Kısa URL: https://ml.md/lc69981
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2011
2,543 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
2 adet orta boy patates
Yarım paket margarin
1 tablet tavuk suyu
Tuz
4 su bardağı su
2 su bardağı mercimeği yıkayıp tencereye alıyoruz, içine 1 adet soğanımızı ve 2 adet patatesimizi soyup yıkadıktan sonra düdüklü tenceremize alıyoruz yaklaşık 15-20 dk birlikte pişiriyoruz. Piştikten sonra normal tencereye alıp 1 teblet knor tavuk suyunuda attıktan sonra blendırdan geçiriyoruz sıcak halde olduğu için içine yarım margarini atıyoruz ve içine yine 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber ve 1 yemek kaşığı kuru nane atıp 5 dk daha kaynatıyoruz.
Fotoğraf "şans eseri" tarafından gönderildi. 19.02.2020
Kısa URL: https://ml.md/lc133311
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2018
783 defa indirildi / yazdırıldı
2 çay bardağı kırmızı mercimek
1 adet orta boy patates
1 adet soğan
1 adet havuç
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Düdüklüye yıkanmış mercimeği, iri iri doğranmış patatesi,soğanı ve havucu koyup üstüne 15 çay bardağı su ekliyoruz.
İçine 2 adet et bulyonu koyup 25 dakika pişiriyoruz.
Düdüklünün havası çıktıktan sonra ya blendırdan geçiriyoruz ya da elekten süzüyoruz.
Limonla servis ediyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc152298
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2020
339 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı un
1 patates
Et suyu
2 kaşık tere yağı
Tuz
Salça
Nane
Karabiber
Pul biber
Düdüklü tencerenin içine yıkadığınız mercimekleri koyun. Üzerine soyduğunuz patates ve soğanı ikiye bölüm atın.
Göz kararı tuzunuzu da attıktan sonra üzerine et suyu ile birlikte toplamda 7-8 bardak kadar suyu koyun. Tamamını et suyu da koyabilirsiniz.
Hemen hemen 20 dakika da pişecek olan çorbanızı ocaktan aldıktan sonra blendırdan geçirin. Patates ve soğan iyice ezilsin.
Dilerseniz üzerine salçalı yağdan sos hazırlayıp baharatlarla servis edebilirsiniz.