| 
 
 
 | 
Kırmızı Erik Kompostosu | 
  | 
şehbal 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.08.2009 
Mesajlar: 36 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40062 
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2009 
2,867 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gr kırmızı erik
 
3 bardak şeker
 
 
Şeker 4 bardak su ile beş dakika kadar kaynatılır. Sonra yıkanmış erikler ilâve edilir. Erikler yumuşayıncaya kadar pişirilir, soğuduktan sonra servis yapılır.
  
 | 
Kırmızı Erik Kompostosu | 
  | 
kırmızı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.08.2011 
Mesajlar: 39 Şehir: Kilis | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66560 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2011 
2,747 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg, kırmızı erik
 
2 lt. su
 
2,5 su bardağı toz şeker
 
 
Suyu tencereye alıyoruz. Şekeri ekliyoruz. Su kaynayınca erikleri katıyoruz. Erikler pişince kompostoyu geniş bir kase ya da kavanozun içine alıp soğuk olarak servis ediyoruz.
  
 | 
Kırmızı Erik Kompostosu | 
  | 
zor ba 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2013 
Mesajlar: 28 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90218 
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2013 
2,285 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo kırmızı erik
 
2 su bardağı şeker
 
2 çubuk tarçın
 
2 litre su
 
 
Her meyveden komposto hazırlayabilirsiniz. Bu tarifimizde erik tercih ediyoruz. Üzerine şeker, tarçın ve suyu ekleyin, büyükçe bir tencerede 20 dakika kadar kaynamaya bırakın. Soğutup servise hazır hale getirin.
  
 | 
Kırmızı Erik Kompostosu | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170638 
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2023 
277 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.vestel.com.tr
 
 
250 gram kırmızı erik
 
10 ölçü kabı su
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
2 ölçü kabı şeker
 
5 adet karanfil
 
Kullanılacak Program:
 
Tanecikli çorba
 
 
Öncelikle pişirme haznesine 10 ölçü kabı su koyulur. Tanecikli çorba programı seçilerek kontrol ekranında başlat-durdur düğmesine basılır. Koyulan su 10 dakika boyunca kaynatılır (cihaz kapatılmadan ve hazne yerinden oynatılmadan) 2 ölçü kabı şeker koyularak 5 dakika şekerin suda erimesi beklenir. 15 dakikadan sonra soyulan ve 2 parçaya bölünmüş erikler ve 1 tatlı kaşığı tarçın hazneye dökülüp 30 dakikalık programın bitimi beklenir . Program bittikten sonra 5 adet karanfil atılması önerilmektedir.
  
 | 
Kırmızı Erik Kompostosu | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc174783 
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2023 
285 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kırmızı erik
 
1,5 litre su
 
8 yemek kaşığı şeker (daha az veya fazla olabilir)
 
4 adet karanfil
 
1 adet çubuk tarçın
 
 
Erikler yıkanıp, ortadan ikiye ayrılarak derin bir tencereye alınır. Üzerine su eklenir ve pişirmeye başlanır. Kaynadıktan sonra erikler yumuşamaya başlayınca şeker ilave edilir.
 
Bir süre daha kaynatılır ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Ilık hale geldikten sonra içerisine karanfil ve çubuk tarçın eklenir. Tüm karışım buzdolabına alınıp soğutulur.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |