|
Kış Keki |
|
tanver
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.05.2016
Mesajlar: 28 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc117525
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2016
1,127 defa indirildi / yazdırıldı
|
2-3 tane portakal
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Hamuru için:
3 adet yumurta
Sıvı yağ
1½ su bardağı un
½ su bardağı şeker
1 kahve fincanı su
1 yemek kaşığı vanilyalı şeker
1 yemek kaşığı kurutulmuş portakal kabuğu tozu.(Portakal kabuğu rendesi de olur)
Portakalların kabuğu soyulur iyice beyaz kısımlar temizleyin. Yarım cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin. Kenarları yüksek olmayan düz zeminli bir kek kalıbı tercih edebilirsiniz. Kek kalıbını margarinle iyice her yanını yağlayın. İsteyen arkadaşlar fırın kağıdı kullanabilir. Yağlanmış kek kalıbına portakal dilimlerini yerleştirin. 1 su bardağı şekeri 1 su bardağı su ile ocakta kaynatın.3- 4 dakika kaynaması yeterli. Sıcakken portakal dilimlerinin üzerine dökün. Kek hamurunu hazırlayın. Şeker ve yumurtayı bir kapta iyice çırpın. Sıvı yağı ekleyin. Unu eleyin. Kabartma tozu kurutulmuş portakal kabuğu vanilyalı şeker ile birlikte yumurtaların olduğu kaba ilave edin yavaş yavaş. Suyu en son kıvamına bakarak ilave edin. Normal yaptığınız kek kıvamından farklı olmayacak. En son portakal kabuğu rendesini koyun. İyice karıştırdığınız kek hamurunu portakalların üzerine yavaşça dökün. Portakallar yerinden oynamasın. Her yana eşit yayılsın. 170 derece fırında 35 dakika pişirin. Fırın ısınıza göre zaman ve ısı ayarına dikkat edin. Servis tabağına biraz soğuduktan sonra ters çevirerek alın.
|
Kış Keki |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163286
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2022
316 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağından az şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi
1 şeker kaşığı çekilmiş kakule
1 şeker kaşığı toz zencefil
1 şeker kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 yemek kaşığı portakal ya da limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı kuru üzüm
1 tutam tuz
Miktarınca elenmiş un
Önce fırını önceden 180 derecede ısıtın.
Kalıbı katı yağ ile yağlayıp buzdolabına atın.
Oda sıcaklığındaki yumurtaları tuz ve şekerle yüksek devirde çırpın.
Sırayla; sütü ve yağı ekleyin, spatula yardımıyla yavaşça karıştırın.
Ayrı bir kapta elenmiş un, kabartma tozu, vanilya, öğütülmüş kakule, zencefil, tarçın, hindistancevizi, ceviz içi, portakal (limon) kabuğu rendesi ve kuru üzümleri harmanlayın.
Elenmiş malzemeleri, sıvı harçla nazikçe karıştırın.
Karışımı hazırlanan kalıba dökün ve 40-50 dakika ya da kekin ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Kek soğuyunca kalıptan çıkarın ve üzerini pudra şekeri ya da seçtiğiniz bir sosla süsleyin. Kış kekiniz hazır.
|
Kış Keki |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162625
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2022
196 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ay çiçek yağı
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı tahin-pekmez
1 rendelenmiş havuç
1 su bardağı iri ezilmiş ceviz
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Çikolata sosu için:
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı buğday unu
Üzeri için:
Hindistancevizi
Öncelikle yumurta ve şeker iyice çırpılar daha sonra sırasıyla ay çiçek yağı, süt, havuç, ceviz, tarçın, pekmez-tahin katılarak güzelce çırpılır.
Kabartma tozu vanilya ve un elenerek karışıma katılır. Kek kıvamı size kalmıştır eğer yumuşak bir kek isterseniz hamurunuz biraz daha akışkan ve cıvık olmalı, daha sert bir kek isterseniz kek hamurunuz koyu kıvamlı olmalı
Hazır olan kek hamurunu önceden ısıtılmış 180 – 200 derecelik fırına (fırına göre değişiyor) koyuyoruz.
Kek içini çekene kadar pişiriyoruz. Kapamadan önce bıçak veya kürdan ile kontrol edip fırından alarak soğumaya bırakıyoruz.
Çikolata sosumuz için malzemeleri bir tencerede iyice karıştırarak ocakta kaynayana kadar pişiriyoruz, bir taşım kaynayan sosumuzu da soğumaya alıyoruz.
Soğuyan sosumuzu kekin üzerine döküyoruz ve hindistancevizi de serperek servise hazır hale getirmiş oluruz.
|
|