1 bardak ince bulgur
½ sıcak su (bulguru ıslatmak için)
1 kaşık bibersalçası
½ kaşık domatessalçası
3 yaprak marul
1 demet maydanoz
3 tane taze soğan
1 kuru soğan
1 kaşık zeytinyağı (soğanı kavurmak için)
Yarım çay bardağı zeytinyağı (az gelirse ekleme yapın)
1 yemek kaşığı nar ekşisi (isteğe bağlı)
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Tuz
Öncelikle bulgurunuzu derin bir kabın içinde sıcak suyla ıslatın. Suyu koyduktan sonra kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın. Bu esnada bir tavanın içinde zeytinyağı ile küp küp doğradığınız soğanı kavurun. Ardından salçalarını ekleyin. 3-4 dakika da bu şekilde kavurup kapatın. Yapmış olduğunuz karışımı bulgurun içine döküp iyice her tarafını alacak şekilde karıştırın. Üzerine baharatlarını ve taze soğanını ve ince ince doğradığınız marulu da ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra servis tabaklarına alabilirsiniz.
1 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı sıcak su
2 yemeklik domates salçası
1 adet limonun suyu
3 yemek yağı yağı
4-5 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber
İnce bulguru bir kaba alınıp üzerine sıcak suyu dökülüp üzerini kapatarak birkaç dakika dinlendirin.
Bulgur yumuşadıktan sonra salça, limon suyu ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın.
İnce yerleştirmek taze soğan ve maydanozu ekleyin.
Tuz ve baharatlarla tatlandırıp servise hazır hale getirin.