|
|
Kış Çorbası |
|
feride bacı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.10.2012
Mesajlar: 47 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc81842
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2012
1,533 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Tatlı Kaşığı yoğurt
1 Tutam tuz
2 Adet yeşil biber
6 Yaprak lahana
1 Adet orta boy soğan
1 Adet yumurta sarısı
2 Adet kereviz
7 Sap maydanoz
1 Adet orta boy havuç
1 Adet pırasa ( beyaz kısmı)
1 Fiske pul biber
1 Çay Kaşığı Ucuyla karabiber
1 Yemek Kaşığı un
6 Bardak tavuk yada et suyu
Tencereye yağ eritierek soğanlar sote edilir. İnce kıyılmış pırasa, biber ve küp doğranmış havuç ilave edillerek 5 dakika daha çevrilir. Küp doğranmış kereviz, kıyılmış lahana da eklenerek 2-3 dakika kavurma işlemine devam edilir. et suyu, tuz, karabiber ve pul bibber ilave edilerek çorba orta ateşte sebzeler iyice pişene kadar kaynatılır. Süzgeç ya da robottan geçirilir. Diğer tarafta bir yemek kaşığı un, yumurta sarısı, bir tatlı kaşığı yoğurt iyice çırpılarak topaksız bir karışım elde edilir. Çorbaya azar azar katılıp sürekli karıştırılarak terbiyesi salınır. 1 dakika daha ateşte tutullup üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek sıcak servis yapılır.
|
Kış Çorbası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc28407
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2008
1,562 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 3 yemek kaşığı Sana yağı
- Yarım su bardağı bulgur
- Yarım su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı barbunya
- 1 adet kuru soğan
- 6 su bardağı et suyu
- Tuz ve karabiber
- Sosu için:
- 2 yemek kaşığı Sana
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 3 diş sarımsak
Hazırlanışı
Kırmızı mercimeği ve bulguru ayıklayıp, bir süzgecin içinde akan soğuk suyun altında iyice yıkayınız.
Sarımsakları ve kuru soğanı yemeklik olarak doğrayınız.
Derin bir tencerede 3 yemek kaşığı Sana'yı eritip, kuru soğanları içine ilave ediniz.
Kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz.
Daha sonra içine et suyunu ilave edip, kaynatınız.
Kaynayan et suyunun içine yıkanmış bulguru, kırmızı mercimeği, haşlanmış barbunyayı, tuzu ve karabiberi ekleyip, kısık ateşte pişiriniz.
Çorba pişerken, küçük bir tavanın içinde 2 yemek kaşığı Sana yağını eritip, içine kırmızı pul biberi, kuru naneyi ve sarımsağı ilave edip kavurunuz.
Servis tabağına aldığınız sıcak çorbanın üzerine sosu gezdirip, servis ediniz.
|
|
Kış Çorbası Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|