|
Kış Pilavı |
|
bonbon prenses
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.09.2013
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc93988
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2013
1,477 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
2 havuç
1 soğan
1 portakal
100 gram kavurma
3 diş sarımsak
3 su bardağı su
1 kırmızıbiber
Yer fıstığı
Maydanoz
Tencerede tereyağını eritin üzerine çok ince rendelenmiş havuçları ekleyip tereyağında kavurun. Yağın rengi sarıya dönünce içine pirinçleri ekleyip kavurmaya devem edin. Pirinçlerin içine rendelenmiş soğanı, sarımsakları ekleyip suyunu verin. Kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar pişirin. Közlenmiş kırmızıbiberi çok ince kıyıp pilavın içinde harmanlayın. Kavurmayı bir tavanın içinde iyi kıyıp karıştırın içine dilimlenmiş portakalı kıyılmış maydanozu ve yer fıstığını ilave edin, pilavın üzerine ilave ederek karıştırın. Sıcak olarak ikram edin.
|
Kış Pilavı |
|
m.dinçsoy
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.09.2014
Mesajlar: 21 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc103399
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2014
1,584 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram margarin
1/2 adet orta boy mor lahana
1adet boy havuç
1 adet portakalın suyu
1 yemek kaşığı sirke
1,5 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1/2 çay bardağı kuş üzümü
Geniş bir kaba lahanaları ince ince kıyın. Lahanaların üzerine havuç ve portakalın kabuğunu rendeleyin. Daha sonra portakalın suyu, sirke ve sana kase yağı ekleyin ve ovarak karıştırın. Karışımı 10 dakika beklettikten sonra, bir tencereye yağı koyun ve eritin. Kızaran yağa karışımı dökün ve 2 dakika kadar yağda çevirin. Karışımdakiler ölmeye başladığında pirinci, tuzu ve karabiberi ilave edin, 2-3 dakika daha karıştırın. Son olarak suyu ve kuş üzümlerini, pirinçlere ekleyin ve kısık ateşte suyu çekilene kadar pişirin.
|
Kış Pilavı |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172396
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2023
210 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hasata.com.tr
2 su bardağı Hasata Gönen Baldo Pirinç
2 su bardağı haşlanmış Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut
350 g ufak doğranmış kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
2-3 adet havuç
3 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Ufak doğranmış kuşbaşı ete tuz ilave edip tereyağında ağır ağır kavurun.
Etler suyunu salıp çektikten sonra kavurmaya devam edin.
Kavrulan etlere ince doğranmış soğan ve ince doğranmış havucu ilave edip kısık ateşte 10 dakika daha kavurun.
Yıkanmış Hasata Gönen Baldo Pirinci ilave edip 5-6 dakika kavurun. Üzerine haşlanmış Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut'u ve et suyunu ilave edip kısık ateşte güzelce pişirin
20 dakika dinlendirip bol karabiber çekerek servis edin.
|
|