardağı bulgur (orta boy)
1/2 su bardağı ceviz
2 avuç dolusu kuru üzüm
1 tatlı kaşığı paprika
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı
Bulguru yıkayıp 20 dakika sıcak suda bulguru ıslatın. 1 su bardağı bulgura 2 su bardağı sıcak su yeterlidir. Soğan ve 2 diş sarımsağı doğrayın ve havucu rendeleyin. Yüksek ateşte bir tencerede biraz zeytinyağı ve su ile sarımsak ile soğan kavrulur. Rendelenmiş havuçları ekleyin yumuşatın. Kuru üzüm, cevizi koyup baharatlar ile tatlandırın, sürekli karıştırın.En sonunda süzdüğünüz bulguru ekleyin. Karıştırın. Kırmızı biberlerin içlerini boşaltın. Bulgurlu harç ile doldurup küçük bir fırın kabına yerlşetirin. Zeytinyağı dökün ve 1 fincan tuzlu su ile 10-15 dakika boyunca 200 derece sıcaklıkta pişirin. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz.
|
Kırmızı Biber Dolması |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177284
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2024
161 defa indirildi / yazdırıldı
|
6-8 adet büyük boy kırmızı biber
1 su bardağı pirinç
1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
2 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı sıcak su veya et suyu
1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber (isteğe bağlı)
Limon dilimleri (servis için)
Öncelikle pirinci bol suyla yıkayın ve süzün.
Büyük bir karıştırma kabında pirinci, doğranmış soğanı, ezilmiş sarımsağı, domates salçasını, zeytinyağını, tuzu, karabiberi ve isteğe bağlı olarak pul biberi karıştırın.
Hazırladığınız iç harcı iyice karıştırın.
Kırmızı biberlerin üst kısmını kesin ve içlerini çıkarın. Biberlerin sap kısımlarını çıkarmadan kesmek isterseniz, biberlerin üst kısmını bir kapak gibi kesip içini çıkarabilirsiniz.
Hazırladığınız iç harçtan her bir biberin içine doldurun ve biberlerin ağzına kadar bastırarak doldurun.
Dolma tenceresine dizdiğiniz biberlerin üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte biberler yumuşayana kadar pişirin. Yaklaşık 30-40 dakika sürer.
Pişirdikten sonra dolmaları servis tabağına alın.
Üzerlerine taze maydanoz serpin ve yanında dilimlenmiş limonlar ile servis yapın.
|
|