Fasulyeleri yıkayıp doğrayın.
Domatesleri kabuklarından ayırın.
Geniş bir tencereye domatesleri, ardından fasulyeleri koyup kapağını kapatın.
Fasulyenin rengi değişene kadar karıştırarak pişirin.
Fasulyeler 15-20 dakika içinde hazır olacaktır. Oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Her yemekte kullanacağınız ölçüde fasulyeyi buzdolabı poşetlerine ayırıp buzluğa koyun.
Kısa URL: https://ml.md/lc118930
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2016
1,043 defa indirildi / yazdırıldı
Selda Çetintaş
2 kg taze fasulye
1 kg domates
Taze fasulyelerimizi yıkayalım ve ayıklayalım. İstediğimiz boyutlarda doğrayalım. Diğer tarafta domateslerimizi yıkayalım ve rendeleyelim. Geniş bir tencerenin içine fasulyeleri ve domatesleri alalım. Kısık ateşte kavurmaya başlayalım. Fasulyelerin renkleri iyice dönünceye kadar kavurmaya devam edelim. Mutlaka arada bir karıştıralım. Fasulyeler tamamen kavrulduktan sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım. Kavurduğumuz fasulyeleri buzdolabı poşetlerine pay edelim. Havalarını iyice alıp düz ve ince olacak şekilde poşetleyelim. Böyle olunca buzdolabında daha az yer kaplıyorlar ve daha düzgün duruyorlar. Ve fasulyeler artık derin dondurucuya kaldırmak için hazırlar.