|
|
KIŞ SEBZE ÇORBASI (DİYET) |
|
neyzen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 169
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8232
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2006
2,314 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pırasa
Kereviz
Havuç
Patates
Un (1 kaşık)
Tereyağı
Maydanoz
Yeteri kadar tuz.
Sebzelerin tümü 350 gram olacaktır. Sebzeler küçük kesilir, yıkanıp süzülür. Pişecek kap içinde bol su ile on beş dakika haşlanıp süzülür, dört bardak su, 10 gram tereyağı ilâve edilerek pişirilir. Bir kap içine 20 gram yağla bir çorba kaşığı un karıştırılır. Çorbanın suyuna un katılarak, beş dakika kaynadıktan sonra sebzenin üzerine süzülür. Üzerine kıyılmış maydanoz, kabuğu, çekirdeği ıçıkmış, kesilmiş domates konur.
ML® Kış Çorbası için tıklayın
|
KIŞ SEBZE ÇORBASI (diyet) |
|
dilşah
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2009
Mesajlar: 26 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc40966
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2009
2,370 defa indirildi / yazdırıldı
|
150-200 gr lahana, pırasa, kereviz v.b. kışlık sebze
1/2 kahve fincanı pirinç
1/2 kaşık un
1/2 patates
1/2 havuç
1/2 kaşık tereyağı
1/2 soğan (küçük)
Tuz
Önce bir tencereye yağ konur, hafif ateşte ısıtılarak eritilir. Doktor tarafından verilen reçetede varsa, biraz domates salçası ve ince kıyılmış soğan ilâve edilir. Karıştırılır. Yağla iyice karıştırıldıktan sonra, isteniyorsa, soğanın posa kısmı alınır. Havuç ve maydanoz da ilâve edilir, devamlı karıştırılarak kavurulmaları sağlanır.
Tencereye su ilâve edilir. Tuzu da konulduktan sonra karıştırılır ve kaynamaya bırakılır.
Bir başka kabın içine patates fındık büyüklüğünde doğranır. Çorbaya konulacak sebzeler de iyice yıkanıp temizlendikten sonra küçük küçük parçalar halinde kesilir. Hepsi birbirine karıştırılır. Kaynama başlayınca yağ ve su bulunan tencereye aktarılır. Biraz karıştırıldıktan sonra da kaynamaya bırakılır. Hafif ateşte olması gereken kaynama yarım saat kadar devam eder.
Tencere ateşten indirilmeden evvel dereotu ya da maydanoz ince kıyılarak ilâve edilir, bir taşım da öyle kaynatılır. Servis yapılır.
|
|
KIŞ SEBZE ÇORBASI (DİYET) Tarifleri Diyet Yemek Tarifleri
|
|