Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Turşular Konserveler > Kışlık Kavurma (2 adet - 385,016 defa bakıldı)

Kışlık Kavurma


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Dondurulma Tarifleri
Konserve Tarifleri
Kurutma Tarifleri
Salamura Tarifleri
Turşu Tarifleri
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kışlık Kavurma

can can
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.11.2009
Mesajlar: 70
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc44157
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2009
9,207 defa indirildi / yazdırıldı




1 ölçü kuşbaşı et
1/3 ölçü kuyruk yağı
Tuz
Üzeri için ayrıca kuyruk yağı
17 kiloluk peynir tenekesi

Et ağırlığının üçte biri oranında kuyruk yağı ve et kuşbaşı doğranır.
Büyük bir tencerede beraberce kavurulur.
Tuzu normalinden fazla atılır.
Tenceredeki sulanmış yağ oranı etin üzerine kapatacak kadar olmalıdır.
Et ve yağı bir tenekeye yağlar donmadan boşaltılır.
Kavurma tenceresi küçükse bir kaç kez daha aynı şekilde et kavrularak, tenekedeki etlerin üzerine dökülür.
Bu şekilde üst üste teneke kavrulmuş etlerle doldurulur.
En son tencerede sadece kuyruk yağı eritilir.
Eriyen kuyruk yağı tenekenin üzerinden etlerin araları tamamen doluncaya kadar ve üzeri 1 parmak örtülünceye kadar dökülür.
Yağlar tamamen donunca tenekenin kapağı kapatılır ve etrafı lehimlenir.
Bu teneke soğuk bir yerde saklanır.
Kışın teneke açılarak kullanılır.

Not: Etlerin korunması için kışlık kavurmanın yağlı olması zorunludur. Çünkü yağ etlerin çevresindeki boşlukları doldurarak etlerin hava almasını engeller. Kolestrol problemi olanlar kullanılacağı zaman yağını tamamen eriterek sadece etini yemeklerde kullanabilirler.


Kışlık Kavurma

nedret
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.11.2006
Mesajlar: 72
Şehir: Çankaya - Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc11405
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2007
7,894 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
2 kg koyun kuşbaşı
4 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Kuşbaşı et bir tencereye aktarılır. 10 dakika hızlı ateşte kavrulur, sonra orta ateşe indirilir. Ara sıra karıştırarak 45 dakika piştikten sonra tuz ilave edilir. Etin hiç suyu, yağı kalmadığı zaman tam pişmiş demektir. Kavurma ateşten alınır, yarım saat kadar ilk sıcağının çıkması için bekletilir. Uygun büyüklükte derin bir kaba bastırarak yerleştirilir. Kabın içinde tam soğuyunca kapağı sıkıca kapatılır. Buzdolabının alt rafına yerleştirilir. Yemeklerde kullanılacağı zaman yeteri kadar alınır, tekrar sıkıca kapatılır.

Not: Kavurmanın kapağını kapatmadan önce iyice soğuması önemlidir. Çünkü içinde kalabilecek su buharı bozulmasına neden olabilir.






Kışlık Kavurma Tarifleri Turşular Konserveler



(2 adet Kışlık Kavurma 385,016 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort