|
Kış Türlüsü |
|
Döner
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.06.2006
Mesajlar: 86 Şehir: Haymana |
Kısa URL: https://ml.md/lc4790
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2006
2,915 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kg Kemikli Dana Eti
4 Adet Defne Yaprağı
1 Adet Piliç (1,3 kg)
2 Demet Taze Soğan
400 gr Havuç
1 Adet Kereviz
1 Adet Küçük Lahana
750 gr Küçük Patates
1 Dal Biberiye
Tuz, Karabiber, Kekik
2 Yemek Kaşığı Margarin
Dana etini 8 bardak su ile iyice yumuşayana kadar haşlayın. Kaynamaya başlayınca köpüğünü alın.
Tavuğu parçalara ayırın. 1 saat sonra tenceredeki dana etine katın.
Beraber haşlayın.
Taze soğanın yeşil kısımlarını ince ince kıyın. Beyaz kısımlarını ortadan ikiye kesin. Tüm sebzeleri küçük küçük doğrayın, küçük patatesleri bütün bırakın.
Tavuğun pişmesine yakın patatesleri ekleyin. 15 dakika sonra havuç, kereviz, lahana ve taze soğanları, kekik ve defne yaprağını ekleyin.
Sebzeleri hafif diri kalacak şekilde pişirin. Tuz, karabiber, margarin ve soğanın yeşil kısımlarını ekleyin.
Ateşten alıp 15 dakika dinlendirin.
ML® Türlü için tıklayın
|
Kış Türlüsü |
|
süzük
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.11.2006
Mesajlar: 99
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8583
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2006
2,639 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr. taze fasulyeyi ayıklayıp uzun bırakın. 200 gr. bamyanın başlarını konik kesin. 2 adet küçük havucu ikiye kesin. 4-5 diş sarımsak ve 1 adet soğanı halka kesin. 2 adet domatesi rendeleyin. 1 adet domatesi halka kesin. 2-3 adet çarliston biberi bütün bırakın. 400 gr. tavuk kuşbaşıyı 20 ml. zeytinyağında çevirin. Tüm malzemeyi fırın kabına veya güvece kat kat döşeyin. Tuz ve biber serpin. Birkaç defne yaprağı ilavesiyle önceden 220°C'de ısıtılmış fırında 25-30 dakika sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Kış Türlüsü |
|
Ahmet Senyelli
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.07.2007
Mesajlar: 28
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16352
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2007
2,428 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Büyük Patates
5 Kaşık sadeyağ
3 Orta boy kereviz
200 gr. Koyun döşü
3 Orta boy havuç
4 Bardak su
2 Pırasa
Tuz
15 Arpacık soğan
Bir tencereye yağ, soyulmuş arpacık soğanı ile kuşbaşı doğranmış koyun eti koyun. Et ve soğanlar arada bir karıştırarak orta ısıdaki ateşte 20 dakika pişirin. Bunlara su ve tuz da kattıktan sonra hafif ateşte bir buçuk saat pişmeye bırakınız.
Öte yandan bir başka tencereye su, küçük doğranmış kereviz, yeşil tarafları atılmış ve ince doğranmış pırasa ile yağ koyup tencerenin kapağını kapatın. Kuvvetlice bir ateşte tencereyi sallayarak sote edercesine 15 dakika pişirin. Sonra tencereyi ateşten alarak kereviz ve pırasaları sularıyla birlikte olduğu gibi et tenceresine katıp pişirmeye devam edin.
Bir tavaya ayrıca yağ koyup, ince kesilmiş havuçları 3-4 dakika sote edercesine katın. Tavadaki kızgın yağa doğranmış patatesleri de katarak tavayı, sallamak suretiyle 5 dakika kızartınız. Yağıyla birlikte olduğu gibi et tenceresine katıp, et ve sebzeleri iyice pişinceye kadar ateşte bırakıp, sonra servis yapınız.
|
KIŞ TÜRLÜSÜ |
|
YaseminT
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 75 Şehir: Merzifon |
Kısa URL: https://ml.md/lc19153
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2007
2,551 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
500 gr. kuşbaşı et,
4 adet pırasa,
4 adet patates,
4 adet havuç,
1 adet kereviz,
2 adet soğan,
2 kaşık yağ,
1 kaşık salça,
tuz.
Yapılışı:
1- Sebzeleri özelliklerine göre ayıklayıp ceviz büyüklüğünde doğrayınız.
2- Eti bir tencereye koyup içine yağı, doğranmış soğanı, biberi koyunuz.
3- Orta hararetli ateşte soğanlar sararıncaya ve ette bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurunuz.
4- Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayıp ete ilave edip 1-2 defa da domatesle kovurunuz.
5- Et hafif kavrulunca patates hariç diğer sebzelerin hepsini karışık olarak ete ilave ediniz biraz öldükten sonra su ve tuzu koyunuz.
6- Orta hararetli ateşte et ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
7- Patatesleri yememğin pişmesine 20 dakika kala koyunuz. (Patates çabuk piştiği için öbür sebzelerden ayrı konur.)
|
KIŞ TÜRLÜSÜ |
|
Atlantis
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.01.2008
Mesajlar: 39 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc20476
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2008
2,470 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. kuşbaşı et
1 Küçük boy kereviz
2 Orta boy patates
1 Orta boy soğan
1 Orta boy pırasa
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Orta boy havuç
1/2 Çorba kaşığı salça
1 Tatlı kaşığı tuz
İnce doğranmış soğan, et ve yağı tencereye koyarak hafif hararetli ısıda bir kaç dakika karıştırınız. 3 su bardağı kaynar su ve salçayı ilâve edip eti pişiriniz.
Etin pişmesine yakın pişme süresi dikkate alınarak sebzeleri kuşbaşı doğrayıp tuz ile birlikte sıra ile ete katınız. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
|
Kış Türlüsü |
|
çağla
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.03.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc22809
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2008
2,494 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 orta boy havuç
2 orta boy pırasa
2 orta boy patates
1 orta boy kereviz
3 orta boy soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Bir tencerede yağı eritip ince kıydığınız soğan ve kuşbaşı eti içerisine atıp kavurun. Domates salçasını katıp beş dakika kadar tekrar kavurun. Havuçların kabuklarını kazıyıp halka halka doğrayın. Patates ve kerevizlerin kabuklarını soyup istediğiniz irilikte doğrayın. Pırasaları halka halka doğrayın. Patatesler hariç bu sebzeleri yıkayıp, etli karışıma ilâve edin. Sebzeleri kısık ateşte karıştırarak öldürün. Tenceredeki malzemelerin üzerini basacak kadar su ilâve edip tuzunu katın. Kaynamaya bırakın. Pişmelerine yakın patatesleri ilâve edin. Patatesler pişince tencereyi ocaktan alın.
|
Kış Türlüsü |
|
UĞUR BÖCEĞİ
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc25269
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2008
2,457 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr parça et
2 adet kereviz
3 adet pırasa
3 adet şalgam
5 adet havuç
3 adet soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Kerevizin kabukları soyulup kuşbaşı şeklinde doğranır. Havuçlar kazınıp çubuk şeklinde doğranır. Pırasalar halka halka doğranır. Şalgamın ve soğanlann kabuğu soyulup, küp şeklinde doğranır. Tencereyesıvıyağ, tereyağı, doğranmış soğan ve kuşbaşı et konulup kavrulur Eder kavrulunca doğranmış kereviz, pırasa, şalgam ve havuç da eklenerek iyice karıştırılır. Tuz ve su katılıp kapağı sıkıca kapatılır. Kısık ateşte kapağı açılmadan pişirilir. Sebzeler hamur gibi yumuşayınca ateşten indirilir.
|
Kış Türlüsü |
|
Çay ve Sempati
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.08.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Bodrum |
Kısa URL: https://ml.md/lc26797
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2008
2,629 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kuşbaşı
3 adet patates
2 adet kök kereviz
1 adet havuç
3 adet pırasa
20 adet arpacık soğan
1 kaşık tereyağı
Tuz
Bu yemeğin hazırlanmasında kullanılacak etler biraz yağlı olur. Kuşbaşı iriliğinde kesilir. Hangi tencerede pişirilecekse güzelce yıkanır ve onun içine yerleştirilir, içine 2 kaşık yağ, arpacık soğanlar ilave edilir. Etler suyunu bırakıp tekrar çekene kadar 20-25 dakika pişirilir. Sonra içine beş bardak su, biraz tuz konur ve hafif ateşte bir biraz daha pişirilir. Bu arada başka bir tencerede bir bardak su ve bir kaşık tereyağı, küçük parçalara ayrılmış kereviz, beyaz kısımları halka halka kesilmiş pırasa, ara sıra sallanmak suretiyle 15-20 dakika pişirilir, kaynamakta olan diğer tenceredeki etlerin üzerine dökülür. Pişirmeğe devam edilir Bir tavada dört kaşık tereyağı eritilir. İnce uzun kesilmiş havuçlar 4-5 dakika kavrulup bir kepçeyle alınır ve et tenceresine atılır. Boş kalan tavadaki yağın içine soyulup iri parçalar halinde doğranmış patatesler atılır ve beş dakika kavrulduktan sonra yağı ile beraber pişmekte olan et tenceresine dökülür. Onbeş dakika kadar orta hararette ateşle pişen etlerden bir parça alınıp kaşıkla ezilir. Et dağılır gibi olursa pişmiş demektir Böylece yenebilecek hale gelmemişse tencere ateşte bırakılır Suyunun azalıp azalmadığına bakılır. Suyu azalmışsa içine bir bardak sıcak su ilâve edilir. (Pişmekte olan yemeğe soğuk su katılmayacağını hiç bir zaman unutmayınız). On - onbes dakika daha pişirildikten sonra yukarıda anlatılan usule uygun bir parça et gene muayene edilir. Yenecek hale gelmişse tencere ateşten indirilir servise verilir.
|
Kış Türlüsü |
|
tercüman
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.09.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc27226
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2008
2,508 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. kuşbaşı et
4 adet pırasa
4 adet patates
4 adet havuç
1 adet kereviz
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
1 bardak sıcak su
Tuz
Karabiber
Yağı tencereye koyup üzerine eti ve doğranmış soğanı ekleyin. Orta hararetli ateşte, soğanlar sararıp et de bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Salçayı ilave edin. Sebzelerin hepsini yıkayıp ayıklayın. Ceviz büyüklüğünde doğrayın. Patatesi en sonra koymak üzere, hepsini etin üzerine yayın. Tuz ve karabiber koyup karıştırın. Bir su bardağı sıcak su ekleyin. Kısık ateşte hepsi yumuşayıncaya kadar pişirin.
|
Sadeyağlı Kış Türlüsü |
|
Numan
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2009
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc34595
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2009
2,700 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram patates (3 büyük)
400 gram kereviz (3 orta)
250 gram havuç (3 orta)
500 gram pırasa
150 gram arpacık soğanı (15 adet)
140 gram sadeyağı, ya da margarin (7 çorba kaşığı)
200 gram koyun döşü
4 bardak et suyu, ya da su
Tuz
1 Bir tencereye; bir buçuk silme çorba kaşığı sadeyağı, ya da margarin, kabuğu soyulmuş 15 adet arpacık soğanı ile, döş tarafından kuşbaşı doğranmış 200 gram koyun eti koyarak, tencerenin kapağını kapatmalı et ve soğanlar sularını salıp da tekrar çekinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle orta kuvvetteki ateşte aşağı yukarı 20 dakika pişirmeli, sonra bunlara; 5 bardak et suyu ile yarım çorba kaşığı da tuz katarak küçük ateşte bir buçuk saat pişmeye bırakmalıdır.
2 Diğer taraftan, bir başka tencereye bir bardak su, soyulmuş, yarım parmak inceliğinde ve yarım daire şeklinde küçük doğranmış 3 orta baş kereviz, püsküllü ve yeşil tarafları atılmış, üstünün iki yaprağı soyulmuş ve yarım parmak uzunlukta parçalara doğranmış 500 gram pırasa ile, bir buçuk silme çorba kaşığı sadeyağı, ya da margarin koyarak, tencerenin kapağım kapatmalı ve tencereyi ikide bir sallamak suretiyle, bunları kuvvetlice ateşte 15 dakika kadar sote edercesine pişirmeli ve tencereyi ateşten alarak, kereviz ve pırasaları suyu ile birlikte olduğu gibi et tenceresine katmalı ve pişirmekte devam etmelidir.
3 Bundan sonra, bir tavaya; 4 silme çorba kaşığı sadeyağı ya da margarin koyarak hafifçe kızdırmak, sonra bu yağa, üstleri kazınmış meyilli olarak ince kesilmiş 3 orta baş havuç katarak, havuçları yağda 3-4 dakika sote edercesine pişirmeli, sonra da havuçları bir delikli kepçe ile iyice süzülmüş olarak yağdan çıkararak, bunları da et tenceresine katmalı, sonra tavadaki kızgın yağa soyulmuş, yarım parmak kalınlığında ve yarım daire şeklinde parçalara doğranmış 2 büyük sarı patates ko yarak, tavayı sallamak suretiyle patatesleri de yağda 5 dakika kadar sote ettikten sonra, bunları da yağı ile birlikte olduğu gibi et tenceresine katmalı, et ve sebzeler iyice pişmiş bir hale gelinceye kadar orta kuvvetteki ateşte pişirmeli ve tabağa alarak servis yapmalıdır.
|
Kış Türlüsü |
|
topkan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.10.2010
Mesajlar: 52 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc56657
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2010
2,748 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kışın yetişen pırasa, havuç, lahana, kereviz, şalgam, yerelması, kuzu ıspanağı yerine kış ıspanağı karnıbahar gibi sebzelerden bir kaçının iştirakiyle pişirilen yemektir.
Pişirme usulü de, yine bir çeşit sebzenin pişirme şeklinin aynıdır. Yani, haşlanacak sebzeler haşlanmalı ve kızartılacaklar da kızartılmalıdır.
Çentilmiş soğanla kuşbaşı etler (veya kıyma) tavada kavrulduktan sonra, muhtelif sebzelerin kendi fasıllarında gösterildiği tarz ve şekillerde ayıklanıp doğrandıktan sonra, etlere karıştırılıp su veya (et suyu) ilâvesi ile tuz, biberi ve (baharatı) da serpilerek pişirilmesinden ibarettir.
Not: Kış sebzelerinden pırasa, havuç, şalgam ve yerelması pişirilirken bir iki parça şeker de atılması lezzetinin çoğalmasına sebep olur.
|
Kış Türlüsü |
|
keskin ışık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.08.2011
Mesajlar: 48 Şehir: Gazipaşa-Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc67147
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2011
2,415 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. kemikli parça et
1 adet soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
4-5 adet patates
2 adet kabak
1 adet küçük boy kereviz
1'er adet kırmızı biberve pırasa
1 demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2-3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Patates, kabak ve kerevizi temizleyip, iri küpler şeklinde, kırmızı biber ve pırasayı 2'şer santim eninde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp, tereyağıyla pembeleşene kadar kavurun. Etleri ilave edip, 2-3 dakika daha kavurun. Doğranmış sebzeleri tencereye alın, 5 dakika daha soteleyin. Biber ve domates salçasını ekleyip, karıştırın. Sarmısakları dilimleyip, 4-5 su bardağı sıcak su ile birlikte tencereye ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, harlı ateşte 10 dakika pişirin. Kısık ateşe alıp, 30 dakika daha pişirin. Maydanoz ve dereotunu incecik kıyıp, tencereye ilave edin. 5 dakika daha pişirin.
|
Kış Türlüsü |
|
Aytek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2013
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc87908
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2013
1,842 defa indirildi / yazdırıldı
|
Havuç, kereviz kökü, pırasa, şalgam, yerelmasını ayıklayın. Doğrayıp yıkayın, süzün, tencereye koyun. Öte yandan, başka bir tencereye tereyağıyla kuşbaşı doğranmış yarım kilo kuyon eti karıştırın. 20 dakika kadar çevirdikten sonra sebzelerin bulunduğu tencereye katın. Tuz, biber ekin. Suyunu ya da et suyunu koyun. Etler pişinceye kadar orta hararetteki ateşte pişirin.
|
Kış Türlüsü |
|
yalvaç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.05.2014
Mesajlar: 72 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc107573
Gönderme Tarihi: 14.May.2015
1,969 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patates
2 adet orta boy yerelması
1 adet orta boy kereviz
12 adet arpacık soğanı
2 adet pırasa
1/2 su bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 adet limon suyu
1 su bardağı su
1 bağ dereotu
Ön hazırlık olarak patates, yerelması ve kerevizin kabuklarını soyun. Soğanları ayıklayın. Havucun üzerini kazıyın. Pırasanın püskül ve yeşil yapraklarının un kısımlardı kesip atın Sebzelerin tümünü parçalar halinde doğrayın. Yıkayıp, süzdürün. Dereotunu dal dal ayıklayın.
Bir tencereye sırasıyla havuç, patates, yerelması, kereviz soğan ve pırasayı dizın yağı ilave edin Tuz, biber ve sekerini serpin. Limon suyunu ve suyun üçte birini koyun. Tencerenin kapağını kapatın. Ağır aleşte yaklaşık 20 dakika, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereye kalan suyu ilave edip, yine ağır ateşte. 30 dakika daha pişirinn. Tencereyi ateyten alın. Türlüyü bir servis tabağına aktarın. Üzerini dereotuyla süsleyin. Soğuyunca servis yapın.
|
Kış Türlüsü |
|
Battal Ergazi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc134708
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2018
824 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 sap pırasa
Yarım top beyaz lahana
1 büyük havuç
2 patates
1 soğan
1 kaşık salça
Yarım çay bardağı pirinç
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Su
Soğanı yemeklik doğrayalım ve tencereye alalım üzerine sıvı yağ döküp orta ateşte kavuralım. Yarım ay doğranmış havuçları ve Salçayı ekleyelim kavurmaya devam edelim. Küp küp doğranmış patates ve pırasayı ekleyelim beyaz lahanayı yemeklik doğrayalım onuda ekleyelim 1-2 dakika kavuralım. Daha sonra yıkanmış pirinci tuzu ve baharatların ekleyelim. Üzerini geçecek şekilde kaynamış su ilave edip orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirelim ve servis yapalım.
|
Kış Türlüsü |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179535
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2024
77 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım Kg Kuşbaşı Et
4 adet Pırasa
4 adet Patates
4 adet Havuç
1 adet Kereviz
2 adet Kuru Soğan
1 yemek kaşığı Sıvıyağ
1 yemek kaşığı Salça
1 Bardak Sıcak Su
Tuz
Karabiber
Yağı tencereye koyup üzerine eti ve doğranmış soğanı ekleyin. Orta hararetli ateşte, soğanlar sararıp et de bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Salçayı ilave edin. Sebzelerin hepsini yıkayıp ayıklayın. Ceviz büyüklüğünde doğrayın. Patatesi en sonra koymak üzere, hepsini etin üzerine yayın.
Tuz ve karabiber koyup karıştırın. Bir su bardağı sıcak su ekleyin. Kısık ateşte hepsi yumuşayıncaya kadar pişirin.
Kısık ateşte pişirilen yemek daha lezzetli olur.
|
|