Kısa URL: https://ml.md/lc80091
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2012
1,727 defa indirildi / yazdırıldı
6 adet kırmız dolmalık biber
500 gram ince dövülmüş tavuk göğüs eti
1 çorba kaşığı tereyağı
3 dal taze soğan
Tuz, karabiber
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sirke
İnce dövülmüş tavuk etlerinin üzerine tuz ve karabiber serpin. Bir tencereye tuzlu su hazırlayıp kaynatın. Kaynayınca içine kırmız biberleri ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra tencereden alıp soğuk suyun içine atın ve kabuklarını temizleyip çekirdeklerini de çıkartın. Üzerine sirkeyi döküp dilimlere ayırın. Taze soğanları da ince kıyıp ezilmiş sarımsaklarla karıştırın. Dilimlenmiş kırmızıbiberleri bir zeminde yan yana getirin. Üzerine tavuk etlerini dizin. Sarımsaklı soğanı da tavuk etlerinin üzerine sürün. Daha sonra hepsini beraber katlamaya başlayın. Rulo şeklinde katlayıp fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yağlı kağıtla kapatın ki pişerken yumuşak kalsın. İçine bir su bardağı da su dökün. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın. Çıkınca dilimleyip servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc66539
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2011
1,863 defa indirildi / yazdırıldı
1 kilo kırmızı biber
1 çorba kaşığı silme tereyağı
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
2 adet açılmış ve ince dövülmüş tavuk göğsü
Tuz
Yarım su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
2 adet taze soğan
Kırmızı biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, ikiye böldükten sonra tuzlu suda haşlayın. Diğer taraftan, tereyağını bir kaba alıp üzerine rendelenmiş sarımsak, kimyon, karabiber ve tuz ekleyin. Biberleri sıcak sudan alıp soğuk suya batırın ve kabuklarını çıkarın. Yarısını düz bir zemine tek kat olarak yayıp, üzerine tavukları yerleştirin. Hazırladığınız tereyağlı karışımı tavuklara sürün. Üzerine kaşar peynirini ekleyin. Kalan biberleri üzerine serip rulo yapın. Bir fırın tepsisine yerleştirip, alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.