Kısa URL: https://ml.md/lc163692
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2022
367 defa indirildi / yazdırıldı
3 su bardağı içli köftelik yarma
200 gram zırhla çekilmiş kıyma
Yeteri kadar tuz
Yarmayı bir kaba alıp, üzerini dört parmak geçecek kadar su ilave edin ve bir gece dinlendirin. Ertesi gün haşlayıp suyunu iyice süzdürün. Yarmanın içine kıyma ve tuz ekleyip hamur haline gelene dek iyice yoğurun. Harçtan küçük bezeler koparıp, yerfıstığı kabuğu şekli verin. Kaynar tuzlu suda 15 dakika haşlayın. Servis tabağına alıp arzuya göre üzerine sarmısaklı yoğurt ve sıvıyağda kızdırılmış pulbiber gezdirip servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc146323
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2019
4,277 defa indirildi / yazdırıldı
Millî Eğitim Bakanlığı
1 su bardağı içli köftelik bulgur
2 su bardağı yoğurt
İsteğe göre sarımsak
Tuz
Kuru nane
Zeytinyağı
Toz kırmızıbiber
Sosu ve üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
Tereyağı ya da zeytinyağı
Toz kırmızıbiber
Bulgur ıslatılarak yarım saat dinlendirilir.
Dinlendirilen bulgura tuz ilave edilerek hamur haline getirilene kadar yoğrulur.
Ufak parçalar halinde koparılan hamur parmak ile el ayası içinde bastırılarak şekil verilir. (2 cmlik köfteler ).
Hazırlanan köfteler tuzlu su içinde10-15 dakika haşlanır ve kevgir ile süzülür.
Sarımsak dövülerek yoğurda katılır ve daha önce haşlanıp soğuk suda süzülen köftelerin üzerine ilave edilir.
Zeytinyağı ya da tereyağı kızdırıldıktan sonra içine toz kırmızıbiber atılıp kavrulur.
Hazırlanan sos yoğurtlu köftelerin üzerine eklenir ve kuru nane serpilerek servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc138957
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2018
1,009 defa indirildi / yazdırıldı
Siirt Vakfı
Köftelik bulgur ıslatılır, yarım saat dinlendikten sonra yoğrulur. Ufak parçalar halinde koparılan hamur parmak ile bastırılarak şekil verilir. Kaynatılmış tuzlu suyun içinde 10-15 dakika haşlandıktan sonra kevgir ile süzülür.Ayrı bir yerde sarmısak dövülür, yoğurdun içine katılır. Hazırlanan bu harç soğumaya bırakılan haşlanmış köftelerin üzerine dökülür. Ayrı bir tencerede kızdırılan yağ hazırladığımız harcın üzerine dökülür. Kırmızı biber ve nane eklenerek servis yapılır.